Κότσι - Osso Buco!

To Κότσι είναι κομμάτι του κρέατος (αρνιού, χοιρινού ή μόσχαριού) που βρίσκετε στο γόνατο και κάτω ανάλογα πάντα το ζώο. Είναι κατάλληλο για σιγανό ψήσιμο με υγρά, για κατσαρόλα ή βραστό.








Υλικά


4 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
για 3 κιλά περίπου μοσχαρίσιο κότσι (κομμένο διαγώνια σε έξι φέτες πάχους 8 εκ.)
Αλάτι και τριμμένο μαύρο πιπέρι
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κλωνάρι σέλερι, ψιλοκομμένο
1 καρότο, ψιλοκομμένο
3-4 φλιτζ. ζωμό κοτόπουλου
4 μέτριες ντομάτες, ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και κομμένες


Για τη γαρνιτούρα (gremolata)
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζ. ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού
Ξύσμα από 2 λεμόνια


Εκτέλεση


Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και το λάδι μέχρι να κάψουν. Ροδίζουμε το κρέας σε δόσεις σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις μεριές (για περίπου 10 λεπτά). Μόλις ροδίσει, το μεταφέρουμε σε μια πιατέλα και το αλατοπιπερώνουμε.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σέλερι και το καρότο στο τηγάνι και τα μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μη ροδίσουν (για 5 λεπτά). Τα γλασάρουμε με 1/2 φλιτζ. ζωμό, χρησιμοποιώντας μια μεταλλική σπάτουλα για να ξύσουμε το τηγάνι. Μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός.
Ξαναβάζουμε το κρέας στο τηγάνι. Ρίχνουμε τις ντομάτες μαζί με αρκετό ζωμό ώστε να βυθιστεί το κρέας. Σκεπάζουμε το τηγάνι και σιγοβράζουμε για μιάμιση ώρα- ή μέχρι να πέφτει το κρέας από το κόκαλο. Διατηρούμε τη φωτιά όσο πιο χαμηλά γίνεται και ελέγχουμε το φαγητό συχνά, προσθέτοντας υγρό εάν δεν έχει. Η σάλτσα στο τέλος θα πρέπει να είναι παχύρρευστη και κολλώδης.
Στο μεταξύ, ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, το σκόρδο και το ξύσμα. Πέντε λεπτά πριν από το σερβίρισμα πασπαλίζουμε λίγο από το μείγμα πάνω στο κρέας, ώστε να διεισδύσουν τα αρώματα.
Σερβίρουμε τα κομμάτια κρέατος σε 4 ζεστά πιάτα, περιχύνοντας με τη σάλτσα και γαρνίροντας με το μείγμα μαϊντανού, εάν θέλουμε.


Καλή επιτυχία!





Ταξίδι στα Κύθηρα!

Τα Κύθηρα, νησί γνωστό και με την παλαιότερη ενετική ονομασία Τσιρίγο (Cerigo) είναι, κατά τη μυθολογία, το νησί της θεάς Ουράνιας Αφροδίτης και του Έρωτα. Βρίσκεται στη Νότιο Ελλάδα, στα νότια της Πελοποννήσου και νοτιότερα της Ελαφόνησου και του κάβο Μαλιά.






Τα Κύθηρα συνδέονται ακτοπλοϊκά όλο το χρόνο με τον Πειραιά και το Καστέλι της Κρήτης. Συνδέονται επίσης με την Καλαμάτα, το Γύθειο και την Νεάπολη Λακωνίας. Τα Κύθηρα διαθέτουν αεροδρόμιο και συνδέονται αεροπορικά με την Αθήνα όλο το χρόνο με δρομολόγια της Ολυμπιακής αεροπορίας. Το αεροδρόμιο βρίσκεται 8 χλμ. από την Χώρα.











Γενικά:







Κύθηρα, το νησί που θεά Αφροδίτη επέλεξε να αναδυθεί. Τα Κύθηρα βρίσκονται στα νότια της Πελοποννήσου, ανήκουν στα Επτάνησα και λόγω της γεωγραφικής τους θέσης έχουν επηρεαστεί από διάφορους πολιτισμούς που διαμόρφωσαν με το πέρασμα των χρόνων ένα ιδιαίτερο ύφος στο νησί.



