Υλικά
1 κιλό αλεύρι για τσουρέκια
1 & 1/2 ποτήρι ζάχαρη
1& 1/2 ποτήρι γάλα χλιαρό
1 συσκευασία βούτυρο τύπου Kερκύρας
6 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι (τριμμένο)
100 γρ. μαγιά νωπή ή 50γρ μαγιά ξηρή
ξύσμα από ένα πορτοκάλι και λίγο χυμό 2-3 κουταλιές
Ετοιμασία
Λιώνουμε την μαγιά, στο χλιαρό χυμό πορτοκαλιού μαζί με δύο-τρείς κουταλιές από το χλιαρό γάλα και την αφήνουμε να φουσκώσει.
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά την ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και το μαχλέπι.
Όταν η μαγιά φουσκώσει την ρίχνουμε στο μίξερ εναλλάξ με το κοσκινισμένο αλεύρι και το υπόλοιπο χλιαρό γάλα, χτυπάμε τόσο ώστε να αναμειχθούν τα υλικά.
Βάζουμε το μείγμα μας σε ένα ταψάκι Νο 34.
Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να φουσκώσει.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο 180°C για περίπου 1 ώρα.
Καλές γιορτές & Καλή επιτυχία !
Μυστικά ...
- Όταν βγάλουμε την βασιλόπιτα από το φούρνο και την αφήσουμε να κρυώσει, απλώνουμε μαρμελάδα κάστανο που ταιριάζει εξαιρετικά στην γεύση !
- Με σοκολάτα ή αμύγδαλα φτιάχνουμε τους αριθμούς !
6 σχόλια:
Πω πω Αφροδίτη, τι καταπληκτική βασιλόπιτα είναι αυτή! Τι ωραία που αρχίσανε τα γιορτινά!!
Με γεια η νέα εμφάνιση!
bigmama σε ευχαριστώ , πέρυσι την είχα διακοσμήσει με ολόκληρα κάστανα όπως είδες! το λατρεύυω το κάστανο ... αλλά αυτό μάλλον το καταλάβες ...χιχιχι
Γενικά απο τότε που ανακάληψα αυτή την συνταγή σε ένα φυλλάδιο εφημερίδας , την φτιάχνω κάθε χρόνο!
καλό απόγευμα :)
πολυ ωραια βασιλοπιτα,πιο ειναι το βουτυρο κερκυρας?εαν μπορουσες να μου εξιγησεις.Σε ευχαριστω πολυ.
Είναι βούτυρο τύπου "κερκύρας" ... έχει ιδιαίτερη αναλλοίωτη γεύση και άρωμα.
Θα το βρείς στα ψυγεία όλων των Σ/Μ.
εγω χρησιμοποιώ την εταιρεία "Burrino".
σε ευχαριστώ για την επίσκεψη :-)
Καταπληκτική και ιδιαίτερη η βασιλόπιτα σου Αφροδιτούλα μου!!! Να'σαι πάντα καλά κορίτσι μου να φτιάχνεις αυτά τα υπέροχα γιορτινά γλυκά σου!!!!!
Φιλιά και καλές γιορτές!!!!
Γιάννα μου να'σαι καλά! καλές Γιορτές με σωματική & ψυχική υγεία! πολλά φιλιά :-)))))
Δημοσίευση σχολίου