Παιδικό πάρτυ με θέμα "mcqueen cars"





Η μέρα της γιορτής των γενεθλίων ενός παιδιού είναι θεωρώ
η πιο αγαπημένη τους ....
ίσως και πριν τα Χριστούγεννα ή
τουλάχιστον έχουν ακριβώς την ίδια χαρά και ανυπομονησία :) 

Έκανα λοιπόν ότι μπορούσα για να περάσουν οι
λιλιπούτειοι θησαυροί μας όσο πιο καλά γινόταν!

Εννοείτε πως το σχέδιο της τούρτας δεν το διαπραγματευόταν ο μικρός!
Θέλω να ευχαριστήσω πολύ την Ελένη  & την  Mara κυρίως για την ηθική τους συμπαράσταση όσο και τις συμβουλές τους ,
στο 1ο μου εγχείρημα τούρτας με ζαχαρόπαστα!



Ξεκινήσαμε εδώ και πολλές μέρες τις ετοιμασίες!

Φτιάξαμε τις προσκλήσεις μας
με το σχέδιο που μας έστειλε η φίλη


 
Τυπώσαμε ένα παραμύθι για το νηπιαγωγείο που πολύ μας άρεσε ,
το δέσαμε με κορδέλα εννοείτε πως γεμίσαμε τις σελίδες με αυτοκόλλητα


και φτιάξαμε τα δωράκια για τους φίλους μας!



Το πάρτι ξεκίνησε το πρωί και η φίλη "μαμά Έλενα"
προσπάθησε να ζωγραφίσει μαζί μας .... μα μάταια ...

 



δεν μας συγκίνησαν ούτε τα 28 χάρτινα αυτοκινητάκια που μας περίμεναν
σταθμευμένα στον κήπο για να ξεκινήσει ο αγώνας 
 .... και που μέρες ολόκληρες ξενυχτήσαμε για να
τα κόψουμε , βάψουμε , στολίσουμε με αυτοκόλλητα , φώτα , ρόδες ....
(χαχαχαχα)
φεύγοντας κάθε παιδάκι πήρε από ένα αυτοκίνητο!



δεν μας δελέασαν ούτε τα μετάλλια που κερδίσαμε!


Το μυαλό μας ήταν αποκλειστικά και μόνο στο φουσκωτό παιχνίδι!
Πως να ανέβουμε και να κατέβουμε την τσουλήθρα ... πως να χοροπηδήσουμε στο τρομπολίνο!

 


Ευτυχώς που φάγαμε

cups cakes με βουτυρόκρεμα πορτοκαλιού
κέικ σοκολάτα κ κέικ φράουλα
το πρωί με το καφεδάκι και τους χυμούς μας


τυρόπιτακια με φύλλο κουρού και επικάλυψη με σουσάμι
κεφτεδάκια
κοχύλια (ζυμαρικό) ογκρατέν
ρύζι με λαχανικά και ολόκληρα κομμάτια μπέικον
ατομικές μίνι πίτσες
αυτοκίνητο με τοστάκια - μαγιονέζα - τυρί & γαλοπούλα
χορτόπιτα της θ.Γιώτας!!!
μίνι λουκάνικα με σώς μελιού-κέτσαπ-μουστάρδας
πατάτες φούρνου
 κατσικάκι στην σούβλα
και φρέσκο ζυμωτό ψωμάκι!

και για το τέλος τούρτα και
καρυδόπιτα της θ.Βάσως!




Όλα τα φαγητά είχαν καρτελάκια με τη ονομασία κ μια μικρή περιγραφή.
Στολισμένα με καρό κορδέλες και αυτοκόλλητα mcqueen!




και ήπιαμε!

(αυτοσχέδιο εξωτερικό ψυγείο - πλαστική λίμπα γεμάτη πάγους που διατήρησε από το πρωί εώς αργά το απόγευμα όλα τα αναψυκτικά - ποτά - νερά σε άριστη θερμοκρασία)


Φυσικά το δωμάτιο μας γέμισε με δώρα!

Παιχνίδια , ρούχα , βιβλία & πολλές όμορφες κάρτες με χειρόγραφες ευχές!

Σήμερα το βράδυ κάναμε την αρχή με τον Άρη τον Τσαγκάρη!