Τα Κύθηρα είναι καταπράσινα με χρυσές αμμουδιές και οροπέδια που φτάνουν ως την θάλασσα και σχηματίζουν μικρούς όρμους.



Χαρακτηριστικό των Κυθήρων είναι η περίεργη αρχιτεκτονική με στοιχεία από τα Επτάνησα, τις Κυκλάδες και την Πελοπόννησο. Στο νησί υπάρχουν Ενετικά, Βυζαντινά και μεσαιωνικά μνημεία. κάστρα, ξωκλήσια, και ανάμεσα τους σοκάκια με καμάρες σε κυκλαδίτικο ύφος.



Στη Χώρα πρωτεύουσα του νησιού το μεσαιωνικό κάστρο δεσπόζει από το ύψωμα και πιο κάτω τα κάτασπρα σπίτια σε κυκλαδίτικο ύφος δημιουργούν μια πανέμορφη εικόνα.









Αξιοθέατα







• Το μεσαιωνικό κάστρο της Χώρας (1503) και μέσα στο κάστρο οι εκκλησίες της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας, Παναγίας Ορφανής, του Παντοκράτορα, του Αγίου Ιωάννη και η κατοικία του ενετού άρχοντα.



• το κάστρο της Παλαιοχώρας με τα κτίσματα του 13ου αιώνα, ήταν η βυζαντινή πρωτεύουσα του νησιού και καταλαμβάνει το βορειότερο μέρος ενός απόκρημνου βράχου, ο οποίος εμφανίζεται στη μέση του φαραγγιού της Κακής Λαγκάδας.



• οι βυζαντινές εκκλησίες στη περιοχή Μέσα Βούργο



• στην Παλαιόπολη το Λουτρό της Αφροδίτης και το αρχαίο λιμάνι της Σκιάνδιας, υπολείμματα του οποίου διακρίνονται ακόμα στο βυθό



• το μοναστήρι της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας στο Λιβάδι και το κορυφαίο παραδοσιακό και θρησκευτικό έθιμο των Κυθήρων την λιτάνευση της εικόνας της



• το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου (1592)



• η Βυζαντινή εκκλησία της Ανάληψης του 13ου αιώνα όπου στεγάζεται η συλλογή έργων Βυζαντινής τέχνης



• το μικρό μεσαιωνικό κάστρο στην είσοδο του λιμανιού του Αβλέμονα,



• το φαράγγι της Κακής Λαγκάδας που καταλήγει στη θάλασσα,



• ο καταρράκτης στη Φόνισσα σε μια καταπράσινη ρεματιά με αιωνόβια δέντρα



• το Βενετσιάνικο κάστρο 16ου αιώνα.



• το Σπήλαιο της Αγίας Σοφίας κοντά στον Μυλοπόταμο με σταλακτίτες



• το μοναστήρι της Παναγιάς της Ορφανής, με το ξυλόγλυπτο τέμπλο



• η παλιά πέτρινη γέφυρα του Μάκβελ,



• το νησάκι Αντικύθηρα όπου ανακαλύφθηκε το περίφημο γλυπτό "Ο 'Εφηβος των Αντικυθήρων".







Το νησί της Oυρανίας Aφροδίτης(Κύθηρα)








Τα Κύθηρα, το νησί της Oυρανίας Aφροδίτης, το νοτιώτερο νησί των Επτανήσων, αποτελεί κι αυτό πόλο έλξης πολλών τουριστών κάθε χρόνο. Οι φυσικές του ομορφιές, τα ενετικά κάστρα, οι χρυσές αμμουδιές, τα μαγευτικά ηλιοβασιλέματα, οι ερημικές παραλίες, οι ήρεμοι ρυθμοί αλλά και μια υπόγεια ένταση που συναρπάζει… αυτά είναι τα Κύθηρα: ένας ξεχωριστός τόπος ονείρων...







Πρωτεύουσα του νησιού είναι η Χώρα, είναι χτισμένη σε λόφο περίπου 2 χιλιόμετρα από τους δίδυμους ορμίσκους του παραθαλάσσιου οικισμού Καψάλι. Η εκπληκτική θέα προς τη θάλασσα, τα παραδοσιακά σπίτια και οι πολλές και παλιές εκκλησίες, δίνουν ένα ξεχωριστό χρώμα. Αξίζει να επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό και Λαογραφικό μουσείο καθώς και το Βενετσιάνικο κάστρο. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι εκκλησίες της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας, του Αγίου Ιωάννη και του Παντοκράτορα.







