Γιορτάσαμε και τα 7α γενέθλια! Το φετινό μας θέμα "ποδόσφαιρο".
Στολίσαμε τον κήπο , φτιάξαμε σουπλά από γήπεδο ποδοσφαίρου και διακοσμήσαμε τα μικρά μπουκαλάκια νερού με ποδοσφαιρικές φανέλες , μπάλες και αυτοκόλλητα. Τα φαγητά διακοσμούσαν σημαιάκια και καρτελάκια με το Νο7!
Έφτιαξα και ένα πλακάτ , με ένα τερματοφύλακα , όπου στο μέρος του κεφαλιού ήταν κενό ώστε να φωτογραφίζονται μικροί ... μεγάλοι!
Η τούρτα έπρεπε και αυτή να έχει σχήμα μπάλας!
Ας την φτιάξουμε λοιπόν!
Υλικά για το κέικ
4 αυγά
100 γρ βούτυρο αγελάδος
50 ml ελαιόλαδο
150 γρ κρέμα γάλακτος
300 γρ κουβερτούρα
150 γρ ζάχαρη
200 γρ αμύγδαλο φιλέ σε σκόνη
70 γρ αλεύρι
2 κγ μπέικιν
1 κσ εσάνς βανίλιας
Ετοιμασία
Σε ένα μπόλ ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο με την κρέμα γάλακτος.
Λίγο πριν πάρει βράσει το μείγμα με το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος το αδειάζουμε πάνω στην κουβερτούρα.
Ομογενοποιούμε πολύ καλά με ένα αυγοδάρτη. Αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν καλά.
Σταματάμε το χτύπημα και με την βοήθεια μιας σπάτουλας σιλικόνης , προσθέτουμε το σοκολατένιο μείγμα , στην συνέχεια , το αλεύρι , το μπέικιν πάουντερ , τη αμυγδαλόσκονη και το εσάνς βανίλιας. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε το σκεύος μας και ρίχνουμε μέσα στο μείγμα. ( στην προκειμένη περίπτωση , χρησιμοποίησα μια μεταλική σαλατιέρα ,
με ημιστρόγγυλο σχήμα)
Ψήνουμε το κέικ μας για 45-50 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.
Μόλις βγάλουμε το κέικ από το φούρνο αφήνουμε να σταθεί 15 λεπτά και μετά ξεφορμάρουμε.
Για την επικάλυψη του κέικ.
100 γρ βούτυρο αγελάδος
100 γρ άχνη ζάχαρη
70 γρ λιωμένη λευκή σοκολάτα.
3 κ.σ γάλα κρύο
1/2 κλωναράκι φρέσκιας βανίλιας
Ετοιμασία
Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπέν μαρί , μόλις λιώσει προσθέτουμε το βούτυρο , την άχνη ζάχαρη το γάλα και την βανίλια.
Αφήνουμε το γλάσο σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να σταθεροποιηθεί ώστε να μπορούμε να το απλώσουμε πάνω στο κέικ μας.
Διακόσμηση τούρτας.
Για μια τούρτα "μπάλα" εάν θέλουμε να διακοσμήσουμε με ζαχαρόπαστα ή σοκολατένιες πλαστελίνες όπως έκανα εγώ , θα μας βοηθήσει πολύ να έχουμε πεντάγωνα & εξάγωνα κουπατ.
|
τα συγκεκριμένα είναι ιδιοκατασκευή |
Υλικά για την σοκολατένια πλαστελίνη
260 γρ κουβερτούρα , κομμένη σε μικρά κομμάτια.
ή 350 γρ λευκή σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια.
200 γρ γλυκόζη
Ετοιμασία
Λιώνουμε την κουβερτούρα της επιλογής μας σε μπέν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
Βάζουμε την γλυκόζη σε μια κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί την ρίχνουμε μέσα στην λιωμένη σοκολάτα. Ομογενοποιούμε πολύ καλά ανακατεύοντας με ένα κουτάλι ή μαρίζ.
Σταδιακά θα σχηματιστεί ένα μείγμα συμπαγές και λαστιχένιο.Το αφήνουμε εκτός ψυγείου μια νύχτα να σφίξει.
Μόλις γίνει σαν πλαστελίνη τη μεταφέρουμε στον πάγκο εργασίας μας και την δουλεύουμε.
Την λευκή σοκολατένια πλαστελίνη την μπορούμε να την χρωματίσουμε με χρώμα ζαχαροπλαστικής.
*H συνταγή για την σοκολάτα πλαστελίνης είναι από το περιοδικό γλυκές ιστορίες τεύχος 26.
Εννοείτε πως είχα για βοηθό τον καλύτερο του κόσμου όλου!
Καλό Καλοκαίρι σε όλους σας!