βέβαια μέσα στα πρώτα 5-7 λεπτά ... τα ματάκια του με δυσκολία κρατιόντουσαν ανοιχτά .... η αλήθεια είναι πως ήταν μια κουραστική μέρα ...  
η μέρα της γιορτής των γενεθλίων του!  


Γιώργο Ν ,
Χριστίνα ,
Κωνσταντίνε Γ ,
Αλέξανδρε
 Κωνσταντίνε Κ ,
Νίκο Θ ,
Άγγελε ,
Νικόλα Κ ,
Χρήστο,
Λίνα, 
Στέλιο ,
Δημήτρη (μπέμπη) ,
Θανάση ,
Έλενα (μπέμπα) ,
Γιώργο Μ ,
Παναγιώτα Μ ,
Αλεξάνδρα ,
Πένη ,
Θάνο ,
Νικόλα ,
Αντρίκο ,
Τζωρτζίνα ,
Δανάη ,
Σοφία ,
Φαίη ,
Παναγιώτα ,
Σοφία Μ ,
και μικρή μου αδερφούλα σας
ευχαριστώ πολύ που περάσαμε μαζί τα 5α μου γενέθλια!



* Επίσης στο μπλόγκ  Είμαι παιδί θα βρείτε 
δωρεάν υλικό για πάρτι με θέμα Κεραυνός McQueen!

Φτιάξτε μια αντλία βενζίνης 


 βρείτε οδηγίες βήμα-βήμα για την κατασκευή της!



Μικρέ μου πρίγκηπα χρόνια σου πολλά!


Να είσαι πάντα γερός και ευτυχισμένος αγόρι μου και να θυμάσαι :
..." Μόνο με την καρδιά βλέπεις καλά. Την ουσία δεν τη βλέπουν τα μάτια"  ...



Αν χωρούσα κι εγώ
στο μικρό σου πλανήτη
αν ζητούσες να ‘ρθω
να μην σ’ έχει η λύπη

Τον παλιό μου εαυτό
θα τον άφηνα πίσω
τον κρυμμένο ουρανό
της καρδιάς σου να ζήσω

Στο μακρινό σου το αστέρι
να μου κρατάς σφιχτά το χέρι
μικρέ μου πρίγκηπα κοιμήσου
κι εγώ θα μείνω εδώ μαζί σου

Αν ζητούσες να ‘ρθω
στο μικρό σου τ’ αστέρι
αν μπορούσα να δω
της ψυχής σου τα μέρη

Θα νικούσα το εγώ
που εδώ με κρατάει
έναν κόσμο να βρω
και τους δυο να χωράει

Στο μακρινό σου το αστέρι
να μου κρατάς σφιχτά το χέρι
μικρέ μου πρίγκηπα κοιμήσου
κι εγώ θα μείνω εδώ μαζί σου

Ελαφρύ δροσερό εύκολο μούς φράουλας!



 
 
Με αυτή την συνταγή θα σας ευχηθώ καλό καλοκαίρι
και θα σας χαιρετίσω για κάποιες μέρες!

Όχι ... δεν ξεκινούν οι διακοπές μας ...

Σε λίγες μέρες ο γιός μου κλείνει τα 5 του χρόνια
και οι ετοιμασίες για το πάρτυ mcqueen που επιθυμεί ,  είναι πολλές!

Blogging και παιδιά ... εγώ δεν μπορώ να να συνδυάσω ,
έχουμε να φτιάξουμε ένα σωρό κατασκευές
για τους φίλους τους ... που νομίζω πως δεν θα καταφέρουμε!

Ίσως εάν μειώσω τις ώρες του βραδινού ύπνου κάτι γίνει ...

Καλό καλοκαίρι λοιπόν να έχουμε με

" μούς φραούλας "

που λέει και ο ανιψιός μου ο Νικόλας! χχχχ

Να περνάτε καλά :)


Υλικά

1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό με λίγα λιπαρά
2 φλιζ. φράουλες ψιλοκομμένες
4 κ.σ άχνη ζάχαρη
4 κ.σ χυμό ποτοκάλι


Ετοιμασία
Ανακατεύουμε το γιαούρτι με την άχνη ζάχαρη , προσθέτουμε το χυμό
πορτοκαλιού και τις ψιλοκομμένες φράουλες.
Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
Σερβίρουμε αν θέλουμε με ολόκληρα κομμάτια φράουλας κ μερικά φύλα δυόσμου.

