Μπουγάτσα με κρέμα βανίλιας!






Υλικά


1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά
180 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο

Υλικά για την κρέμα

1 κιλό φρέσκο γάλα, πλήρες
1 φρέσκια βανίλια 
200 γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
7 κ.σ κόρν φλάουρ
4 αυγά
20 γρ βούτυρο αγελάδος 
ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα
κανέλα, για πασπάλισμα

Ετοιμασία

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με τη ζάχαρη.
Παράλληλα, σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κόρν φλάουρ και τα αυγά με έναν αυγοδάρτη.

Λίγο πριν πάρει βράση το γάλα, αδειάζουμε το 1/3 στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε. Αμέσως ρίχνουμε το περιεχόμενο του μπολ μέσα στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα πάνω στη φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα και να αρχίσει να κοχλάζει. Προσθέτουμε τα 20γρ βουτύρου, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά. 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C. Σε ένα παραλληλόγραμμο ταψί 30 x 40 εκ. στρώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας, βουτυρώνοντάς τα ένα ένα και αφήνοντας τις άκρες τους να κρέμονται προς τα έξω.

Απλώνουμε από πάνω τη ζεστή ακόμα κρέμα και γυρίζουμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρώνοντάς τα και αυτά ένα ένα.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45 λεπτά. Σερβίρουμε την μπουγάτσα κατά προτίμηση χλιαρή, πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Καλή επιτυχία!

* Μπορούμε να φτιάξουμε και ατομικές - στριφτές μπουγάτσες : 
Παίρνουμε ένα ένα  φύλλο και το τοποθετούμε κάθετα ή οριζόντια μπροστά μας. Ραντίζουμε με το βούτυρο. Βάζουμε με ένα κουτάλι τη γέμιση και αφήνουμε δεξιά και αριστερά περίπου ενάμισι δάχτυλο κενό. Τυλίγουμε προσεκτικά και χαλαρά σε ρολό. Λίγο πριν το τέλος του φύλλου γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα, για να μην χυθεί η γέμιση.
Βουτυρώνουμε και εξωτερικά το φύλλο μας. 
Το ίδιο κάνουμε με όλα μας τα φύλλα.

Κοτόσουπα με συναίσθημα!





Υλικά

1 φιλέτο στήθος κοτόπουλου 
2 καρότα κομμένα σε μικρά κομμάτια
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι καλαμπόκι κονσέρβας ή κατεψυγμένο
1 φλιτζάνι στάρι, βρασμένο και στραγγισμένο
1 μεγάλη πατάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια 
1/2 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μικρά κομμάτια
2 φλιτζάνια μπουκετάκια μπρόκολου
2 γεμάτες κουταλιές βούτυρο
1 κύβο ζωμό κοτόπουλου
αλάτι, πιπέρι, μια πρέζα καυτερό μπούκοβο (προαιρετικά)


Ετοιμασία

Βράζω το στήθος κοτόπουλου μαζί με το κύβο ζωμού 
κοτόπουλου σε 5 φλιτζάνια νερό, για 20 λεπτά.

Αφαιρώ το κοτόπουλο από το ζωμό και το κόβω σε μικρά κομμάτια.

Λιώνω την μια κουταλιά βούτυρο στην κατσαρόλα και 
σοτάρω το κρεμμύδι και όλα τα υπόλοιπα λαχανικά. 

Τέλος προσθέτω το στάρι και τα κομμάτια από το κοτόπουλο.

Προσθέτω αλάτι, πιπέρι και το μπούκοβο. 

Σιγοβράζω για ακόμα 10 περίπου λεπτά.

Σβήνω την φωτιά προσθέτω την 1 κουταλιά βούτυρο.

Σερβίρω την σούπα μου ζεστή.

Καλή επιτυχία!