Υλικά για την κρέμα
3 κ.σ.σιμιγδάλι ψιλό
400 mlγάλα
5 κ.σ.ζάχαρη
1 κ.σ βούτυρο
1 κλωνάρι φρέσκιας βανίλιας
Ετοιμασία της κρέμας
Βράζουμε το γάλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Ρίχνουμε την ζάχαρη και σταδιακά το σιμιγδάλι ψιλό ανακατεύοντας συνεχώς.
Ανακατεύουμε περίπου 15 λεπτά για να πήξει η κρέμα.
Αποσύρουμε απο την φωτιά προσθέτουμε τους σπόρους της βανίλιας
και το βούτυρο και αφήνουμε την κρέμα μας να κρυώσει.
Υλικά για την τάρτα
1 φύλλο σφολιάτας
4 μήλα
Ετοιμασία της τάρτας
Τρυπάμε την επιφάνεια της σφολιάτας με ένα πιρούνι
και τη μεταφέρουμε στο σκεύος μας.
Καλύπτουμε και τα τοιχώματα.
Καθαρίζουμε τα μήλα μας.
Τα κόβουμε κάθετα στα 2 και μετά σε λεπτές φέτες.
Απλώνουμε την κρέμα μας , πάνω απο την σφολιάτα
και απο επάνω στρώνουμε τα μήλα μας , το ένα δίπλα
απο το άλλο σαν βεντάλιες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30' στους 170 βαθμούς.
Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με κανέλα , άχνη ζάχαρη ή σοοκολάτα.
Καλη επιτυχία!