Την προηγούμενη εβδομάδα με λιλιπούτειους επίδοξους
σεφ ,
μαζευτήκαμε για να δημιουργήσουμε!
Παίξαμε με το ζυμάρι , μάθαμε για τα υλικά που
- νομίζαμε - δεν μας αρέσουν ... (μανιτάρι
- πιπεριά - θυμάρι -κρεμμύδι )
και μαγειρέψαμε τα πιο νόστιμα κουλούρια
πίτσας!
Πάμε να τα φτιάξουμε και μαζί αυτή την φορά!
Υλικά
για την ζύμη
500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά
1/2 κ.γ. αλάτι
240 ml νερό χλιαρό
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
Υλικά για την γέμιση
σάλτσα
ντομάτας
μυρωδικά
( θυμάρι , βασιλικό , ρίγανη )
μοτσαρέλα
κίτρινη ή άλλο τυρί της αρεσκείας μας
αλλαντικά , μανιτάρια
, πιπεριές (ψιλοκομμένα) κ.τ.λ ....
Ετοιμασία
Διαλύουμε
τη μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό μαζί με τη ζάχαρη και το αλάτι.
Κοσκινίζουμε
το αλεύρι σε μεγάλο μπολ.
Ρίχνουμε
μέσα τη διαλυμένη μαγιά και ανακατεύουμε.
Σιγά
σιγά προσθέτουμε το νερό και ζυμώνουμε
μέχρι
να σχηματιστεί μια μπάλα ζύμης.
Βάζουμε
στα χέρια μας το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε ακόμα λίγο.
Σκεπάζουμε
με μια πετσέτα και αφήνουμε σε
ζεστό
μέρος για σχεδόν μια ώρα.
Μόλις
η ζύμη μας είναι έτοιμη , την ζυμώνουμε για 1-2 λεπτά.
Παίρνουμε
κάθε φορά μικρά κομμάτια ζύμης
Ανοίγουμε
την ζύμη , με τα δάχτυλά μας ή με την βοήθεια ενός πλάστη
σε
μακρόστενο φύλλο.
Προσθέτουμε
μια κουταλιά από την σάλτσα ,
στο κέντρο του φύλλου μας και στην συνέχεια τα
υπόλοιπα υλικά μας.
Τυλίγουμε
σε ρολό , ενώνουμε τις άκρες και σχηματίζεται το κουλούρι μας!
Τοποθετούμε
σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόχαρτο ,
Συνεχίζουμε
με την υπόλοιπη ζύμη.
Ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 12-14 λεπτά ή έως
ότου
ροδίσουν ομοιόμορφα τα κουλούρια μας!
Καλή
επιτυχία!