Τούρτα σοκολάτας με βάση απο σοκοφρέτες !



Υλικά

4 κουβερτούρες των 125γρ
100 ml γάλα φρέσκο
500 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντυγί
1.κ.σ λικέρ ή κονιάκ
5 σοκοφρέτες
πουράκια
Εκτέλεση

Ζεστένουμε το γάλα και προσθέτουμε τις κουβερτούρες σπασμένες σε κομμάτια , ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματοθούν τα υλικά μας. Προσθέτουμε και το κονιάκ.


Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρευση σαντυγί
Θρυματίζουμε τις σοκοφρέτες και κόβουμε τα πουράκια μας στην μέση.


Ανακατεύουμε την τριμένη σοκοφρέτα με 3 κουταλιές απο την κρέμα κουβερτούρας.
Στρώνουμε καλά στον πάτο μιας φόρμας με αφαιρούμενο τσέρκι.
Περιμετρικά της φόρμας στήνουμε τα πουράκια μας , αφού πριν βουτάμε λίγο την μια ακρη στην κρέμα κουβερτούρας , ώστε να κολλήσουν με την τριμένη σοκοφρέτα και να μην πέφτουν.


Ενώνουμε την σαντυγί με την κρέμα κουβερτούρας (αφού εχει κρυώσει εντελώς)
 με απαλές κινήσεις και γεμίζουμε την φόρμα.



Στολίζουμε την τούρτα μας με ζαχαρωτά ή ότι μας αρέσει!


Καλή επιτυχία!


Αφιερωμένη στον γιό μου! Χρόνια σου πολλά αγόρι μου!
" Σε ποιαν εξταση επανω σε χορο μαγικο μπορει ενα τετοιο πλασμα να γεννηθηκε "

Γλυκά πιτάκια με φράουλα & λευκή σοκολάτα!



Υλικά

150 γρ. αλεύρι

150 γρ. ζάχαρη άχνη
150 γρ. λευκό αμύγδαλο σκόνη
1 αυγό
120 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
100 γρ. μαρμελάδα φράουλα
100 γρ λευκή σοκολάτα

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτηρο με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει.
Προσθέτουμε το αυγό και σταδιακά  το αλεύρι , τη σκόνη αμυγδάλου και το μπέικιν.
Αφήνουμε την ζύμη στο  ψυγείο για 1 περίπου ώρα.
Ανοίγουμε τη ζύμη μας σε φύλλο πάχους 1,5χιλ περίπου , με την βοήθεια ενός ποτηριού κόβουμε στρογγυλά κομμάτια ζύμης.
Στο μισό κομμάτι απο την μικρή στρογγυλή ζύμη , βάζουμε 1 κουταλιά μαρμελάδα φράουλα και μερικά κομματιά λευκής σοκολάτας. Σκεπάζουμε με το άλλο μισό την γέμιση και κολάμε καλά τις άκρες με τα δάχτυλα μας ή με ένα μαχαιράκι.
Συνεχίζουμε με την υπόλοιπη ζύμη.
Αραδιάζουμε τα πιτάκια μας σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170 βαθμούς για 20-25 λεπτά.

Καλή επιτυχία!








Γλυκό σύκο φρέσκο!






Υλικά

1 κιλό σύκα μικρά
1/2 κ.σ γαλζόπετρα
1 φλ αμύγδαλα ασπρισμένα
6 φλ ζάχαρη
2 φλ νερό
1 κ.γ χυμό λεμόνι
3 δόσεις άρωμα βανίλιας

Εκτέλεση

Διαλέγουμε μικρά σύκα , αφαιρούμε το κοντάνι και τα πλένουμε.
Τα βράζουμε σε κατσαρόλα με πολύ νερό να μαλακώσουν.
Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε λεκάνη που έχουμε διαλύσει την γαλαζόπετρα
(12φλ νερό με 1/2 κ.σ γαλαζόπετρα)
Τα αφήνουμε για μισή ώρα και τα ξεπλένουμε πάρα πολύ καλά 4-5 φορές και τα στραγγίζουμε.
Βάζουμε μέσα σε κάθε σύκο απο ενα αμύγδαλο.
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά και ρίχνουμε μέσα τα σύκα.
Τα βράζουμε για ακόμα 5 λεπτά και αποσύρουμε απο την φωτιά.
Αφήνουμε το γλυκό μεχρι την επόμενη μέρα στην κατσαρόλα.
Την επόμενη ξαναβράζουμε το γλυκό και αφαιρούμε τον αφρό.
Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το άρωμα βανίλιας και βράζουμε λίγο ακόμα το γλυκό μέχρι να δέσει καλά.
Αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε το γλυκό στα βάζα.

Καλή επιτυχία!

Μανιτάρια με μπεσαμέλ!



Υλικά

1/2 κιλό μανιτάρια, λευκά

150 γραμ. προσούτο ή ζαμπόν ή γαλοπούλα ή μπείκον σε κυβάκια
100 γραμ. πιπεριές, χρωματιστές ψιλοκομμένες
100 γραμ. παρμεζάνα, τριμμένη
1/2 κουταλιά μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά πελτε ντομάτας
αλάτι , πιπέρι

Για την μπεσαμέλ:

1 1/2 κουταλιά αλεύρι

1 1/2 κουταλιά βούτυρο
1 1/2 ποτήρι γάλα
1 κρόκο αυγού
αλάτι, πιπέρι, λίγο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση :

Φτιάχουμε την μπεσαμέλ λιώνοντας το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς και στη συνέχεια το γάλα σταδιακά, χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα. Όταν η κρέμα είναι έτοιμη αποσύρουμε από την φωτιά.
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τον κρόκο αυγού και ανακευτεύουμε.
Προσθέτουμε στο μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά : το προσούτο, την παρμεζάνα,  τις πιπεριές, το πιπέρι, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε για να ενωθούν τα υλικά.

