Υλικά
350 γρ βούτηρο τύπου Κεκρύρας
(σε θερμοκρασία δωματίου)
3 κ.σ ζάχαρη
4 αυγά
400 γρ αλεύρι
3 κ.γ μπέικιν πάουντερ
2 κ.γ φρεσκοτριμμένο πιπέρι
250 γρ γραβιέρα πικάντικη
150 ml φρέσκο γάλα
250 γρ ξερά σύκα ψιλοκομμένα
Μαύρο σουσάμι
Ετοιμασία
χτυπάμε το βούτηρο με την ζάχαρη για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα - ένα.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ
σε ένα μπώλ.
Ψιλοκόβουμε τα σύκα και την γραβιέρα.
Σε αυτό το μίγμα προσθέτουμε το
φρέσκοτριμμένο πιπέρι και το μαύρο σουσάμι.
Ήρθε η ώρα να ενώσουμε όλα τα υλικά μας.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και
στο μείγμα του βουτήρου-ζάχαρης-αυγών ,
προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι και το γάλα.
Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το μείγμα
με τα σύκα-γραβιέρα-πιπέρι.
Με την βοήθεια μιας σπάτουλας ,
φροντίζουμε να ενσωματώσουμε καλά όλα τα υλικά μας.
Αλείφουμε με βούτηρο καλά την φόρμα του κέικ και πασπαλίζουμε με αλεύρι.
Αδειάζουμε το μείγμα μας στην φόρμα και φουρνίζουμε για 35-40 λεπτά σε
καλά προθερμασμένο φούρνο , στους 170 βαθμούς.
Μόλις το βγάλουμε απο τον φούρνο ,
αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά και σερβίρουμε.
Καλή Επιτυχία!