Στα Κύθηρα υπαρχουν πολλά μικρά χωριά, το καθένα με την ιδιαίτερη ομορφιά του. Ο Αβλέμονας με τα γραφικά λιμανάκια του (24 χιλιόμετρα από τη Χώρα), η Αγία Πελαγία, το βόρειο λιμάνι του νησιού (με το φαράγγι της Λαγκαδιάς και το καταπράσινο χωριό Καραβάς που βρίσκεται 5 χιλιόμετρα βορειότερα), ο τουριστικός οικισμός Διακόφτι (που είναι και το νέο λιμάνι του νησιού) στα ανατολικά, το διατηρητέο παραδοσιακό χωριό Λιβάδι στα νότια, με τις βυζαντινές εκκλησίες του και το τοξωτό γεφύρι του και ο Μυλοπόταμος, ένα από τα ωραιότερα χωριά του νησιού πνιγμένο στο πράσινο.







Ο Μυλοπόταμος, που αποτέλεσε διοικητικό κέντρο επί Ενετοκρατίας, έχει πολλά αξιοθέατα. Αναφέρουμε ενδεικτικά το Βενετσιάνικο κάστρο στην Κάτω Χώρα, τον καταρράκτη της Φόνισσας, το σπήλαιο της Αγίας Σοφίας και τη Μονή Ορφανής που βρίσκεται μέσα σε σπηλιά.







Τέλος, για πραγματική απόδραση στο χώρο και το χρόνο, θα πάτε στα Αντικύθηρα που απέχουν 24 χιλιόμετρα από το Καψάλι. Το νησάκι υπήρξε ορμητήριο των πειρατών και αιτία πολλών ναυαγίων. Μοναδικό του χωριό είναι ο Ποταμός.







Οι πιο γνωστές παραλίες στα Κύθηρα είναι το Καψαλάκι και η Φυρή Αμμος κοντά στη Χώρα, και η Πλατειά Αμμος στην Αγία Πελαγία όπου μπορείτε να απολαύσετε μπάνιο, θαλάσσια σπορ, αλλά και να χαλαρώσετε τις απογευματινές ώρες. Κατά μήκος του παραλιακού δρόμου, υπάρχουν πολλές γραφικές ταβέρνες που προσφέρουν τοπικές νοστιμιές. Το νησί φημίζεται για το γευστικότατο μέλι του και για τα νοστιμότατα φαγητά του.

ΙΣΤΟΡΙΑ

Το νησί των Κυθήρων κατοικείται από τα πανάρχαια χρόνια. Η ιστορία του έχει συνδεθεί με σημαντικά ιστορικά γεγονότα αλλά και με μυθολογικές αφηγήσεις.
Ο Ησίοδος στη Θεογονία του αναφέρει ότι στο νησί γεννήθηκε η Αφροδίτη η ωραιότερη θεά του Ολύμπου.
Σύμφωνα λοιπόν με το μύθο η Αφροδίτη συνελήφθη στον αφρό της θάλασσας των Κυθήρων όταν ο Κρόνος έκοψε τα γεννητικά όργανα του Ουρανού και τα πέταξε στο πέλαγος.
Έτσι, από την ένωση των δύο αυτών στοιχείων γεννήθηκε η θεά του έρωτα, η οποία ταξίδεψε μέσα σ' ένα κοχύλι μέχρι την Κύπρο όπου και αναδύθηκε.
Τα Κύθηρα πρωτοκατοικήθηκαν από τους Φοίνικες. Αρχηγός τους ήταν ο Κύθηρος από τον οποίο πήρε και το νησί το όνομά του.
Σύμφωνα με τα αρχαιολογικά ευρήματα, τα νησί κατοικούνταν από τη νεολιθική εποχή. Έχουν βρεθεί ίχνη κατοίκησης που τοποθετούνται στο 3000 π.Χ.
Οι Φοίνικες επεξεργάζονταν τη πορφύρα - το κοχύλι από το οποίο παράγονταν το κόκκινο χρώμα - με το οποίο έβαφαν τα υφάσματα. Για την επεξεργασία του είχαν κατασκευάσει ειδικά εργαστήρια τα πορφυρεία. Εκείνη την εποχή το νησί ονομάζονταν και Πορφυρίς ή Πορφυρούσα.
Κατά τη δεύτερη χιλιετία οι Μινωίτες κατέστησαν τα Κύθηρα ως ενδιάμεσο σταθμό των ταξιδιών τους προς τη δύση. Σιγά - σιγά ίδρυσαν στο νησί μια ακμάζουσα αποικία, την πόλη Σκάνδεια που βρίσκονταν στη σημερινή θέση Παλαιόπολη. Επίσης, στο λόφο του Αβλέμονα στα βόρεια του νησιού ανακαλύφθηκε μινωικό ιερό με πολλά ενδιαφέροντα ευρήματα.
Στη συνέχεια εγκαταστάθηκαν στο νησί οι Μυκηναίοι. Κατά τους κλασικούς χρόνους τα Κύθηρα πέρασαν στην κυριαρχία των Αργείων, των Σπαρτιατών και των Αθηναίων.
Ακολούθησαν οι Μακεδόνες που κυριάρχησαν για λίγο στο νησί και οι Ρωμαίοι.
Το 365 μ.Χ. ένας ισχυρός σεισμός έπληξε το νησί με συνέπεια να αλλάξει η γεωμορφολογία στην περιοχή της Σκάνδειας.
Τον 6ο αιώνα το νησί αρχίζει να κατοικείται συστηματικά. Είναι η εποχή του βυζαντίου και στα Κύθηρα παρατηρείται έντονη θρησκευτική δραστηριότητα. Στο νησί ιδρύονται περισσότερες από 300 εκκλησίες. Επίσης, τότε κτίστηκε και ο οχυρωμένος οικισμός του Αγίου Δημητρίου στην Παλιόχωρα, που ήταν και η μεσαιωνική πρωτεύουσα του νησιού. Υπάρχει ένας τοπικός θρύλος που αναφέρει ότι στην Παλιόχωρα υπήρχαν 365 εκκλησιές, μία για κάθε μέρα του έτους.
Μετά την κατάλυση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας το 1204, το νησί περιήλθε στην κυριαρχία των
Ενετών, οι οποίοι παραχώρησαν την διοίκηση των Κυθήρων στην οικογένεια Βενιέρη.
Αρχικά το νησί υπάγονταν στη βενετοκρατούμενη Κρήτη, αλλά τελικά ακολούθησε την κοινή ιστορική διαδρομή με τα υπόλοιπα Επτάνησα.
Την περίοδο της Ενετικής κυριαρχίας το νησί δέχτηκε πολλούς πρόσφυγες από την Πελοπόννησο και την Κρήτη και υπέστη πολλά δεινά από τις τούρκικες επιδρομές.
Το 1537 ο τρομερός πειρατής Χαϊρεντίν Μπαρμπαρόσα εισέβαλε στο νησί και το λεηλάτησε.
Τον 17ο αιώνα η ζωή ξαναγύρισε στο νησί. Η Επτάνησος Πολιτεία (1800-1807)
Στις 21 Μαίου 1800, υπογράφηκε στην Κωσταντινούπολη συνθήκη όπου αναγνώριζε την ανεξαρτησία των Επτανήσων, με το όνομα «Πολιτεία των Επτά Ενωμένων Νησιών», στην οποία επικυρίαρχη ήταν η Τουρκία. Πρόκειται για το πρώτο ελληνικό ανεξάρτητο κράτος των νεότερων χρόνων, με δικό του Σύνταγμα και νόμους. Το πολιτειακό σχήμα όμως εντέλει δεν ευδοκίμησε, μια που σημειώθηκαν αυτονομιστικές εξεγέρσεις, ιδίως στο Ληξούρι, έως την κατάλυση της Επτανήσου Πολιτείας το 1807.
Τα Κύθηρα ακολουθώντας τη κοινή μοίρα των Επτανήσων πέρασε διαδοχικά από την κατοχή των Γάλλων, των Άγγλων και γνώρισε τις συνέπειες του Ρωσοτουρκικού πολέμου.
Το 1815 συμμετείχε στην Πολιτεία των Επτά Ενωμένων Νήσων.
Τον Μάιο του 1864 τα Κύθηρα ενώθηκαν με την Ελλάδα.
Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου οι Κυθήριοι συμμετείχαν στην Εθνική Αντίσταση.

Στις 4 Σεπτεμβρίου του 1944, τα Κύθηρα γράφουν ιστορία ως η πρώτη περιοχή της Ελλάδας που ελευθερώθηκε.








Λεμονίτα!


Τώρα που έρχετε το καλοκαιράκι ,ένα δροσιστικό ποτό είναι ότι χρειάζεται για να σβήσουμε την δίψα μας και τι καλύτερο απο ένα ποτό που το έχουμε φτιάξει με τα χέρια μας!

Με φυσικά υλικά, χωρίς συντηρητικά, έτσι κι' αλλιώς δεν θα σας μείνει για πάνω απο 1-2 μέρες στο ψυγείο! Σίγουρα θα καταπλήξετε τους φίλους σας, ενώ δεν θα δυσκολευτείτε καθόλου με τα πιτσιρίκια του σπιτιού!





Υλικά

για 1 μεγάλο μπουκάλι
2 νεροπότηρα χυμό απο φρέσκα λεμόνια
2 νεροπότηρα ζάχαρη
2 κ.σ.ξύσμα λεμονιού
 
Ετοιμασιά
 
Στύβετε τα λεμόνια και τα περνάτε απο σουρωτήρι.
Σε μία κατσαρόλα βάζετε το σουρωμένο χυμό ,προσθέτετε τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού.Βράζετε μέχρι να δέσει ο χυμός.
Αφήνετε να κρυώσει και το βάζετε με τη βοήθεια ενός χωνιού στο μπουκάλι.Το φυλάτε στο ψυγείο.


Κάθε φορά που θέλετε να απολαύσετε λεμονάδα γεμίζετε ένα ποτήρι κατά το ένα τρίτο με το συμπυκνωμένο χυμό και απογεμίζετε με παγωμένο νερό.


Ενα ολόφρεσκο φυλλαράκι δυόσμου να επιπλέει στο ποτήρι θα κάνει τη διαφορά!


Στην υγεία σας!


 
πηγή : http://www.eliasmamalakis.gr/recipe.asp?syntagi_cat_id=5&syntagi_id=246

Κεικ σοκολάτας!




Υλικά

200 γραμμ. βούτυρο
4 αβγά
1 φλιτζάνια ζάχαρη
3 φλιτζάνια αλεύρι
1,5 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 φλιτζάνι γάλα
2 κουταλιές σούπας κακάο
ξύσμα & χυμό απο 1 πορτοκάλι

Για το γλάσο:
125γραμμ. κουβερτούρα
1/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

Ετοιμασία

Αφήνετε το βούτυρο να μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου, χωρίς όμως να λιώσει, και το χτυπάτε με τη ζάχαρη στη μεγάλη ταχύτητα του μίξερ μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Ρίχνετε ένα ένα τα αβγά και συνεχίζετε το χτύπημα.
Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το κακάο και τα ρίχνετε στο μίξερ εναλλάξ με το γάλα. Προσθέτετε το ξύσμα κ το χυμό πορτοκαλιού.
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε 1 στενόμακρη φόρμα για κέικ και ρίχνετε το μείγμα.
Ψήνετε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 40-50 λεπτά.
Αφήνετε να κρυώσουν και ξεφορμάρετε.
Για να φτιάξετε το γλάσο, ψιλοκόβετε την κουβερτούρα και τη βάζετε σε μπεν μαρί. Όταν λιώσει, ανακατεύετε με την κρέμα γάλακτος και περιχύνετε το κέικ.

Καλή επιτυχία!



Μπάλες τυριού!



Υλικά

300 γρ. φιλαδελφια
1/4 ροκφορ
1/4 φετα πικαντικη
1/4 καπνιστο τυρι
2-3 κ.σ. λαδι
2 κ.σ. μηλόξυδο
άσπρο & μάυρο σουσάμι

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα μαζι τα υλικά , όσπου να ομογενοποιηθούν πολύ καλά.
Αφήνουμε το μειγμα το ψυγείο μας , για περίπου 1 ώρα.
Πλάθουμε σε μικρές μπουκίτσες~μπαλάκια , βρέχοντας να χέρια μας κατάτην διάρκεια.
Σε ένα πιάτο έχουμε ανακατέψει τα σουσάμια ή το καθένα χωριστά , ανάλογα με τα γούστα μας.
Κυλάμε τα μπαλάκια πάντω απο το σουσάμι και σερβίρουμε!