Καλή επιτυχία!

Λεμονάτος τηγανιτός γαύρος!



Υλικά
1 κιλό φρέσκο γαύρο φιλεταρισμένο
1 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι
1/2 κ.γ πάπρικα γλυκιά,
1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
χυμός & ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κ.γ ρίγανη ξερή, τριμμένη
χοντρό αλάτι , φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ετοιμασία


Πλένουμε καλά τα ψάρια μας και  αφήνουμε να στραγγίξουν.

Σε ένα πιάτο ανακατεύουμε το αλεύρι με την πάπρικα και μπόλικο πιπέρι.

Σ' ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.

Περνάμε τα φιλέτα γαύρου από το αλεύρι ,
από τις δύο πλευρές  και τα τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι.

Τηγανίζουμε τα φιλέτα μας στο καυτό ελαιόλαδο

(σε δύο ή τρεις δόσεις, ανάλογα με το μέγεθος του τηγανιού μας)
 μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές

Μόλις είναι έτοιμα, αραδιάζουμε τα ψαριά μας στο πιάτο  και περιχύνουμε με 2 - 3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού. Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και το ξύσμα.
 Νοστιμίζουμε με χοντρό αλάτι και σερβίρουμε.



Καλή επιτυχία!

*Η βασική συνταγή είναι από το περιοδικό "γαστρονόμος" μόνο που την
έχω φέρει λίγο στα μέτρα μου.

Καραμελωμένα πατζάρια με δροσερή σάλτσα γιαουρτιού!


Υλικά για την σάλτσα γιαουρτιού

5 κ.σ γιαούρτι στραγγιστό
χυμό από 1 πορτοκάλι
1 κ. σ μέλι
1 μικρή σκελίδα σκόρδου πολτοποιημένη
4-5 φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου
ή
1 κ.σ ψιλοκομμένο άνηθο
αλάτι, πιπέρι

Ετοιμασία

Χτυπάμε όλα τα υλικά μας μαζί σε ένα μπολ και βάζουμε στο ψυγείο
τη σάλτσα μας να κρυώσει.



 
Υλικά για τα καραμελωμένα παντζάρια

5 παντζάρια
1 κ.σ καστανή ζάχαρη
2 κ.σ ξύδι μπαλσάμικο
2 κ.σ βούτυρο ή 2 κ.σ ελαιόλαδο
σουσάμι

Ετοιμασία

Πλένουμε καλά τα παντζάρια  και τα τυλίγουμε το κάθε ένα ξεχωριστά σε αλουμινόχαρτο. Τα ψήνουμε 1 ώρα περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Μόλις ψηθούν τα ξεφλουδίζουμε όσο είναι ζεστά και τα κόβουμε σε κύβους.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα παντζάρια τη ζάχαρη ανακατεύουμε κουνώντας το τηγάνι μας , όταν καραμελώσουν τα παντζάρια μας σβήνουμε με το ξύδι , αφήνουμε μερικά λεπτά ακόμα να εξατμηστούν τα πολλά υγρά και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.

Σερβίρουμε στο πιάτο μας , συνοδεύοντας με την δροσερή σάλτσα γιαουρτιού.

Καλή επιτυχία!


Αρνί σκορδάτο φούρνου!



Υλικά

2 κιλά αρνί μπούτι ή στήθος
1 κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες
4-5 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένες
μερικά κομμάτια κεφαλοτύρι (προαιρετικά)
αλάτι πιπέρι
φρέσκια ρίγανη
χυμό από 1 λεμόνι
ελαιόλαδο
1 ποτήρι νερό


Ετοιμασία

Πλένουμε το κρέας καλά ,αφαιρούμε λίπος
(που έτσι και αλλιώς δεν θα μας λείψει σ'αυτό το φαγητό)
και αλατοπιπερώνουμε.

Βάζουμε σε ταψί ή γάστρα.

Αλατοπιπερώνουμε τις πατάτες και τις τοποθετούμε γύρω από το κρέας.

Με το μαχαίρι μας ανοίγουμε μερικές τρύπες στο κρέας και βάζουμε το
σκόρδο και το κεφαλοτύρι.


Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε το νερό.


 
Σκεπάζουμε το ταψί μας με αλουμινόχαρτο ή το καπάκι της γάστρας
και σιγοψήνουμε για 1 ώρα.

