Υλικά
1 1/2 κιλό παπάτες καθαρισμένες κομμένες σε ροδέλες
1 ποτήρι νερού , φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
1 κοφτό κ.γ κιτρινόριζα-κουρκουμά
2 κ.σ φρέσκο βούτυρο
αλάτι και πιπέρι
λάδι για το τηγάνισμα
Ετοιμασία
Τηγανίζουμε τις πατάτες μας σε άφθονο λάδι μέχρι να ροδοκοκκινίσουν ελαφρά.
Τις βγάζουμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο και το ζεσταίνουμε.
Μόλις λιώσει το βούτυρο ρίχνουμε μέσα τις πατάτες
και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις κουνόντας μόνο το σκεύος.
Ρίχνουμε την κιτρινόριζα και το χυμό πορτοκαλιού.
Αλατιπιπερώνουμε καλά.
Κουνάμε καλά το τηγάνι ώστε να ανακατευτούν όλες οι πατάτες με το χυμό πορτοκαλιού.
Βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να μείνει μια πηκτή σάλτσα.
Σερβίρουμε αμέσως.
Καλη επιτυχία!
1 1/2 κιλό παπάτες καθαρισμένες κομμένες σε ροδέλες
1 ποτήρι νερού , φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
1 κοφτό κ.γ κιτρινόριζα-κουρκουμά
2 κ.σ φρέσκο βούτυρο
αλάτι και πιπέρι
λάδι για το τηγάνισμα
Ετοιμασία
Τηγανίζουμε τις πατάτες μας σε άφθονο λάδι μέχρι να ροδοκοκκινίσουν ελαφρά.
Τις βγάζουμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο και το ζεσταίνουμε.
Μόλις λιώσει το βούτυρο ρίχνουμε μέσα τις πατάτες
και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις κουνόντας μόνο το σκεύος.
Ρίχνουμε την κιτρινόριζα και το χυμό πορτοκαλιού.
Αλατιπιπερώνουμε καλά.
Κουνάμε καλά το τηγάνι ώστε να ανακατευτούν όλες οι πατάτες με το χυμό πορτοκαλιού.
Βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να μείνει μια πηκτή σάλτσα.
Σερβίρουμε αμέσως.
Καλη επιτυχία!