Υλικά
3 πορτοκάλια ακέρωτα
4 αυγά
200γρ ζάχαρη
100 γρ σιμιγδάλι ψιλό
100 γρ σιμιγδάλι χονδρό
150 ml καλαμποκέλαιο
1 φακ μπέικιν πάουντερ
Υλικά για το σιρόπι
200ml νερό
200γρ ζάχαρη
φλούδα και χυμό από 1 πορτοκάλι ακέρωτο
1 μικρό πορτοκάλι ακέρωτο κομμένο σε ροδέλες
1 ξύλο βανίλιας
Ετοιμασία για το σιρόπι
Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να δέσει το σιρόπι μας.
Μόλις κατεβάσουμε από την φωτιά, ρίχνουμε μέσα τις ροδέλες πορτοκαλιού.
Αφήνουμε να κρυώσει.
Ετοιμασία για τον πολτό πορτοκαλιού
Βάζουμε τα πορτοκάλια σε μια κατσαρόλα,
τα σκεπάζουμε με νερό και τα βράζουμε για 15' .
Ξεπλένουμε τα πορτοκάλια με κρύο νερό, τα κόβουμε
σε 4 κομμάτια κάθετα και μετά σε μικρότερα κομμάτια.
Αφαιρούμε τυχόν κουκούτσια και πολτοποιούμε στο μούλτι.
Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να γίνει πολύ αφράτη κρέμα.
Προσθέτουμε το λάδι, τον πολτό, το μπέικιν πάουντερ
και τα 2 είδη σιμιγδαλιού.
Βάζουμε το μείγμα μας το ταψί και ψήνουμε στους
180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο 40'.
Μόλις βγάλουμε την πορτοκαλόπιτα μας από τον φούρνο
την σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι μας.
Γαρνίρουμε με τι ροδέλες πορτοκαλιού.
Καλή επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου