Υλικά
1 κιλό μύρτιλα
700 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
Ετοιμασία
Πλένουμε τα μύρτιλα και τα βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα,
σε στρώσεις μαζί με τη ζάχαρη.
Τα πιέζουμε λίγο με ένα κουτάλι για να βγάλουν το χυμό τους και τα βράζουμε για 20 λεπτά περίπου (μέχρι να δέσει).
Ανακατεύουμε συνέχεια με μια ξύλινη κουτάλα για να μην μας κολλήσει.
Ξαφρίζουμε τους αφρούς που μαζεύονται στην επιφάνεια
εάν θέλουμε η μαρμελάδα μας να γυαλίζει.
Λίγο πριν αποσύρουμε τη μαρμελάδα από τη φωτιά προσθέτουμε χυμό λεμονιού.
Γεμίζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και την αφήνουμε να κρυώσει.
Διατηρούμε στο ψυγείο.
Καλή επιτυχία!
Καλή επιτυχία!