15.7.10

Βερίκοκα φλαμπέ με μπράντυ!




Υλικά

6-8 βερίκοκα
2 κ.σ μπράντυ
1 κ.γ λεμόνι
25γρ βούτηρο
25 γρ ζάχαρη
4 κ.σ νερό


Εκτέλεση

                                                                                                                                                                                       Κόβουμε τα βερίκοκα στα δύο , καθαρίζουμε απο την φλούδα και τα κουκούτσια.
Σε τηγανάκι λιώνουμε το βούτηρο προσθέτουμε τη ζάχαρη , το νερό και ζεσταίνουμε τα υλικά μέχρι να γίνουν σιρόπι.
Ριχνουμε το μπράντυ και το λεμόνι. 
Όταν το μείγμα αρχίζει να βράζει προσθέτουμε τα βερίκοκα με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω.
Τα ψήνουμε για 2-3 λεπτά και γυρίζουμε για να ψηθούν απο την άλλη.
Τα σερβίρουμε μαζί με το σιρόπι τους και πασπαλίζουμε με μπαστουνάκια απο αμύγδαλα!

Καλή επιτυχία!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Printfriendly