Κρασάτες Μπριζόλες!


Υλικά

4 χοιρινές μπριζόλες
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
χυμό απο 1/2 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
1 κ.σ μουστάρδα(προαιρετικά)

Εκτέλεση

Πλένουμε το κρέας κ το σκουπίζουμε με χαρτι κουζίνας.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και τσιγαρίζουμε το κρέας απο όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει καλά.
Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το λεμόνι κ 1 φλ. νερό (όπου έχουμε διαλύσει την μουστάρδα).
Αλατοπιπερώνουμε , ρίχνουμε την ρίγανη και αφήνουμε το φαγάκι μας να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας κ να μείνει μόνο με το λαδάκι του.
Σερβίρουμε με πατάτες , ρυζι , ζυμαρικά!

Καλή επιτυχία!

Αποστολή: Επίπεδη κοιλιά!





Οι γραμμωμένοι σας κοιλιακοί και η επίπεδη κοιλιά αποτελούν μετά την εγκυμοσύνη ένα μακρινό όνειρο. Κι όμως, μπορείτε να τα αποκτήσετε ξανά σε ελάχιστο χρόνο με ένα πρόγραμμα που συνδυάζει απλές ασκήσεις, σωστή διατροφή και μερικά έξυπνα τρικ.


Ισορροπημένη διατροφή χωρίς στερήσεις ή υπερβολές, κάποιες σταθερές και εύκολες ασκήσεις που θα τονώσουν τους μυς είναι το μόνο που χρειάζεστε για να εξαφανίσετε τα περιττά κιλά που άφησε το καλοδεχούμενο μωρό στο σώμα σας.




Τροφές που καίνε το λίπος στην κοιλιά


Κόκκινα φασόλια

Πλούσια πηγή φυτικών ινών, φασολαμίνης και γλουταμίνης. Οι φυτικές τους ίνες βοηθούν στη μείωση της θερμιδικής πρόληψης ελαττώνοντας την απορρόφηση του διατροφικού λίπους. Η φασολαμίνη ασκεί ήπια ανορεξιογόνα δράση και μπορεί να ελαττώσει τη μετατροπή των αμύλων σε σωματικό λίπος καθυστερώντας την απορρόφησή τους. Η γλουταμίνη προστατεύει το έντερο και τον μυϊκό ιστό από τις αρνητικές επιδράσεις του έντονου στρες.


Κοκκινόψαρο

Αποτελεί εξαιρετική πηγή τεσσάρων ουσιωδών συστατικών που βοηθούν στη μείωση του κοιλιακού λίπους. Περιέχει πρωτεΐνες αργής διάσπασης, Ω-3 λιπαρά, ασβέστιο και ψευδάργυρο.

Τσάι


Το τσάι (ειδικά το μαύρο και το πράσινο), περιέχει κατεχίνες, οι οποίες μειώνουν την επιθυμία μας για υδατάνθρακες και προκαλούν ήπια θερμογένεση, που επιταχύνει την κινητοποίηση, συνεπώς και την καύση του λίπους.


Φυτικές ίνες

Οι φυτικές ίνες είναι μια μορφή υδατανθράκων που βρίσκεται στα φρούτα, στα λαχανικά και στα προϊόντα ολικής άλεσης. Καταναλώνοντας λοιπόν φυτικές ίνες βοηθάμε τον οργανισμό να γλιτώσει από τη δυσκοιλιότητα.


Νερό


Το νερό βοηθάει τον οργανισμό να αποβάλλει το επιπλέον νάτριο, γεγονός που συμβάλλει στην καταπολέμηση του φουσκώματος. Επίσης, βοηθάει στην αποβολή των υποπροϊόντων που δημιουργούνται όταν ο οργανισμός επεξεργάζεται πρωτεΐνες και λιπαρά και μεταφέρει θρεπτικά στοιχεία στους μυς.


