Υλικά
200 γρ κουβερτούρα
80γρ. μαλακό βούτυρο
120γρ. ζάχαρη
2 αυγά
260γρ. αλεύρι
μία πρέζα αλάτι
Υλικά για την διακόσμηση
γλυκό Υποβρύχιο
λιωμένη σοκολάτα
χρωματιστές τρούφες
1 μπάρα ινδοκάρυδα (απο Σ/Μ)
Ετοιμασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
Κόβουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια και λιώνουμε σε μπεν μαρί.
Προσθέτουμε στη λιωμένη σοκολάτα το βούτυρο , την
ζάχαρη και το αυγό και ανακατεύμε καλά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι
και το αλάτι.
Ανακατεύουμε με τα χέρια ώσπου να
σχηματίστει μια στρογγυλή μπάλα .
Βάζουμε την ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Ρίχνουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο εργασίας σας και ανοίγουμε τη ζύμη με πάχος 2cm.
Κόβουμε σε στρόγγυλα σχέδια που με ένα ποτήρι.
Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ταψί , στο
οποίο έχετε βάλει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ψήνουμε για περίπου 8 λεπτά.
Διακόσμηση
Αφήνουμε να κρυώσουν τα μπισκότα μας.
Στην συνέχεια αλείφουμε με το γλυκό υποχρύβιο .
Κόβουμε το ινδοκάρυδο σε μικρά κομμάτια ,για να σχηματίσουμε το κεφάλι του χιονάνθρωπου.
Διακοσμούμε με την τρούφα (κασκόλ)
Την μύτη την έφτιαξα με χρωματιστό γλυκό υποβρύχιο
(κίτρινο κ λίγο κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής)
Τα χεράκια τα έφτιαξα απο την ζύμη μπισκότου , τα σχημάτησα και έπειτα τα έψησα για 2' μόνα τους σε ένα ταψι. Εναλακτικά μπορείτε να τα σχεδιάσετε και με λιωμένη σοκολάτα.
Καλή επιτυχία!