Ριζότο με θαλασσινά!



Υλικά


1 κιλό ανάμικτα θαλασσινά (μύδια , γαρίδες, ,αχιβάδες κ.ά)
1 κουταλάκι λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
1 σκελίδα σκόρδο, χοντροκομμένο
1 ποτηράκι λευκό κρασί


Για το ριζότο
1 κουταλιά ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
350 γρ. Ρύζι καρολίνα
1 λίτρο ζωμό λαχανικών

αλάτι, πιπέρι
φλούδες παρμεζάνας


Εκτέλεση
Ξεπλένετε τα μύδια και τις αχιβάδες με άφθονο νερό.
Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι, προσθέτετε το κρεμμύδι την πιπεριά και το σκόρδο και τα σοτάρετε.
Προσθέτετε το λευκό κρασί με τα οστρακοειδή.
Δυναμώστε τη φωτιά μέχρι ν’ ανοίξουν τα όστρακα. Στη συνέχεια τα σουρώνετε και κρατάτε τους χυμούς από το τηγάνι.
Ετοιμάζετε το ριζότο.
Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε ελαφρώς τα κρεμμύδια και το σκόρδο για 5 λεπτά.
Προσθέτετε το ρύζι και το κρασί και ανακατεύετε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να χυλώσει.
Στο μεταξύ ζεσταίνετε το ζωμό λαχανικών.
Προσθέτετε του χυμούς που έχετε κρατήσει από τα μύδια καθώς και το ζωμό, μέχρι να καλυφθεί το ρύζι.
Βράζετε το ρύζι μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά και έπειτα προσθέτετε αλατοπίπερο και ζωμό με το κουτάλι.
Συνεχίζετε να προσθέτετε ζωμό μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και στη συνέχεια το ρίχνετε στα καθαρισμένα θαλασσινά και ανακατεύετε.
Φροντίστε να κρατήσετε λίγα όστρακα με κέλυφος για το γαρνίρισμα και αρκετό ζωμό, ώστε να το προσθέσετε στο τέλος, αν χρειαστεί για να μην γίνει το ριζότο σας πολύ στεγνό.
Γαρνίρετε με τις φλούδες παρμεζάνας.

Καλή επιτυχία!