Μπλάκ φόρεστ!



Το πρώτο γλυκό που έρχετε στο μυαλό μου όταν μιλάμε για βύσσινο είναι μια black forest!
Aς φτιάξουμε λοιπόν μια τέτοια τούρτα , εύκολα & γρήγορα!

Θα χρειαστούμε :

500 γρ γλυκό κουταλιού βυσσινό με το σιρόπι
500 γρ κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρευστη μορφή
100 γρ τριμμένη σοκολάτα γάλακτος
2 κ. σ κονιάκ
κακάο για το πασπάλισμα (προαιρετικά)

η εκτέλεση

Φτιάχνουμε το κείκ , αφήνουμε να στραγγίξει καλά απο το γλάσο και το κόβουμε σε λεπτές ισού πάχους φέτες.
Χωρίζουμε το γλυκό βυσσινό απο το σιρόπι του.
Στο σιρόπι προσθέτουμε το κονιάκ και ζεστένουμε ελαφρά.
Στρώνουμε σε φόρμα με αφαιρούμενο τσέρκι μια στρώση με τα κομάτια του κεικ σοκολάτας.
Περιχύνουμε με το σιρόπι βυσσινου κονιάκ.
Στρώνουμε μια στρώση απο την σαντυγί , απο πάνω τα ολόκληρα βύσσινα.
Επαναλαμβάνουμε μια στρώση με κέικ σοκολάτας , πάλι σιρόπι , σαντυγί , βύσσινά.
Πασπαλίζουμε ισόμερα την τριμμένη σοκολάτα γάλακτος.
Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες πριν το σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!