Μπισκότα κανέλας!



Υλικά 

120 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. ζάχαρη καστανή
1/2 κ.γ αλάτι
1 βανίλια
250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
1 αυγό
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 κ.γ  κανέλα 
 
Ετοιμασία
 
Προθερμένουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα.
 
 Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στην μεγάλη ταχύτητα
για 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει καλά και προσθέτουμε 
όσο τα χτυπάμε με το μίξερ, τις βανίλιες και το αλάτι.
 
Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα.
 
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν, την κανέλα.
Προσθέτουμε σιγά σιγά απο αυτό το μείγμα στον κάδο του μίξερ.
 
Πλάθουμε την ζύμη μας σε μπαλάκια και 
τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλά.
 
Ψήνουμε για 10 λεπτά τα μπισκότα μας.

 


 Μόλις τα βγάλουμε απο τον φούρνο θα είναι πολύ μαλακά.

Αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τα μεταφέρουμε. 
 
Καλή επιτυχία!
 

Χρωματιστό κείκ με μερέντα!


Υλικά

250 γρ βούτυρο σε θερ.δωματίου
220 γρ άχνη ζάχαρη 
4 αβγά
300 γρ αλεύρι γ.ο.χ
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
3 κ.σ κακάο
1/2 φλυζάνι ζεστό φρέσκο γάλα
χρώματα ζαχαροπλαστικής
μέρέντα για την επικάληψη

Ετοιμασία

Χτυπάμε στο ο μίξερ το βούτυρό με την ζάχαρη.
Προσθέτουμε ένα ενα τα αβγά.
Ανακατεύουμε το αλέυρι με το μπέικιν
και το προσθέτουμε σταδιακά στο μέιγμα με το βούτυρο.
Ανακατεύουμε το γάλα με το κακαό.
Χωρίζουμε το μείγμα μας σε 2-3 μέρη , 
ανάλογα με το πόσα χρώματα θα χρησιμοποιήσουμε.
Στο πρώτο μείγμα ανακατεύουμε το σοκολατένιο γάλα.
Στα επόμενα τα χρώματα ζαχαροπλαστικής.
Σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα , αδειάζουμε 
ενα μέρος απο το σοκολατένιο μείγμα.
Συνεχίζουμε με τα χρωματιστά και τελειώνουμε με σοκολατένιο μείγμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 50 λεπτά.

Ξεφορμάρουμε το κέικ μας , αφήνουμε να κρυώσει καλά
και διακοσμούμε με την μερέντα.

Καλή επιτυχία!




Τάρτα με κίτρινη κολοκύθα & καπνιστό μπέικον!




Υλικά για την ζύμη

250γρ. αλεύρι γ.ο.χ 
4 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο 
200γρ. γιαούρτι στραγγιστό  
½ κουτ. γλυκού αλάτι 


Ετοιμασία για την ζύμη
 
Ανακατεύουμε το αλέυρι με το αλάτι , 
προσθέτουμε το γιαούρτι. 
Πλάθουμε την ζύμη μας με την βοήθεια του βούτηρου 
και αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα. 
Ωστόσο ετοιμάζουμε την γέμιση.

Υλικα για την γέμιση
4 κ.σ ελαιόλαδο
400 γρ. κολοκύθα κίτρινη τριμμένη 
στην χοντρή πλευρά του τρίφτη 
(στραγγισμένη πάρα πολύ καλά)
100 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
100 γρ. μπέικον καπνιστό , κομμένο 
130 γρ. κρέμα γάλακτος
2 κρόκους αυγών
150 γρ. ανθότυρο, τριμμένο
150  γρ. γραβιέρα πικάντικη
10 γρ. βασιλικό, ψιλοκομμένο
αλάτι & φρέσκο μαύρο πιπέρι
σουσάμι ασπρό & μαύρο 


Ετοιμασία

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά
 και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. 
Σοτάρουμε το μπέικον και τα κρεμμύδια και την 
κολοκύθα μέχρι να μαλακώσουν 
 για 10 λεπτά περίπου.
 Αλατίζουμε, αποσύρουμε από το τηγάνι, 
και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Σε ένα μπολ ομογενοποιούμε τα αυγά & την κρέμα, αλατοπιπερώνουμε και
 Προσθέτουμε τα τυριά και τον βασιλικό.

 Στρώνουμε την ζύμη της τάρτας στο βουτυρωμένο , σκεύος μας. 
(Τρυπάμε την ζύμη με ένα πιρούνι.)
Στρώνουμε ομοιόμορφα την γέμιση (κρεμμύδια - μπείκον - κολοκύθα)
 και περιχύνουμε με το μείγμα της κρέμας - τυριών.
Πασπαλίζουμε με τα σουσάμια.
 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180⁰C , για 30-40  λεπτά περίπου. 
 Σερβίρουμε την τάρτα, ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Καλή επιτυχία!