Υλικά για την βάση
400 γρ τριμμένα μπισκότα πτι μπερ
150 γρ λιωμένο βούτυρο
4 κ.σ λικέρ Baileys
1 διπλό εσπρεσσο (- 1 κ.σ που θα κρατήσουμε
για την κρέμα)
Υλικά για την κρέμα
1 κουτί φυτική σαντιγί
250 γρ τυρί μασκαρπόνε
6 κ.σ μαύρη ζάχαρη
1 κ.σ λικέρ Bailieys
1 κ.σ καφέ εσπρέσσο
Υλικά για το τέλος
3 κ.σ σκόνη κακάο & 1 κ.γ σκόνη νες καφέ
Ετοιμασία για την βάση μπισκότων
Λιώνουμε το βούτυρο και αφήνουμε λίγο να
κρυώσει.
Προσθέτουμε στο λιωμένο βούτυρο το εσπρέσσο
και το λικέρ.
Εκεί προσθέτουμε τα τριμμένα μπισκότα και ανακατεύουμε
πολύ καλά ώστε
να έχουμε σε όλα τα μπισκότα την υφή από
βρεγμένη άμμο.
Κρατάμε λίγο από το μείγμα των μπισκότων μας
για το γαρνίρισμα.
(περίπου 3 -4 κουταλιές)
Στρώνουμε καλά τα μπισκότα στο σκεύος μας
προσέχοντας τις άκρες.
Βάζουμε το σκευός στο ψυγείο μέχρι να
ετοιμάσουμε την κρέμα.
Ετοιμασία για την κρέμα
Χτυπάμε την φυτική σαντιγί στο μίξερ για 10 λεπτά μέχρι
να αφρατέψει καλά.
Προσθέτουμε την ζάχαρη και συνεχίζουμε για ακόμα 4-5 λεπτά.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μίξερ και ενσωματώνουμε
με απαλές κινήσεις το τυρί μασκαρπόνε ,
τη 1.κ.σ λικέρ και τη 1 κ.σ εσπρέσσο.
Στρώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα μας πάνω στην
βάση από τα μπισκότα &
ρίχνουμε τα υπόλοιπα μπισκότα από πάνω.
Με ένα κόσκινο πασπαλίζουμε το κακάο με το
νες καφέ.
Το γλυκό καλό είναι να μείνει στο ψυγείο 2
ώρες πριν σερβιριστεί!
Καλή σας επιτυχία!