Όταν πρίν, απο 3 χρόνια ο γιος μου, στα 7 του σχεδόν,
μου ζήτησε να φτιάξει και να ψήσει μόνος του το τοστ του,
ένιωσα η απόλυτη "μαμά κουκουβάγια!"
Φέτος εκεί στα μέσα του καλοκαιριού
και στο ξεκαθάρισμα της βιβλιοθήκης του,
βρήκε το σημείωμα που του είχα δώσει τότε,
ώστε ακολουθόντας τις οδηγίες
θα είχε ψήσει τέλεια ένα τόστ!
(Έκτοτε σχεδόν πάντα το φτιάχνει μόνος του.)
Υλικά
Διαλέγεις πάντα μαλακό, αφράτο ψωμί!
(2 φέτες)
Το ζαμπόν θα πρέπει να είναι ούτε πολύ λεπτό,
ούτε πολύ χοντρό, αλλά μέτριο σε πάχος.
(1 φέτα)
Το τυρί να μην έχει έντονο άρωμα.
Θα βάλεις κασέρι ή έμενταλ(αυτό με τις μεγάλες τρύπες!)
(1 φέτα)
Κάθε φέτα τυριού θα πρέπει να
καλύπτει όλη την επιφάνεια του ψωμιού σου,
ώστε όταν θα λιώσει να τρέχει τριγύρω του!
Πρίν το ψήσιμο :
Θα πρέπει να αλείψεις με φρέσκο αγγελαδινό βούτυρο
(στο μικρό γυάλινο τάπερ)
το ψωμί σου, ώστε όταν το ψήσεις
να έχει τραγανή γεύση απο το πρώτο κι' ολας δάγκωμα!
Το ψήσιμο :
[Την τοτσιέρα στην μπρίζα θα βάλω & θα βγάλω μόνο εγώ.]
Με μεγάλη προσοχή,
(οι πλάκες της τοτσιέρας καίνε πολύ)
βάζεις το τόστ που έχεις ετοιμάσει,
στην τοστίερα και την κλείνεις.
Βάζεις τα υλικά που χρησιμοποίησες στο ψυγείο
και καθαρίζεις τον πάγκο.
Μετά απο μερικά λεπτά, θα αρχίσεις να ακούς το τυράκι που λιώνει
πάνω στην τοστιέρα,
τότε ξέρεις πως το τόστ σου είναι έτοιμο!
Βγάζεις το τόστ με την βοήθεια ενός πιρουνιού σε ένα πιατό.
(πάλι προσοχή - θα καίει!)
Κόβεις το τόστ σε 2 διαγώνια κομμάτια & τρώς με μαχαίρι & πιρουνι!
Καλή επιτυχία!
Σήμερα λοιπόν ο ίδιος ετοίμασε για όλους μας 4 ψημένα τόστ!
Μας τα σέρβισε σε πιάτο με μαχαιροπίρουνα και αληθινά σας λέω
ήταν ενα τόσο τέλεια ψημένο τόστ!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου