Υλικά
4 μήλα καθαρισμένα ολόκληρα χωρίς τα κουκούτσια
2 κ.σ στέβια
4 κ.γ κανέλα
1/2 κ.γ μοσχοκάρυδο τριμμένο
Υλικά για την κρέμα
250ml φρέσκο γάλα
4 κ.σ σιμιγδάλι ψιλό
2 κ.σ στέβια
2 κ.σ βούτυρο αγελάδος
1 βανίλια
4 κ.γ κανέλα
1/2 κ.γ μοσχοκάρυδο τριμμένο
Υλικά για την κρέμα
250ml φρέσκο γάλα
4 κ.σ σιμιγδάλι ψιλό
2 κ.σ στέβια
2 κ.σ βούτυρο αγελάδος
1 βανίλια
Επιπλέον θα χρειαστείτε
1 φύλλο σφολιάτας
κανέλα και άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
( προεραιτικά )
Ετοιμασία
Ετοιμάζουμε την κρέμα βανίλιας ζεσταίνοντας το γάλα και προσθέτουμε
κανέλα και άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
( προεραιτικά )
Ετοιμασία
Ετοιμάζουμε την κρέμα βανίλιας ζεσταίνοντας το γάλα και προσθέτουμε
την στέβια , το σιμιγδάλι και την βανίλια.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα μας.
Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο και αφήνουμε την κρέμα μας να κρυώσει.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την κανέλα, το μοσχοκάρυδο & την στέβια.
Φροντίζουμε να πασαλείψουμε ολόγυρα τα καθαρισμένα μήλα μας.
Αλλά και στο εσωτερικό τους.
Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας στον πάγκο εργασίας μας
και την χωρίζουμε σε 4 κομμάτια.
Στο κέντρο του κάθε κομματιού βάζουμε από ένα μήλο.
Γεμίζουμε το εσωτερικό του με την κρέμα βανίλιας
και τυλίγουμε με το κομμάτι σφολιάτας το μήλο μας.
Τοποθετούμε σε σκεύος που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί
και ψήνουμε για 30 περίπου λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 160oC.
Μόλις βγάλουμε από τον φούρνο πασπαλίζουμε με
επιπλέον κανέλα κ στέβια σε άχνη και σερβίρουμε!
Καλή επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου