Υλικά
Ελαιόλαδο για το λάδωμα του σκεύους
500γρ μοσχ.κιμά
1 κρεμμύδι μετριο,λειωμένο
2 σκελίδες σκόρδο,λειωμένες
2-3κ.σ ψιλοκομένο μαϊντανό
2-3κ.γ ξερή ρίγανη
1 αυγό
αλάτι & πιπέρι
100γρ ψωμί σε λεπτές φέτες
1/2 φλιτζ.κόκκινο ξηρό κρασί
1-2 σφιχτά αυγά βρασμένα & καθαρισμένα
πατάτες κομμένες για φούρνο
1 κρεμμύδι κομμενο και λεπτές φέτες
1 κ.σ ελαιόλαδο
1 και 1/2 φλιτζάνι ξεφλουδισμένη και κομμένη ντομάτα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C και λαδώνουμε ελαφρά ένα πυρίμαχο σκέυος.
Σε ένα μπόλ αναμειγνύουμε τον κιμά , το κρεμμύδι, το σκόρδο, 2 κουτλάκια ρίγανη , το ωμό αυγό , αλάτι & πιπέρι.
Σε ένα μπόλ κομματιάζουμε το ψωμί και προσθέτουμε το 1/4 απο το φλιτζάνι κρασί και το ποσθέτουμε στο μείγμα του κιμά και ζυμώνουμε καλά.
Πλάθουμε ένα ρολό βάζοντας στην μέση τα βρασμένα αυγά.
Βάζουμε το ρολό στο σκεύος.
Σε ένα μπόλ αναμειγνύουμε λίγο τις πατάτες το κρεμμύδι,το ελαιόλαδο,το υπόλοιπο κρασί , το υπόλοιπο κουταλάκι ρίγανη και την ντομάτα.
Ρίχνουμε το μείγμα από πάνω και τριγύρω από το ρολό στο σκεύος.
Ψήνουμε για 45 λεπτά έως 1 ώρα μέχρι το ρολό να ψηθεί καλά.
(Αν χρειαστεί σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχατρο-και το βγαζουμε για να πάρει χρώμα λίγο πρίν....)Προσθέτουμε και νερό αν χρειαστεί.
Καλή επιτυχία!
Η Συνταγή περιλαμβάνετε στο : "η γεύση απο το Α εώς το Ω"