Υλικά
250 γρ.
βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
500 γρ.
ζάχαρη
1 βανίλια
5 αυγά
280 ml γάλα
500 γρ.
αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του)
χρώματα ζαχαροπλαστικής μπλε, πράσινο, κίτρινο,
κόκκινο
(για το πορτοκαλί θα βάλουμε κίτρινο και κόκκινο)
Ετοιμασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο
μας στους 200 βαθμούς.
Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη
ζάχαρη να ασπρίσουν
Ρίχνουμε ένα ένα τα αβγά
και χτυπάμε το μείγμα 3 λεπτά ,
βάζουμε και τη βανίλια.
Προσθέτουμε
διαδοχικά γάλα και αλεύρι.
Το μίγμα μας
ζυγίζει περίπου 1800 γρ.
Εγώ χώρισα την ζύμη σε 6 μέρη των 300γρ το καθένα.
(το ταψί που χρησιμοποίησα είανι 20εκ)
Χρωματίζουμε
το καθένα από τα 6 μέρη και τοποθετούμε
σε ταψάκια
που προηγουμένως τα έχουμε βουτυρώσει
και αλευρώσει.
Ψήνουμε στους
180 βαθμούς για 25 λεπτά.
Μόλις
τα βγάλουμε από το φούρνο αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
- Εάν
έχουν φουσκώσει στο κέντρο κόβουμε παράλληλα με τον πάγκο την κουζίνας μας
το κέικ ώστε να δημιουργήσουμε σε κάθε κέικ ίσια επιφάνεια.
- Επίσης
τις «κορυφές» που θα κόψουμε από τα κέικ τις θρυμματίζουμε με τα χέρια μας
δημιουργώντας ψίχουλα , στην συνέχεια ενσωματώνουμε λιωμένη λευκή σοκολάτα
και φτιάχνουμε τρουφάκια ή cake pops!
Υλικά για την γέμιση
Χρησιμοποίησα πραλίνα
φουντουκιού και μαρμελάδα φράουλα.
Υλικά για την επικάλυψη
(βουτηρόκρεμα)
2 κούπες ανάλατο βούτυρο σε
θερμοκρασία δωματίου
7 κούπες άχνη ζάχαρη
κοσκινισμένη
7 κ.σ φρέσκο γάλα
σπόρους από 1 ξυλάκι
βανίλιας.
Ετοιμασία
Αναμειγνύουμε στο μίξερ όλα
τα υλικά μαζί για 5 λεπτά.
Αφήνουμε την κρέμα στο
ψυγείο για 7-10 λεπτά να παγώσει,
ώστε να μπορέσουμε να στην στρώσουμε στα κέικ μας.
Συναρμολόγηση
Τοποθετούμε το πρώτο κέικ
μας στην πιατέλα μας.
Αλείφουμε με πραλίνα και
στην συνέχεια με την μαρμελάδα φράουλα.
Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα
κέικ.
Τέλος αλείφουμε περιμετρικά αλλά και στην επιφάνια
της τούρτας μας
με την κρέμα βουτήρου.
Διακοσμούμε με ότι μας
αρέσει!
Καλή επιτυχία!
Μαζί μας εκείνο το απόγευμα ήταν τα
Και του χρόνου φωτεινό μου αστέρι!