Μοσχαράκι λεμονάτο κατσαρόλας!



Υλικά

1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας
1 δαφνόφυλλο
2 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρές ροδέλες
2  πατάτες  καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες
1 ποτηράκι κρασιού χυμό πορτοκάλι
1 ποτηράκι κρασιού χυμό λεμόνι
1 ποτηράκι κρασιού λευκό ξηρό κρασί
3 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φετούλες
πικάντικο κεφαλοτύρι κομμένο σε καρεδάκια
αλάτι , πιπέρι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά το κρέας , το κόβουμε το κρέας σε κύβους μεσαίου μεγέθους και τους βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξει. Κάνουμε τρύπες στα κομμάτιου απο το κρέας και γεμίζουμε με σκόρδο και κεφαλοτύρι. Τσιγαρίζουμε τα κομμάτια απο το κρέας και σβύνουμε με το χυμό απο πορτοκάλι , λτμόνο κ το κρασί , αλατοπιπερώνουμε , προσθέτουμε το δαφνόφυλλο και αφήνουμε το κρέας μας να βράσει σε μέτρια φωτιά. (περίπου 1ώρα)
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα λαχανικά (καρότα, πατάτες,  και μαγειρεύουμε για περίπου άλλα 45 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ώσπου να μαλακώσουν και να χυλώσει κάπως η σάλτσα. Τα λαχανικά θα βγάλουν τα υγρά τους, όμως αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.

Καλή επιτυχία!





3 σχόλια:

adriana nikolatos είπε...

Λαχταριστή συνταγή!!

mia maria είπε...

Από τα πιο αγαπημένα μου φαγητά!
Συγχαρητήρια και για το βραβείο!

Afroditi Dionysopoulou είπε...

σας ευχαριστώ! καλό σαββατοκύριακο! :-)