Muffins με μήλο & καραμέλες γάλακτος!



Υλικά για 12 άτομα

3 μήλα μικρά καθαρισμενα κ κομμένα σε κύβους
100 γρ καραμέλες γάλακτος μαλακές ψιλοκομμένες (12 καραμελίτσες)
300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ ζάχαρη
2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
1 κ,γ σόδα μαειρική
100 γρ βούτυρο λιωμένο
2 αβγά
100 ml γάλα
150 ml κρέμα γάλακτος
λίγο χυμο λεμονιού
50 γρ καρύδια χοντροκοπανισμένα

Ετοιμασία

Προθερμένουμε τον φούρνο στούς 200 βαθμούς και στρώνουμε 12 ατομικά φορμάκια για muffins.

Ανακατεύουμε το αλεύρι με την ζάχαρη τυο μπείκιν πάουντερ και τη σόδα.

Μέσα σ'ενα μπόλ χτυπάμε τα αβγά και ενσωματώνουμε το λιωμένο βούτυρο μαζί με το γάλα και την κρέμα γάλακτος , την οποία έχουμε χτυπήσει προηγουμένος με λίγο χυμό λεμονιού.

Αναμιγνύουμε το με΄θγμα των αβγών με το μίγμα του αλευριού και προσθέτουμε τα μήλα τα καρύδια και τις καραμέλες.

Ανακατεύουμε τα υλικά με μια σπάτουλα και μοιράζουμε το μείγμα στις χάρτινς θήκες.

Ψήνουμε τα κεικ μας για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν!

Καλή επιτυχία!


Η συνταγή είναι απο το περιοδικό olive Οκτωβρίου 2010

Βραβείο Νομπέλ στον ανυπότακτο Περουβιανό!







Ο πολυγραφότατος Μάριο Βάργκας Λιόσα είναι, προς έκπληξη του ιδίου, ο εφετινός νικητής της κορυφαίας λογοτεχνικής διάκρισης

O νεαρός συγγραφέας από το Περού, ο οποίος το 1958 στο μπαρ Ελ Χούτε της Μαδρίτης άρχισε να γράφει το πρώτο του μυθιστόρημα, δεν φανταζόταν ενδεχομένως ότι το βιβλίο του εκείνο, που θα εκδιδόταν πέντε χρόνια αργότερα, θα προξενούσε παγκόσμια αίσθηση και σύντομα ο ίδιος θα θεωρούνταν ένας από τους κορυφαίους πεζογράφους της μεταπολεμικής εποχής. Ο τίτλος του μυθιστορήματος ήταν «Η πόλη και τα σκυλιά» και το όνομα του συγγραφέα Μάριο Βάργκας Λιόσα.

Χθες το μεσημέρι η Σουηδική Βασιλική Ακαδημία ανακοίνωσε ότι του απονέμει το εφετινό βραβείο Νομπέλ Λογοτεχνίας επιβραβεύοντας το ογκώδες και πολυσύνθετο έργο του.

Το όνομα του Λιόσα συζητιόταν επί χρόνια για το Νομπέλ. Και εφέτος υπήρχε στη λίστα των bookmakers, αλλά όχι ανάμεσα στις πρώτες ισχυρές υποψηφιότητες. Η Σουηδική Ακαδημία ωστόσο αρέσκεται στις εκπλήξεις. Ενώ λοιπόν δεν φαινόταν να έχει τις περισσότερες πιθανότητες, το αποτέλεσμα ήταν μια επιβεβαίωση του αυτονόητου: ο Λιόσα μαζί με τον Μάρκες είναι οι δύο κορυφαίοι εν ζωή πεζογράφοι της Λατινικής Αμερικής.

Ο 74χρονος συγγραφέας κατάγεται από μεσοαστική οικογένεια του Περού. Φοίτησε σε καθολικά σχολεία ως τα 14 του, όταν η οικογένειά του τον έστειλε να σπουδάσει στη στρατιωτική ακαδημία της Λίμα. Στις εμπειρίες του στη σχολή, την οποία εγκατέλειψε έναν χρόνο πριν από την αποφοίτησή του, βασίζεται το πρώτο και ένα από τα καλύτερα μυθιστορήματά του. Στη συνέχεια εργάστηκε ως ερασιτέχνης δημοσιογράφος, σπούδασε λογοτεχνία και νομικά στο Εθνικό Πανεπιστήμιο του San Μarcos, ταξίδεψε στην Ισπανία και στη Γαλλία και μετά την επιτυχία του πρώτου μυθιστορήματός του αφιερώθηκε στο γράψιμο.



Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=4&artId=359273&dt=08/10/2010#ixzz11kb0T6jF