Υλικά για το φύλλο
1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
1 ποτήρι νερό (ή λίγο περισσότερο) σε θερμοκρασία δωματίου
1 ένα ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο.
1/2 κουταλάκι baking powder
Επιπλέον υλικά
μέλι , κανέλα, αχνοζάχαρη, σουσάμι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Ετοιμασία
Κοσκινίζω το αλεύρι και το baking powder σ’ ένα σκεύος.
Προσθέτω το λάδι και το αλάτι.
Ανακατεύω τα υλικά μου μέχρι να απορροφηθεί όλο το λάδι.
Προσθέτω το νερό λίγο-λίγο και ζυμώνω μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μου.
(εάν χρειαστεί προσθέτω λίγο επιπλέον αλεύρι).
Σκεπάζω και αφήνω την ζύμη να ξεκουραστεί για περίπου 1/2 ώρα.
Αλευρώνω την επιφάνεια που θα ανοίξω το φύλλο της πίτας.
Χωρίζω την ζύμη μου σε 6 ίσα μέρη και ανοίγω με πλάστη σε λεπτό φύλλο.
Κόβω το ανοιγμένο φύλλο σε τετράγωνα ή στρόγγυλα κομμάτια.
Σε βαθύ τηγάνι με αρκετό ελαιόλαδο τηγανίζω ένα – ένα
τα κομμάτια με από το φύλλο πίτας ,
σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
Στραγγίζω κάθε τηγανίτα σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρω ζεστά ή κρύα πασπαλίζοντας με μέλι, κανέλα & σουσάμι.
*Εναλλακτικά μπορούμε να πασπαλίσουμε κάθε τηγανίτα με τριμμένη πικάντικη κεφαλογραβιέρα & μοσχοκάρυδο ή φρέσκο τριμμένο πιπέρι, για την αλμυρή τους εκδοχή!
Καλή επιτυχία!