Μπουγάτσα με σοκολάτα!






 Υλικά

1/2 πακέτο φύλλο κρούστας
300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος 
σε σταγόνες σοκολάτας
1/2 φλ τσαγιού φρέσκο γάλα ζεστό
1 φλ. τσαγιού βούτυρο γάλακτος λιωμένο
ξύσμα πορτοκαλιού (προαιρετικά) 
κανέλα & άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα


Εκτέλεση


Πάνω στις σταγόνες σοκολάτας ρίχνουμε το 
ζεστό γάλα και ανακατεύουμε. 
Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού.

 Βουτυρώνουμε πολύ καλά ένα ένα τα φύλλα κρούστας 
και τα στρώνουμε σε ένα ταψί το ένα πάνω στο άλλο. 

Αδειάζουμε το μείγμα με την σοκολάτα στο 1/3 των φύλλων , 
αφήνοντας δεξιά ,αριστερά και στην μια πλευρά , κενό περίπου 3εκ. 

Στη συνέχεια κλείνουμε τα φύλλα μας σαν φάκελο. 

Τυλίγουμε τις άκρες προς το εσωτερικό 
και σκεπάζουμε με τα φύλλα που περισσεύουν.

Αλείφουμε επίσης με βούτυρο το επάνω φύλλο.

Τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο , 
με το μέρος της ένωσης των φύλλων να πατάει στο ταψί.


 Τέλος, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , 
στο αέρα για περίπου 30' ή έως ότου ροδίσουν τα φύλλα μας. 

Σερβίρουμε ζεστή , πασπαλισμένη με άχνη και κανέλα!


Καλή επιτυχία!













Πηγή: http://www.lovecook.gr

Μαρμελάδα απο κυδώνια!








 Υλικά


1 κιλό κυδώνια καθαρισμένα και κομμένα σε μικρές φέτες
1 κιλό ζάχαρη
ένα κλαδάκι αρμπαρόριζα
2 κ. σ χυμό λεμονιού



Ετοιμασία 


 
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις φέτες του κυδωνιού 
και καλύπτουμε με αρκετό νερό.
Αφήνουμε να πάρουν βράση.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σοιγοβράζουμε 
μέχρι να γίνουν αρκετά μαλακά (περίπου 30 λεπτά).
Σουρώνουμε τα κυδώνια και κρατατάμε περίπου 4 φλιτζάνια απο το νερό.
 

Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα κυδώνια.
Βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα , τον πολτό από τα κυδώνια, 
το νερό  που έχουμε φυλάξει και τη ζάχαρη.
Μόλις πάρουν βράση, προσθέτουμε την αρμπαρόριζα.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 1 ώρα  περίπου.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού.
Αφήνουμε στην κατσαρόλα να κρυώσει εντελώς πρίν την αποθηκεύσουμε σε αποστειρωμένα βάζα.


Καλή επιτυχία!