Μηλόπιτα με ζύμη κρασιού-πορτοκαλιού






Υλικά για την ζύμη

1 φλ ελαιόλαδο
1/2 φλ κρασί λευκό ξηρό
1/2 φλ χυμό πορτοκαλιού
4 κ.σ ζάχαρη
3,5~4 φλ αλεύρι φαρινάπ

Υλικά για τη γέμιση

6 μήλα
1/2 φλ ζάχαρη
1 κ.γ κανέλα
1 φλ καρυδόψιχα χοντροκομμένη
ζάχαρη άχνη





Ετοιμασία

Ετοιμάζουμε την ζύμη : Βάζουμε σε λεκάνη όλα τα υγρά υλικά μας , το ελαιόλαδο , το κρασί και το χυμό πορτοκαλιού , προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά. Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλέυρι (όσο πάρει) μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση : Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Τα βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι μαζί με την κανέλα και τη ζάχαρη. Τα ανακατεύουμε μέχρι να πιούν τα υγρά τους και να μαλακώσουν εντελώς. Αφήνουμε να κρυώσουν και προσθέτουμε τα καρύδια.



Κόβουμε μικρά μικρά κομματάκια της ζύμης , τα πιέζουμε στην παλάμη μας και στρώνουμε όλη την βάση της ταρτιέρας μας. Προσθέτουμε την γέμιση και στρώνουμε με τον ίδιο τρόπο την ζύμη ώστε να καλήψουμε την επιφάνεια μας.



Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.
Μόλις βγάλουμε απο το φούρνο πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.




Καλή επιτυχία!