Καλή επιτυχία!




Κεικ καρότου με γλάσο τυριού!





Υλικά

1 φλυτζάνι ηλιέλαιο
1 φλυτζάνι λευκή ζάχαρη
1 φλυτζάνι μαύρη ζάχαρη
2 φλυτζάνια αλεύρι
3 φλυτζάνια τριμμένο καρότο
4 αυγά
1 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλάκια μπέικιν
1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
2 κουταλάκια κανέλα

Για το γλάσο τυριού:


1 πακέτο κρέμα τυριού
1&1/2 φλυτζανιού ζάχαρη άχνη
1-2 βανίλιες

Εκτέλεση
 
Χτυπάμε τα αυγά, τις ζάχαρες, προσθέτουμε το λάδι 
και το αλέυρι με τα διογκωτικά και τα μπαχαρικά.

Συνεχίζουμε με το καρότο.
Βάζουμε σε λαδωμένη φόρμα ή ταψάκι και ψήνουμε σε μέτριο 
φούρνο περίπου 30-40 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει και επάνω απλώνουμε το γλάσο.

Για το γλάσο:
 
Χτυπάμε το τυρί να αφρατέψει και 
προσθέτουμε την ζάχαρη και την βανίλια.
 
Καλή επιτυχία!

Πατάτες ακορντεόν!


Υλικά

Πατάτες ολόκληρες

αλάτι
πιπέρι
πάπρικα
ελαιόλαδο
1 κύβο ζωμο λαχανικών
2 ποτήρια νερό

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες.

Βάζουμε την ολόκληρη πατάτα πάνω σε ένα κουτάλι και χαράζουμε βαθιά σε λεπτές φέτες χωρίς να κόβεται τελείως.
Λαδώνουμε τις πατάτες και ρίχνουμε τα μπαχαρικά να κολλήσουν.
Βάζουμε τις πατατούλες στο ταψί και φούρνος με τα 2 ποτήρια ζωμό λαχανικών-μυρωδικών.
 (για 10 μεσαίου μεγέθους πατάτες.)
Ψήνω στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά!

Καλή επιτυχία!

Ντοματοκεφτέδες






Υλικά

4 μέτριες κόκκινες ντομάτες κομμένες σε κομματάκια
5 (περίπου) γεμάτες κουταλιές αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 αυγό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Λίγο θυμάρι
Λίγο δυόσμο
Λίγο τυρί τριμμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και στο τέλος προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειάζεται ώστε να έχουμε ένα μίγμα κανονικό.
Βάζουμε σε ένα τηγάνι να κάψει το λάδι και τηγανίζουμε το μίγμα μας κουταλιά-κουταλιά.
Μόλις οι ντοματοκεφτέδες τηγανιστούν καλά και από τις δύο πλευρές τους βγάζουμε σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί και τους σερβίρουμε με ρύζι ή μακαρόνια.


Καλή επιτυχία!

Ηφαιστιακή Εκρηξη στην Ισλανδία!

Η γη κατακουνήθηκε για τα καλά στο έδαφος της Ισλανδίας και κρατήρας που βρισκόταν κάτω από 200 μέτρα πάγου εκτίναξε λευκό ατμό και μαύρη τέφρα. Οι αερομεταφορές τέθηκαν υπό "ομηρεία" ενώ με εντολή της Ισλανδικής Αρχής Πολιτικής Προστασίας, η περιοχή γύρω από το ηφαίστειο Εϊγιαφιατλαγιοκούλ εκκενώθηκε.

















πηγή : msn.com



Reunite Them! “BRING THEM BACK!”

Στο Βρετανικό Μουσείο φιλοξενούνται χιλιάδες κομμάτια ελληνικών αρχαιοτήτων. Η καμπάνια μας δε ζητάει την επιστροφή όλων αυτών. Ζητάμε την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα για να επανενωθεί το Μνημείο.



Eμείς οι χρήστες του διαδικτύου έχουμε τη δύναμη και μπορούμε να κινητοποιήσουμε την παγκόσμια κοινή γνώμη. Ο σκοπός μας μπορεί να επιτευχθεί με αυτό τον τρόπο.