Κατόπιν ξεσκεπάζουμε το ταψί μας , δυναμώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου και ψήνουμε για ακόμα 30 λεπτά , μέχρι να ροδίσει καλά το κρέας μας και οι πατάτες.

Συνοδεύουμε με φρέσκια σαλάτα και φυσικά κόκκινο κρασί!

Καλή επιτυχία!

Τάρτα σοκολάτας με μπάρες δημητριακών




Υλικά για την βάση

5 μπάρες δημητριακών
1 κ.σ μαρμελάδα

Υλικά για την γέμιση

1 ζαχαρούχο γάλα
200 γρ γιαούρτι
400 γρ σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος
1 σφηνάκι λικέρ πορτοκάλι
κακάο για το πασπάλισμα

Ετοιμασία

Σπάμε τις μπάρες δημητριακών στο μούλτι.
Ανακατεύουμε με τη μαρμελάδα για να δέσει το μείγμα μας και στρώνουμε
στη βάση από την ταρτιέρα μας.

Σε μπέν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα , αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά 
και προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα το λικέρ πορτοκαλιού
και το γιαούρτι.
Ανακατεύουμε πολύ καλά για να ενωθούν τα υλικά μας ,
οι γεύσεις και τα αρώματα.

Αδειάζουμε την γέμιση στην ταρτιέρα πάνω από τις τριμμένες μπάρες δημητριακών , πασπαλίζουμε με κακάο και αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει
καλά για τουλάχιστον 1 ώρα.

Καλή επιτυχία!





Τιραμισού!




Υλικά

300 - 400 γρ. έτοιμα σαβαγιάρ
500 γρ. τυρί μασκαρπόνε
200 γρ. ζάχαρη
4 αυγά , χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
250 γρ. γάλα
2 κουτ. σούπας στιγμιαίος καφές
70 γρ. κονιάκ ή λικερ τεντούρα
κακάο για πασπάλισμα



Εκτέλεση

Βάζουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη σε μπέιν μαρί και ανακατεύουμε συνεχώς το μείγμα μέχρι να κάψει. 
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά και στη συνέχεια το ανακατεύουμε με το μασκαρπόνε
Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ σε σφιχτή μαρέγκα και την προσθέτουμε, σε δόσεις, στο μείγμα τυριού-κρόκων, ανακατεύοντας απαλά με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να προκύψει ένα ενιαίο μείγμα.
Σε κατσαρολάκι βράζουμε το γάλα με τον καφέ.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ ή το λικέρ τεντούρα αφήνουμε να κρυώσει και βουτάμε τα σαβαγιάρ ένα-ένα για λίγα δευτερόλεπτα
Τα βάζουμε σε πυρέξ, το ένα δίπλα στο άλλο μέχρι να γεμίσουμε τον πάτο.
Πάνω από τα σαβαγιάρ απλώνουμε την κρέμα που φτιάξαμε και την καλύπτουμε με τα υπόλοιπα σαβαγιάρ, που τα βουτάμε και πάλι ένα-ένα στο μείγμα του καφέ.
Πασπαλίζουμε με το κοσκινισμένο κακάο και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον, μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα πριν το σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!



Αρνίσια Κεμπάπ με σως γιαουρτιού σε "πίτες" πατάτας!


Κεμπάπ : Μικρά κομμάτια κρέατος ψημένα στη σχάρα σε σουβλάκι ,
είτε πικάντικος κιμάς από αρνί , μοσχάρι ή κοτόπουλο πλασμένος σε μακρόστενα κομμάτια.
Αδιαμφισβήτητα το πιο δημοφιλές πιάτο που ήρθε στην Ελλάδα με τους πρόσφυγες της
Μικράς Ασίας και τους Αρμένιους.
Σύμφωνα με τον Alan Davidson και το έργο του "Oxford Companion to Food" 
 η λέξη έχει ενδιαφέρουσα ιστορία.

Κατά τον Μεσαίωνα η αραβική λέξη κεμπάπ(kebab) σημαίνει τηγανητό κρέας ,
που είναι μάλλον ένας λόγος για το οποίο ορισμένα πιάτα όπως το τας κεμπάπ ,
 είναι στην ουσία μαγειρευτά και διατηρούν την αρχική σημασία της λέξης.
Από τους Οθωμανούς προέρχονται τα sis kebab.

