Μια ακόμα εύκολη & γρήγορη λύση για το
δεκατιανό γεύμα των παιδιών μας,
για απογευματικό κολατσιό μικών και μεγάλων,
αλλά και σίγουρη επιτυχία για έναν μπουφέ γενεθλίων!
Υλικά
(30 κομμάτια)
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
1 κεσεδάκι ελαιόλαδο
1 κεσεδάκι φέτα τριμμένη
1 κεσεδάκι τριμμένο κίτρινο τυρί
(κασέρι, γραβιέρα)
2 αβγά
1 κεσεδάκι ελαιόλαδο
1 κεσεδάκι φέτα τριμμένη
1 κεσεδάκι τριμμένο κίτρινο τυρί
(κασέρι, γραβιέρα)
2 αβγά
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ ξερό δυόσμο
φρέσκο τριμμένο πιπέρι
Σουσάμι ή ηλιόσπορους
Ετοιμασία
Στο μπολ του μίξερ ανακατεύουμε καλά
το γιαούρτι με το ελαιόλαδο
και
προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά.
Ανακατεύουμε στο μείγμα και τα τυριά,
τον δυόσμο και το πιπέρι.
Τέλος, προσθέτουμε, ανακατεύοντας απαλά αρχικά
με μια ξύλινη κουτάλα και
στη συνέχεια με το χέρι,
το αλεύρι κοσκινισμένο, μέχρι να πάρουμε μια
απαλή ζύμη.
Την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς
και ντύνουμε μια λαμαρίνα με
λαδόκολα.
Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια,
λίγο μεγαλύτερα από ένα
καρύδι,
και τα αραδιάζουμε στο ταψί με κάποια
απόσταση μεταξύ τους, γιατί φουσκώνουν.
Αλείφουμε με χτυπημένο αβγό (εαν θέλουμε) και
τα πασπαλίζουμε με
σουσάμι ή ηλιόσπορο.
Ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Τρώγονται ζεστά ή κρύα.
Καλή επιτυχία!