Γεμίζουμε τα μανιτάρια μας ( αφού πριν τα έχουμε σκουπίσει με μια βρεγμένη πετσέτα, έχουμε αφαιρέσει το κοτσάνι, και τα έχουμε τα αλείψει με λίγο λαδάκι) με το μείγμα.
Στρώνουμε σε ταψάκι. Ανατακεύουμε το πελτε ντομάτας σε 1/2 ποτήρι ζεστο νερό και το χύνουμε στο ταψί.
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο , στους 160 βαθμούς για 20-25 λεπτά.
Μόλις ψηθούν ,  σερβίρουμε αμέσως.

Καλή επιτυχία!




Λεμονόπιτα χωρίς αυγά!


Υλικά

2 φακελάκια ανθος αραβοσίτου με γεύση λεμόνι
7 φλ γάλα
10 κ.σ κοφτές ζάχαρη
100 γρ τυρί κρέμα
2 πακέτα μπισκότα σαβαγιαρ
ξύσμα απο 1/2 λεμόνι
λικέρ λεμοντσέλο
αχνη ζάχαρη
καρβουδισμένα αμύγδαλα

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε την κρέμα αραβοσίτου σύμφωνα με τις οδηγίες , με το γάλα και την ζάχαρη.
Αφήνουμε το μειγμα να κρυώσει και προσθέτουμε το τυρί κρέμα.
Σε πιατέλα στρώνουμε τα μπισκότα σαβαγιαρ αφού πριν τα βουτάμε στο λικερ λεμοντσέλο.
Προσθέτουμε την κρέμα , πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη κ λίγο ξύσμα λεμονιού.
Συνεχίζουμε με μια ακόμα στρωση κρέμας. Πασπαλίζουμε πάλι με ξύσμα λεμονιού και άχνη.
Γαρνίρουμε με τα αμύγδαλα , αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1,5 ωρα πριν σερβίρουμε την λεμονόπιτα μας.

Καλή επιτυχία!




Η πιο ακριβή τηλεόραση στον κόσμο!





Και το όνομα αυτής: PrestigeHD Signature Rose LCD TV. Η τηλεόραση που συνδυάζει τρία στοιχεία που σε κάνουν να μην μπορείς να τραβήξεις τη προσοχή σου από πάνω της, απόδοση – σχεδιασμό- τιμή. Βέβαια, η τιμή είναι αυτή που στο τέλος σου μένει! Πόσο κοστίζει; Μπορείτε να μαντέψετε;
διαβάστε περισσότερα ... http://www.otherside.gr/2010/06/i-pio-akrivi-tv-ston-kosmo/

Γαλακτομπούρεκο ατομικό με μαστίχα!


Υλικά

500 γρ έτοιμο λεπτό φύλλο , σε θερμοκρασία δωματίου
6 φλ γάλα
1 φλ σιμιγδάλι ψιλό
4 αυγά
1 κ 1/2 φλ ζάχαρη
8 κ.σ βούτηρο ανάλατο
1 κ.σ λικερ μαστίχα
ξύσμα απο 1/2 λεμόνι
150 γρ βύτηρο για τα φύλλα

για το σιρόπι

4 φλ ζάχαρη
2 φλ νερό
1 ξυλάκι κανέλας
1.σ.γ λικέρ μαστίχας
2 κ.γ χυμο λεμόνι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε τα 150γρ βούτηρο αργα σε κατσαρολάκι, απομακρύνουμε απο την φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.

Για το σιρόπι :
Σε μικρή κατσαρόλα , ανακατεύουμε τη ζάχαρη το νερό και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μεχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε το ξυλάκι κανέλας.Αφήνουμε να πάρει μια βράση , απομακρύνουμε απ την φωτιά και προσθέτουμε το λικερ και το χυμό λεμονιού.Αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει.

Σε μεγάλη κατσαρόλα αναμειγνύουμε τη ζάχαρη , το σιμιγδάλι και το γάλα , ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα  , σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά , μέχρι να πήξει το μειγμα και να αποκτίσει κρεμώδει υφή.
Περίπου 2 λεπτά πριν είναι ετοιμη η κρέμα , ριχνουμε το λικέρ μαστίχας. Απομακρύνουμε απο την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
Στο μίξερ χειρός χτυπάμε τα αυγά μεχρι να αφρατέψουν.
Τα ρίχνουμε γρήγορα στο μειγμα της κρέμας και ανακατεύουμε πολύ καλά προσθέτουμε κ το ξυσμα λεμονιού.
Απλώνουμε τα φύλλα μας στο πάγκο , βουτηρώνουμε καλά το φύλλο σε όλη την επιφάνεια του.
Βάζουμε 3 κουταλιές απο την κρέμα μας στο επάνω μέρος , στο κέντρο του φύλλου μας.
Κλείνουμε το φυλλο απο δεξιά κ αριστερά και τυλίγουμε ρολό , τοποθετούμε σε καλά βουτηρωμένο ταψάκι. Συνεχίζουμε την διαδικασία με όλη την κρέμα και τα φύλλα γεμίζοντας το ταψάκι μας , το ενα διπλά στο άλλο.
Βουτηρώνουμε τα γαλακτομπουρεκάκια μας και απο την επάνω μεριά μεσα στο ταψάκι.
Ψήνουμε τα γαλακτομπουρεκάκια μας σε μέτριο φούρνο για περίπου 45 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν απο επάνω.
Βγάζουμε το ταψι απο το φούρνο και περιχύνουμε το καυτό γλυκο με κρύο σιρόπι , ομοιόμορφα να πάει παντού.

Καλή επιτυχία!