Υπάρχουν πολλά είδη κεμπάπ εν συντομία αναφέρω τα εξής :

Τας Κεμπάπ : κομματάκια από μαγειρευτό κρέας που συνοδεύονται με ρύζι.

Άδρανα Κεμπάπ : Πικάντικος καυτερός κιμάς από αρνί ή σε συνδυασμό και με μοσχάρι πλασμένος σε μακρόστενα κομμάτια με μεταλλικό σουβλάκι που σερβίρεται σε πίτα με κόκκινη σάλτσα.

Σις Κεμπάπ : κομματάκια από αρνί με ντομάτα και πιπεριές περασμένα σε σουβλάκι και ψημένα στα κάρβουνα.

Γιαουρτλού Κεμπάπ : κομματάκια από αρνί ή και σουβλάκια από αρνίσιο κιμά με σάλτσα ντομάτας και σος γιαουρτιού.

Ντονέρ Κεμπάπ : το αντίστοιχο του δικού μας γύρου , συνήθως από αρνίσιο ή μοσχαρίσιο κρέας σε φέτες , το ποίο ψήνετε σε κάθετη περιστρεφόμενη σούβλα ( doner = σούβλα στα Τούρκικα)

Στην Πόλη τα κεμπάπ είναι ψητά στα κάρβουνα ενώ στην Κεντρική Ανατολία ψημένα στο φούρνο.Από τόπο σε τόπο μπορεί να διαφέρουν και συνοδεύονται διαφορετικά από σαλάτες και τουρσιά , πίτες και φυσικά από γιαούρτι.

Εμείς θα φτιάξουμε Αρνίσια κεμπάπ με σος γιαουρτιού και "πίτες" από  πατάτα!




Υλικά για το κεμπάπ

500 γρ αρνίσιο κιμά
2 κ.σ πελτέ ντομάτας
3 σκελίδες σκόρδο
2 κ.γ ψιλοκομμένο δυόσμο
1/2 κ.γ πιπέρι καγιέν
αλάτι , πιπέρι
1 ασπράδι αυγού

Ετοιμασία

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μας μαζί , ζυμώνουμε καλά και βάζουμε
το ψυγείο για μια ώρα.

Εφόσον έχει περάσει η μια ώρα , μοιράζουμε το κρέας σε 6 ισόποσες μερίδες ,
πλάθουμε σε σχήμα λουκάνικου μήκους 10εκ.
Ανάβουμε το γκριλ , λαδώνουμε ελαφρά τη σχάρα μας και τα ανοξείδωτα ή ξύλινα σουβλάκια μας. Περνάμε το κρέας σ' αυτά και πιέζουμε ώστε να κολλήσει καλά επάνω στη βέργα μας. Ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά , γυρνώντας παράλληλα απ' όλες τις πλευρές για να ψηθεί καλά το κρέας μας.

Υλικά για την σως γιαουρτιού

250 γρ γιαουρτιού
3 κ.σ ελαιόλαδο
1 κ.σ λευκό ξίδι
4-5 φύλλα φρέσκου δυόσμου ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδου πολτοποιημένο
αλάτι , πιπέρι

Ετοιμασία



Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.

Υλικά για τις "πίτες" πατάτας.

Πατάτες
ελαιόλαδο
αλάτι
γλυκιά πάπρικα (προαιρετικά)
τριμμένη παρμεζάνα

Ετοιμασία



Καθαρίζουμε & τρίβουμε τις πατάτες από την μεριά του τρίφτη που τρίβουμε το κρεμμύδι.
Ξεπλένουμε & στραγγίζουμε πολύ καλά.
Προσθέτουμε αλάτι , πάπρικα και 1.κ.γ τριμμένη παρμεζάνα για κάθε 1 πατάτα.

Λαδώνουμε ελαφρά μια λαδόκολλα και στρώνουμε μια λεπτή στρώση πατάτας , στο ταψί στο σχήμα που θέλουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια και να στεγνώσουν οι πατάτες μας. Γυρίζουμε με μια σπάτουλα από την άλλη πλευρά και ψήνουμε πάλι.

Σερβίρουμε τα κεμπάπ μας πάνω στην "πίτα" πατάτας , συνοδεύοντας με την σως γιαουρτιού.

Καλή επιτυχία!