Το κατάλληλο εργαλείο;
Εάν θέλουμε να κόψουμε λεπτές ομοιόμορφες φλοίδες πατάτας, χρησιμοποιούμε το ειδικό μαχαίρι για λαχανικά.
Τοποθετούμε την πατάτα στο κοφτερό μέρος του μαχαιριού και στη συνέχεια, γλιστράμε τη λάμα σε όλη την επιφάνεια.
Προθερμαίνουμε το φούρνο τους 180c με αέρα
Ραντίζουμε με ελαιόλαδο τις πατάτες. Βάζουμε τις ροδέλες σε ταψί στρωμμένο με αντικολλητικό χαρτί την μία δίπλα στην άλλη και ψήνουμε εως να ροδίσουν!
Μόλις τα βγάλουμε , αρωματιζουμε με ρίγανι , πάπρικα και αλατίζουμε.
2 σχόλια:
Iδιαίτερα υγιεινή η πρότασή σου, Αφροδίτη. Μπράβο, κορίτσι μου, για να τρώνε τα παιδιά μας υγιεινά. Παλιά τα έκανα τηγανητά, αλλά και τα σπιτικά τηγανητά είναι σαφώς πολύ καλύτερα από αυτά του εμπορίου.
Ναι Ηλλιάνα μου , τουλάχιστον εμείς θα προσέξουμε το λάδι που θα τηγανιστούν ή θα ψηθούν και βέβαια τι καλύτερο απο την "παραγωγή στην κατανάλωση"! :)
Δημοσίευση σχολίου