Πιστεύεις ότι είναι δίκαιο; Αν ναι, βοήθησε να γίνει πραγματικότητα.






Πες το δικό σου“BRING THEM BACK!”


Με 1.000.001 συμμετοχές, μπορούμε να θέσουμε το ζήτημα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
 
http://www.bringthemback.org/

Μακαρονάδα του Μπαξέ!


Υλικά

1/2 κιλό μακαρόνια της επιλογής μας 
1 κρεμμύδι
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
2 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
2 πιπεριές χρωματιστές
4-5 μανιτάρια πορτο μπέλο
1 ντομάτα τριμμένη στην χοντρη πλευρα του τρίφτη
2 σκελίδες σκόρδο
10 τούφιτσες μπρόκολο
1 ποτηράκι λευκό κρασί
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένω καλά τα λαχανικά μου και τα κόβω. Στην συνέχεια κόβω τα μανιτάρια και τα σκουπίζω/καθαρίζω με χαρτί κουζίνας.
Σωτάρω τα κρεμμύδια για 3-4 λεπτά , στην συνέχεια προσθέτω τα μανιτάρια , τα καρότα , το σκόρδο , τα κολοκύθια , τις πιπεριές και συνεχίζω να σωτάρω μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μου.
Σβήνω με το κρασάκι και προσθέτω την ντοματούλα , αλάτι & πιπέρι.
Όταν η σάλτσα μου έχει δέσει προσθέτω τις τουφίτσες απο το μπρόκολο.Αφήνω 5 λεπτάκια ακόμα ώσπου να ενσωματοθούν οι γευσείς και τα αρώματα και σερβίρω.

Καλή επιτυχία!





Δίχρωμο κέικ!






Υλικά


Λάδι για το άλλειμα των σκευών
175 γραμ. μαλακωμένο βούτυρο
175 γραμ. ζάχαρη
2 βανίλιες
3 μεγάλα αυγά χτυπημένα
175 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα)
1 κουτ. σούπας γάλα
Κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
8 κουτ. σούπας ζεσταμένη μαρμελάδα φράουλα
ή σώς σοκολάτας
Άχνη ζάχαρη


Εκτέλεση


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
Λαδώνουμε δυο στενόμακρες βαθειές φόρμες - περιεκτικότητας ενός λίτρου η κάθε μία - και τις στρώνουμε με λαδόκολα.
Χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη και μετά, ρίχνουμε μέσα τις βανίλιες και τα χτυπημένα αυγά (λίγα - λίγα), χτυπώντας καθε φορά το μείγμα πολύ καλά.
Ρίχνουμε το αλεύρι και το γαλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει ένας μαλακός χυλός.
Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα στη μία φόρμα και ισιώνουμε την επιφάνεια με ένα κουτάλι. Προσθετουμε στο άλλο μισό μείγμα μερικές σταγόνες από το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής , ανακατεύουμε και αδειάζουμε στην άλλη φόρμα.
Ψήνουμε τα κέικ στο φούρνο για 30 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν χρώμα. Μόλις είναι έτοιμα, τα ξεφορμάρουμε, βγάζουμε τη λαδόκολλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Μόλις κρυώσουν, κόβουμε κάθε κέικ στη μέση οριζόντια: Έτσι, έχουμε 4 στενόμακρα παραλληλεπίπεδα. Τα ενώνουμε εναλλάξ μετάξύ τους με τη μαρμελάδα (κόκκινο με άσπρο - άσπρο με κόκκινο)ή την σως σοκολάτας και πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη.






Καλή επιτυχία!

Μπισκότα μαλακά αφράτα!





Υλικά
για 30-40 κομμάτια:


300 γρ. αλεύρι για όλες της χρήσης
300 γρ. βούτυρο
100 γρ. φουντούκια
100γρ καρύδια
200 γρ. σοκολάτα τριμμένη ή τρούφα
1 βανίλια
200 γρ. ζάχαρη
1 αυγό
20 γρ. μπέικιν
10 γρ. αλάτι


Εκτέλεση


Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο πρώτα πολύ καλά και μετά όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί.
Πλάθουμε τα μπισκότα μας και ψήνουμε στους 170 C για 20 λεπτά.
Αυτή είναι συνταγή των Κλασικών "cookies"

Καλή επιτυχία!