Υλικά
220 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
300 γρ. αλεύρι τύπου
φαρινάπ
150 γρ πικάντικη κεφαλογραβιέρα
τριμμένη
8 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ ξερό βασιλικό
½
κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
½ κ.γ. γλυκιά πάπρικα
μαύρο σουσάμι
Ετοιμασία
Βάζω το τυρί, το αλεύρι,το αλάτι, το πιπέρι, τον ξερό βασιλικό
και την πάπρικα, σε ένα βαθύ
σκεύος και τα ανακατεύω.
Προσθέτω την
μαλακή μαργαρίνη και ζυμώνω μέχρι να
γίνει μια μαλακιά ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
(εάν
χρειαστεί προσθέτω 1-2 κουταλιές φρέσκο γάλα ή 1/2 κουταλιά αλεύρι)
Προσθέτω
στην ζύμη μας τις ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες.
Ανακατεύω
και αφήνω να ξεκουραστεί για 15 λεπτά
ώστε να ενωθούν οι γεύσεις και τα αρώματα
των υλικών μου.
Ανοίγω την
ζύμη μας με πλάστη σε φύλλο,
πάχους περίπου μισού εκατοστού.
Κόβω με κουπ
πατ τα μπισκότα και τα αραδιάζω
σε ταψί, που πριν έχω στρώσει μια λαδόκολλα.
Πασπαλίζω με
το μαύρο σουσάμι και ψήνω
σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου
18 - 20 λεπτά.
*Με την
παραπάνω δοσολογία θα έχετε 50-60 μπισκότα,
ανάλογα με το μέγεθος.
Καλή Επιτυχία!