Υλικά
6 λεμόνια με χοντρή φλούδα
το χυμό και το ξίσμα από τα 2 λεμόνια
4 ασπράδια αυγών
2 κρόκους αυγών
6 κ.σ. ζάχαρη καστανή
1 κ.γ λευκή ζάχαρη
4 κ.σ. κορνφλάουρ
100 ml κρέμα γάλακτος
100 ml φρέσκο γάλα
Ζάχαρη άχνη
Ετοιμασία
Πλένουμε τα λεμόνια και κόβουμε , αφαιρώντας το 1/3 απο αυτά.
Κόβουμε και ελάχιστα τον πάτο , ώστε να μπορεί το
λεμόνι - σκεύος , να σταθεί στο ταψί μας.
Αφαιρούμε το εσωτερικό του λεμονιού , προσεχτικά.
Ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με το κορνφλάουρ.
Ζεσταίνουμε το γάλα , εως ότου πάρει βράση.
Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα απο τα 2 λεμόνια , και το μεύγμα με
την κρέμα γάλακτος.
Με τον αυγοδάρτη χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με την ζάχαρη.
Προσθέτουμε και αυτό το μείγμα στο γάλα και επιστρέφουμε στην
φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να σφίξει η κρέμα μας.
Μόλις έχει δέσει η κρέμα , κατεβάζουμε απο την φωτιά
και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Στο μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια με 1 κ.γ ζάχαρη
μέχρι να στέκεται η μαρέγγα μας.
Ανακατεύουμε τη μαρέγγα στη κρέμα μας ,
με απαλές κινήσεις απο επάνω προς τα κάτω
για να δώσουμε όγκο στην κρέμα μας.
Γεμίζουμε τα λεμόνια μας και ψήνουμε για 12-14λεπτά
σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου.
Σερβίρουμε , πασπαλίζοντας με άχνη ζάχαρη.
Καλή Επιτυχία!