Υλικά
450 γρ. αλεύρι τύπου φαριναπ (κοσκινισμένο)
50 γρ σκόνην κακάο (κοσκινισμένο)
2 φλιτζάνια φυσικό χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/4 του φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη
300 γρ μαρμελάδα φράουλα
Ετοιμασία
Χτυπάω στο μίξερ, σε δυνατή ταχύτητα, για 7 με 10 λεπτά,
το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Ανακατεύω το αλεύρι με το κακάο.
Χαμηλώνω την ταχύτητα στο μίξερ και σταδιακά προσθέτω το μείγμα αλεύρι-κακάο.
Χτυπάω για ακόμα 2 λεπτά.
Απλώνω σε μια ταρτιέρα (διαμ. 25 εκ) και τα πλαϊνά της τα 2/3 της ζύμης
& ρίχνω πάνω τη μαρμελάδα φράουλα .
Κόβω την υπόλοιπη ζύμη σε λωρίδες.
Ή ανοίγω την ζύμη μου σε στρογγυλό φύλλο και κόβω με κουπάτ
τα τα σχέδια που μου αρέσουν.
Τοποθετώ τις λωρίδες κάθετα και οριζόντια πάνω από τη μαρμελάδα.
Ή απλώνω το κομμένο με τα κουπάτ φύλλο ζύμης πάνω στην μαρμελάδα.
Ψήνω για 40 περίπου λεπτά , στους 170° C.
Καλή επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου