Υλικά
500 γρ. φράουλες
250 γρ. ζάχαρη
1 κλωνάρι βανίλιας
Ετοιμασία
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τις φράουλες καθαρισμένες (ολόκληρες αν είναι μικρές ή στα δύο αν είναι μεγάλες) με τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε απαλά.
Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα περίπου.
Βάζουμε το περιεχόμενο του μπολ σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το κλωνάρι βανίλιας σχισμένο κάθετα στη μέση και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά ή μέχρι να δέσει ελαφρώς το σιρόπι. Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα.
Καλή επιτυχία!
5 σχόλια:
Από τις καλύτερες μαρμελάδες η φράουλα,χρήσιμη και για πολλά γλυκά,όπως η Πάστα Φλόρα,μπράβο Αφροδιτούλα μου!!
Να σε ρωτήσω, Αφροδίτη, δεν μπαίνει λεμονάκι στην μαρμελάδα αυτή;
Hlianna αυτή ειναι μια συνταγη που εχει παρουσιάσει ο Στέλιος Παρλιάρος στην εκπομπή του , όχι δεν είχε λεμόνι στα υλικά , αλλά όσες φορές την εχω φτιάξει δεν μου εχει ζαχαρώσει ποτέ.
Την έφτιαξα την μαρμελαδίτσα σου αλλά έβαλα και ένα λεμονάκι Βγήκε πάρα πάρα πάρα πολύ καλή!απλή και νόστιμη!Για πολλές χρήσεις
Eorta πολύ χαίρομαι που την δοκίμασες και σου άρεσε! Σε ευχαροστώ πολύ , θα δοκιμάσω κ εγω με λεμόνι την επόμενη φορά :)
Δημοσίευση σχολίου