Μυρωδικά, βότανα και μπαχαρικά


Χρησιμοποιήστε άφοβα άνηθο και δεντρολίβανο, γιατί βελτιώνει την πέψη και βοηθάει στο ξεφούσκωμα. Επίσης, τα αιθέρια έλαια της κανέλας βοηθούν στο να χαλαρώνει το έντερο και να αποφεύγονται τα φουσκώματα.


Ρύζι ολικής άλεσης

Πολλοί πιστεύουν πως το ρύζι συμβάλλει στη δυσκοιλιότητα. Γι’ αυτό, προτιμήστε αυτό της ολικής άλεσης ή προτιμήστε να το συνδυάσετε με λαχανικά ή με καυτερή πιπεριά. Κάτι ξέρουν Ινδοί και Κινέζοι.


Λάδι


Λάδι ελιάς, ηλιέλαιο, καρυδέλαιο και το λάδι που βρίσκεται στα λιπαρά ψάρια βοηθούν όχι μόνο στην αποφυγή καρδιοαγγειακών νοσημάτων, αλλά και στη σωστή λειτουργία του εντέρου.




Ποιες ασκήσεις θα βοηθήσουν την κοιλιά μου;


Η καλύτερη άσκηση που θα βοηθήσει να σμιλέψετε ξανά το κορμί σας είναι αναμφισβήτητα η κολύμβηση. Ύπτιο, κρόουλ ή ελεύθερο, όποιο στυλ κι αν προτιμάτε, κάντε το με ρυθμό. Η αντίσταση του νερού θα τονώσει τους μυς σας με τον καλύτερο τρόπο. Μια αποτελεσματική άσκηση: Ξαπλώστε σε ύπτια θέση μέσα στο νερό κρατώντας σταθερό το κεφάλι και τα χέρια κολλημένα στον κορμό. Κάντε μικρά ψαλίδια κρατώντας τα πόδια ούτε πολύ σφιχτά ούτε πολύ χαλαρά. Κατά τη διάρκεια της άσκησης προσπαθήστε να αναπνέετε από την κοιλιά εκπνέοντας αργά και βαθιά. Αν θέλετε –ανάλογα και με τα σημεία του σώματος που χρειάζονται ενίσχυση– μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλτήρες, βατραχοπέδιλα ή σανίδα κολύμβησης. Οποιοδήποτε δηλαδή αξεσουάρ μπορεί να βοηθήσει στην επιπλέον αντίσταση στο νερό.


3 μυστικά για γρήγορο αποτέλεσμα


Η αερόβια άσκηση νωρίς το πρωί και με άδειο στομάχι διατηρεί το μεταβολισμό ψηλά για περισσότερη ώρα, αυξάνοντας έτσι τη συνολική ημερήσια καύση λίπους για το σώμα γενικά και για την κοιλιά ειδικότερα.


Νερό: Αν δε σας αρέσει να πίνετε νερό, αντικαταστήστε το με βότανα και προσθέστε λίγο χυμό λεμονιού (για έξτρα βιταμίνη C) ή πέταλα από άνθη πορτοκαλιού (για χαλάρωση).


Μασάζ: Επειδή η κοιλιά είναι μια περιοχή τεμπέλικη, όπου η κυτταρίτιδα αποθηκεύεται εύκολα, αφιερώστε της ένα δεκάλεπτο μασάζ μετά το ντους. Βάλτε στο χέρι κρέμα αδυνατίσματος ποσότητα ίση με ένα μεγάλο καρύδι και τρίψτε τη με απαλές κυκλικές κινήσεις. Με καθημερινό μασάζ σε δύο με τρεις μήνες θα δείτε πραγματική διαφορά.


