Μαρμελάδα απο κυδώνια!








 Υλικά


1 κιλό κυδώνια καθαρισμένα και κομμένα σε μικρές φέτες
1 κιλό ζάχαρη
ένα κλαδάκι αρμπαρόριζα
2 κ. σ χυμό λεμονιού



Ετοιμασία 


 
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις φέτες του κυδωνιού 
και καλύπτουμε με αρκετό νερό.
Αφήνουμε να πάρουν βράση.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σοιγοβράζουμε 
μέχρι να γίνουν αρκετά μαλακά (περίπου 30 λεπτά).
Σουρώνουμε τα κυδώνια και κρατατάμε περίπου 4 φλιτζάνια απο το νερό.
 

Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα κυδώνια.
Βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα , τον πολτό από τα κυδώνια, 
το νερό  που έχουμε φυλάξει και τη ζάχαρη.
Μόλις πάρουν βράση, προσθέτουμε την αρμπαρόριζα.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 1 ώρα  περίπου.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού.
Αφήνουμε στην κατσαρόλα να κρυώσει εντελώς πρίν την αποθηκεύσουμε σε αποστειρωμένα βάζα.


Καλή επιτυχία!

Πλαστελίνη απο σπίτι!


Τις τελευταιες μέρες του σχολείου , ειχε ζητηθεί στον γίο μου 
να δημιουργήσει μια κατασκευή 
(Ειδώλειο) απο πλαστελίνη! 

Οι πλαστελίνες που υπήρχαν στον σπίτι , 
ήταν μια συγκεκριμένης εταιρείας 
αλλά δυστηχώς  στα κουτάκια δεν είχαν κλεισει σωτσά ,
 με αποτέλεσμα να ξεραθούν και να μην μπορεί να γίνει η κατασκευή!

Απογοήτευση και στεναχώρια .... 

Θα την φτιάξουμε εμείς την πλαστελίνη! 
του είπα , με κοίταξε και τα μάτια του έλαμψαν και αμέσως 
μου λέει με ύφος : " Μαμά έλα τώρα σοβαρέψου τώρα ! δεν είσαι παιδί!!!" 

Κι 'ομως εκείνο το βράδυ λοιπόν , 
γέλασα τόσο πολύ και διασκέδασα σαν να ήμουν και εγω μικρό παιδί ... 

Όσο για τον γιο μου ; 
Εκστασιασμένος που "μαγείρεψε" μόνος του , 
την δική του μοναδική πλαστελίνη! 






 
Εάν βρεθήτε και εσείς κάποια στιγμή σε παρόμοια θέση , 
θυμηθείτε εδω διαβάσατε την συνταγή της Πλαστελίνης ... απο σπίτι!!!! 


Υλικά 

1 φλ αλευρι
1 φλ νερο
1/2 φλ αλάτι ψιλο 



Ετοιμασία 

Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτια κ ανακατεύουμε 

εως να μαζευτεί το μίγμα από τα τοιχώματα!

Αφήνουμε λίγο να κρυώσει κ πλάθουμε το ζυμάρι με λίγο λάδι! 
 Εαν θέλουμε χρωματιζουμε με χρώμα ζαχαροπλαστικής!
Έτοιμη η πλαστελίνη μας!


 Καλή επιτυχία!

Φανουρόπιτα με ταχίνι & τεντούρα!



Υλικά

3 φλ αλεύρι κοσκινισμένο
 1/2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
1 φλ ταχίνι
2 φλ ζάχαρη άχνη
1/2 φλ χυμό από φρέσκο πορτοκάλι
1 κ.γ κανέλα 
1/2 κ.γ γαρύφαλο τριμμένο 
1/2 φλ καρύδι κομμένο μέτριο
1/2 φλ σταφίδα ξανθή

 άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
( εγώ έβαλα μαρμελάδα φράουλα )



Ετοιμασία

Χτυπάμε στο μίξερ το ταχίνι με την ζάχαρη για 10 λεπτά.

Στο χυμό πορτοκαλιού προσθέτουμε την κανέλα
και την  τεντούρα.

Προσθέτουμε στο μείγμα με το ταχίνι , το πορτοκάλι , τα καρύδια τις σταφίδες και λίγο-λίγο το αλεύρι.
Δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας και να μας γίνει αφράτο.

Αλείφουμε με λάδι ένα ταψί Νο22 , αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 45 περίπου λεπτά

Αφήνουμε την πίτα μας λίγο να κρυώσει και αλείφουμε με την μαρμελάδα.

Καλή επιτυχία!