Υλικά για την ζύμη
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. παγωμένο βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια
50 γρ. κρύο νερό
1 πρέζα αλάτι
Ετοιμασία για την ζύμη
Ανακατεύω το αλεύρι με το αλάτι.
Κάνω στο κέντρο μια λακκούβα και εκεί βάζω το βούτυρο.
Ανακατεύω με τα δάχτυλα μέχρι να ενωθούν τα 2 υλικά μας.
Πάλι στο κέντρο προσθέτω το νερό.
Με γρήγορες κινήσεις ζυμώνω μέχρι να γίνει η ζύμη ελαστική.
Πλάθω μια μπάλα, την τυλίγω με πλαστική μεμβράνη.
Αφήνω για μισή ώρα στο ψυγείο.
Υλικά για την γέμιση της τάρτας
150 γρ καπνιστό τυρί Μετσοβόνε τριμμένο
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
350 γρ. κολοκυθάκια τριμμένα
1 πράσο κομμένο σε λεπτές ροδέλες
1 πιπεριά φλωρίνης κομμένη σε λεπτές ροδέλες
2 κουταλιές της σούπας μάραθο
50 ml φρέσκο γάλα
100 γρ. γιαούρτι πλήρες
1 αβγό
αλάτι και πιπέρι
Ετοιμασία για την γέμιση
Σοτάρω το κρεμμύδι, το πράσο, τα κολοκυθάκια και την πιπεριά στο ελαιόλαδο,
μέχρι τα υλικά μου να ροδίσουν και να έχουν απορροφηθεί τα υγρά τους.
Στο τέλος προσθέτω τον μάραθο.
Αποσύρω από την φωτιά και αφήνω τη γέμιση να κρυώσει.
Ετοιμασία της τάρτας
Ανοίγω την ζύμη μου σε φύλλο με τον χοντρό πλάστη,
στο μέγεθος της ταρτιέρας μου.
(υπολογίζω να καλύψω και τα πλαϊνά)
Στρώνω το φύλλο σε βουτυρωμένη ταρτιέρα.
Τρυπάω με πιρούνι , σε 3-4 σημεία την επιφάνειας της ζύμης και απλώνω από πάνω το σοταρισμένο μείγμα με τα κολοκύθια.
Σε ένα μπολ χτυπάω το αυγό, το γιαούρτι & το γάλα.
Αλατοπιπερώνω & περιχύνω πάνω στην γέμιση.
Πασπαλίζω με την τριμμένο καπνιστό τυρί και ψήνω για 40 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι η τάρτα να ροδίσει.
Αφήνω να κρυώσει και σερβίρω.
Καλή επιτυχία!