Τα συχνά γεύματα


Τα μικρά και συχνά γεύματα (εννοείται υγιεινά) καταπολεμούν την αίσθηση της πείνας. Ακόμη και το άρωμα ενός φαγητού προκαλεί έκκριση υδροχλωρικού οξέως στο στομάχι, με αποτέλεσμα αν αυτό είναι άδειο να το ερεθίζει και να επιδεινώνει τον τυμπανισμό. Μια φρυγανιά, ένα φρούτο ή μια μικρή μπάρα δημητριακών είναι αρκετά για να σας χορτάσουν χωρίς να σας παχύνουν.


Οι σωστές τροφές……που θα πρέπει να καταναλώνετε καθημερινά:


350γρ. λαχανικά ωμά, ψητά ή στον ατμό
250γρ. φρούτα
250γρ. ψάρι ή μοσχάρι ψητά ή στον ατμό
250γρ. ψωμί ή ρύζι ολικής άλεσης ή ψητές πατάτες ή μακαρόνια




Τριήμερο πρόγραμμα για επίπεδη κοιλιά


Ημέρα 1η
Πρωινό
1 μπανάνα
1 φέτα ολικής άλεσης με λίγο ταχίνι
Δεκατιανό
1 μπολ καρότα
Μεσημεριανό
150γρ. ψάρι ψητό
2 φλ. ψιλοκομμένο μαρούλι και ντομάτα με 2 κ. γλ. ελαιόλαδο
1 κριθαρένιο παξιμάδι
Απογευματινό
1 γιαούρτι με 2% λιπαρά
Βραδινό
ομελέτα με δύο αυγά, πιπεριές, μανιτάρια με 2 κ. γλ. ελαιόλαδο
Ημέρα 2η
Πρωινό
1 φλ. δημητριακά ολικής άλεσης
1 φλ. γιαούρτι 2%
Δεκατιανό
1 μπανάνα
Μεσημεριανό
150γρ. κοτόπουλο στήθος στη σχάρa
3-4 πατάτες φούρνου
σαλάτα με ντομάτα και αγγούρι
Απογευματινό
1 γιαούρτι με 2% λιπαρά
Βραδινό
σαλάτα με 2 φλ. μαρούλι και 1 ντομάτα
60γρ. τόνο σε νερό, 2 κ. σ. καλαμπόκι και 2 κ. γλ. ελαιόλαδο
Ημέρα 3η
Πρωινό
1 βραστό αυγό
1 φέτα ψωμί ολικής άλεσης
1 μικρό ποτήρι χυμό πορτοκάλι
Δεκατιανό
1 γιαούρτι με 2% λιπαρά
Μεσημεριανό
1 μπριζόλα μοσχαρίσια με λεμόνι
2 φλ. λαχανικά ωμά ή βραστά
1/2 φλ. καστανό ρύζι
Απογευματινό
1 μπανάνα
Βραδινό
1 μεγάλο κριθαρένιο παξιμάδι με τριμμένη ντομάτα, 1-2 ελιές, 30γρ. τριμμένη φέτα και 1 κ. γλ. ελαιόλαδο

Αποφύγετε…


@ να μιλάτε όταν τρώτε.
@ τα αεριούχα ποτά, καθώς επίσης και να πίνετε ροφήματα με καλαμάκι.
@ τις τροφές που φουσκώνουν, όπως το μπρόκολο, το κουνουπίδι, το λάχανο, το φρέσκο κρεμμύδι και το σκόρδο.
@ τις καραμέλες, τις τσίχλες καθώς και τα γλυκά με υποκατάστατο ζάχαρης, όπως σορβιτόλη και μαλλιτόλη, μια που αυτές οι ουσίες ευθύνονται για τα φουσκώματα.
@ όσο γίνεται το στρες.
Έρευνες δείχνουν πως όταν έχουμε στρες ο οργανισμός μας ενεργοποιεί την κορτιζόλη, ορμόνη που αυξάνει την όρεξη και αποθηκεύει λίπος γύρω από την κοιλιά.

πηγή : http://www.in.gr/

Καλημέρα , καλημέρα!