Υλικά
1 μικρό κόκκινο λάχανο
1 / 2 ματσάκι ρόκα
5 κουταλιές καλαμπόκι
4 ξηρά σύκα
5 ξηρούς χουρμάδες
2 κ.σ χοντροκομμένα καρύδια
2 κ.σ χοντροκομμένα φυστίκια αιγίνης
1 κ.σ σταφίδες
1/2 κ.σ κράμπερις
1/2 κ.σ γκότζι μπέρις
μάθετε σουσάμι
1/2 κ.σ γκότζι μπέρις
μάθετε σουσάμι
υλικά για το ντρέσινγκ
ελαιόλαδο
χυμό απο 1 μεσαίο πορτοκάλι
1 κ.γ μουστάρδα
αλάτι - πιπέρι
1 κ.γ μέλι κ λίγο ακόμα
&
μερικές φλούδες παρμεζάνας
Ετοιμασία
Εφόσον έχουμε πλύνει και έχουμε στεγνώσει καλά το λάχανο και την ρόκα ,
τα κόβουμε και τα βάζουμε σε ενα σκέυος που θα μπορέσουμε να ανακατέψουμε.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας και ανακατέυουμε απαλά να ενσωματοθούν όλα τα υλικά!
Σε ένα γυάλινο βάζο , που να ασφαλίζει καλά το καπάκι ,
βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού , το αλάτι , το πιπέρι το μέλι , την μουστάρδα.
Χτυπάμε πολύ καλά , μέχρι να λιώσει καλά το μέλι.
Συμπληρώνουμε την ποσότητα του βάζου με ελαιόλαδο
ώστε η ποσότητα να είναι λίγο παραπάνω απο το 2 πλασιο.
Ανακατεύουμε πάλι για μερικά λεπτά.
Σερβίρουμε την σαλάτα μας στην σαλατιέρα ,
περιχύνουμε με την σάλτσα και γαρνίρουμε με φλούδες παρμεζάνας.
Πασπαλίζουμε ενα θέλουμε με λίγο ακόμα φρέσκο πιπέρι!
Καλή επιτυχία!