18.10.16

Κέικ λεμόνι με επικάλυψη γλυκό υποβρύχιο με άρωμα λεβάντας!




Υλικά

375γρ αλεύρι γ.ο.χ
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
6 αβγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
200 γρ μαύρη ζάχαρη
200 γρ βούτυρο τύπου Κερκύρας (μαλακό, σε θερμοκρασία δωματίου)
2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
400 γρ γιαούρτι 2% λιπαρά

Για την επικάλυψη 

3 κ.σ γλυκό υποχβρύχιο με άρωμα λεβάντα
 

 Ετοιμασία 

Ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, 
το αλάτι και τα περνάμε από κόσκινο. 

Χωρίζουμε τους κρόκους και τα ασπράδια των αυγών. 

Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να μαλακώσουν οι κορυφές της κρέμας. 
Προσθέτουμε σταδιακά 50 γρ ζάχαρη, 
μέχρι οι κορυφές να γίνουν πιο πηχτές και γυαλιστερές. 

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο τ. Κερκύρας, 
με την υπόλοιπη ζάχαρη, τους κρόκους, 
το ξύσμα λεμονιού και το χυμό λεμονιού 
μέχρι το μείγμα μας να αφρατέψει. 
Προσθέτουμε λίγο-λίγο το μείγμα από το αλεύρι 
και το γιαούρτι, με εναλλαγές.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα και το μείγμα με τα 
ασπράδια ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις.
Αδειάζουμε μέσα στη φόρμα του κέικ, 
που πρίν έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει καλά.

Ψήνουμε στους 175οC, σε προθερμασμένο φούρνο για 50λεπτά. 
 
Όταν ψηθεί, αφήνουμε να κρυώσει σε μια σχάρα για 10 λεπτά.
 
Ετοιμασία για την επικάλυψη
 
Σε μπέν μαρί, ζεσταίνουμε τις 3 κουταλιες 
απο το γλυκό υποβρύχιο με άρωμα λεβάντας, 
μέχρι να λιώσει εντελώς και να έχει κρεμώδη υφή.

Μόλις κρυώσει το κείκ μας, το βαζουμε σε πιατέλα
και το καλύπτουμε με το λιωμένο γλυκό υποβρύχιο.

Γαρνίρουμε με φλούδες λεμονιού και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Printfriendly