Coach's garlic bread!



Αυτή την συνταγή για σκορδόψωμο  "κουράστηκα" πολύ μέχρι να την αποκτήσω!

Όχι γιατί ο κάτοχος της δεν ήθελε να την μοιραστεί αλλά οι συγκυρίες δεν βοηθούσαν!

Κι όμως άξιζε τον κόπο η αναμονή... γιατί σας υπόσχομαι θα είναι το πιο νόστιμο σκορδόψωμο που έχετε ποτέ δοκιμάσει!

Την επόμενη φορά λοιπόν, που θα πάτε το γιο σας στην προπόνηση ποδοσφαίρου, ρωτήστε τον προπονητή του, αν μαγειρεύει και ίσως είστε τυχερή όπως εγώ!




Υλικά για την ζύμη

δόση ζύμη για πίτσα


Υλικά για την γέμιση

2 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη (στραγγίζουμε από τα υγρά τους)
           3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες με 5-6 κ.σ ελαιόλαδο                   
                        μερικά βασιλικού φρέσκου ψιλοκομμένα                                  
αλάτι και πιπέρι 


Ετοιμασία

Ετοιμάζουμε την ζύμη μας. 
Την ετοιμασία θα δείτε : εδώ

Ρίχνουμε τη ζύμη στον πάγκο εργασίας μας 

και ανοίγουμε σε ορθογώνιο φύλλο.

Απλώνουμε στη ζύμη μας τις τριμμένες φρέσκες ντομάτες.
Αναλατοπιπερώνουμε και βάζουμε το ζυμάρι μας με την 
ντομάτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 
180 βαθμούς για 12-15 λεπτά.

Βράζουμε το ζυμάρι απλώνουμε το μείγμα σκόρδου- ελαιόλαδου.

Ξαναβάζουμε στον φούρνο για ακόμα 5 λεπτά μέχρι να ψηθεί καλά το ζυμάρι μας.

Μόλις βγάλουμε από τον φούρνο ρίχνουμε μερικά φύλλα φρέσκου βασιλικού!

Τρώμε το σκορδόψωμο μας ζεστό!

Καλή Επιτυχία!




Πουρές πατάτας με Τσένταρ!




Ο πουρές (purée) είναι όρος γαλλικής προέλευσης 
και ενώ στα ελληνικά είναι περισσότερο συνδεδεμένος με τις πατάτες, 
στην πραγματικότητα σημαίνει βρασμένη τροφή, 
συνήθως λαχανικά ή όσπρια τα οποία έχουν στραγγισθεί 
και πολτοποιηθεί μέχρι του σημείου να έχουμε μια κρεμώδη υφή.


Υλικά

1 κιλό πατάτες 
80 γρ βούτυρο ζεστό (τύπου Κερκύρας)
100 ml ζωμό κρέατος ζεστό
150 γρ. τυρί cheddar ή 
κεφαλοτύρι (τύπου Δανίας)  λεπτό τριμμένο 
 Αλάτι & μαύρο πιπέρι 


Ετοιμασία


Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις πατάτες.
Στραγγίζουμε, ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια. 
Περνάμε τα ζεστά κομμάτια βρασμένης πατάτας από ένα 
εταμίν-σουρωτήρι ή κόσκινο πιέζοντας τες.
 Στην συνέχεια τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.
Προσθέτουμε το βούτυρο, τον ζωμό κρέατος (σιγά σιγά) και το τυρί.
Ανακατεύουμε,3-4 λεπτά με μία σπάτουλα μέχρι 
να γίνει ο πουρές απαλός, λείος και μαστιχωτός.
Προσθέτουμε πιπέρι και εάν χρειάζεται επιπλέον αλάτι και σερβίρουμε!
 
Καλή επιτυχία!

Μπισκότα αμυγδάλου!




Υλικά 

2 αυγά
270 γρ ζάχαρη άχνη
350 - 400 γρ αμύγδαλα αλεσμένα σε σκόνη
250 γρ βούτυρο "τύπου Κεκρύρας" 
1 πρέζα αλάτι
5 γρ εκχύλισμα βανίλιας
αμύγδαλα φιλέ 

Ετοιμασία 


Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τα αλεσμένα αμύγδαλα και το αλάτι. 
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τη ζάχαρη και το βούτυρο 
και χτυπάμε με το φτερό στη δυνατή ταχύτητα, 
μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας.

Προσθέτουμε τα αυγά διαδοχικά. 
Προσθέτουμε τη βανίλια, χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ 
και προσθέτουμε τα αλεσμένα αμύγδαλα σιγά σιγά. 

Μόλις ομογενοποιηθεί η ζύμη μας, αφήνουμε για 10 λεπτά στο ψυγείο. 
Στρώνουμε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος ή φύλλο σιλικόνης. 

Περίπου με 25γρ  ζύμης πλάθουμε τα κουλουράκια μας 
και τα τοποθετούμε στο ταψί,
φροντίζοντας να έχουν μεταξύ τους απόσταση.

Αλείφουμε προαιρετικά με κρόκο αυγού που 
έχουμε αραιώσει με ελάχιστο νερό και 
πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα φιλέ.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C, 
μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Περίπου 10-12 λεπτά. 
Μόλις βγάλουμε από τον φούρνο 
αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν.

Καλή επιτυχία!

Back to school... με Κέικ Βανίλια!



Υλικά

175γρ. βούτυρο
175γρ. ζάχαρη
175γρ. αλεύρι φαρίνα 
3 αβγά
1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα 
σπόρους απο 1/2 κλωνάρι φρέσκιας βανίλιας

Ετοιμασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς, 
βουτυρώνουμε κι αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ.

Χτυπάμε σε μπολ με μίξερ χειρός το βούτυρο και τις βανίλιες να 
αφρατέψουν και προσθέτετε σταδιακά τα αβγά, το γάλα  και το αλεύρι. 

Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα 
και ψήνουμε το κέικ στον προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά περίπου, 
μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά του.

Καλή επιτυχία!



Τάρτα με Κρέμα Λεμόνι και Μύρτιλα!





Υλικά για την κρέμα

400 γρ. τυρί κρέμα
120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 
χυμό απο 2 λεμόνια
ξύσμα απο 1 λεμόνι
2 αυγά

100 γρ. κατεψυγμένα μύρτιλα ή φρέσκα
(- 2 κ.σ για το τέλος)
50 γρ. μαρμελάδα από μύρτιλα

Υλικά για την ζύμη

1 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.σ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
½ φλ. βούτυρο αγελάδος, κρύο, σε κομμάτια
1 μεγάλο αβγό, διαχωρισμένο 
1 κ.σ. παγωμένο νερό, συν 1 κ.γ. επιπλέον




Ετοιμασία για την ζύμη 

Χτυπάμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι 
σε έναν επεξεργαστή τροφίμων.


Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε μέχρι η ζύμη 
να μοιάζει με καλαμποκάλευρο.

Προσθέτουμε τον κρόκο αβγού και 2 κ.σ. παγωμένο νερό και χτυπάμε πάλι τη ζύμη.
Τυλίγουμε τη ζύμη σε πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Αλευρώνουμε μία μεγάλη επιφάνεια, καλύτερα μάρμαρο, 
βάζουμε την μπάλα επάνω και με τον πλάστη αρχίζουμε να τη δουλεύουμε. 

Την ανοίγουμε σιγά-σιγά, αλευρώνοντας ανά διαστήματα και 
γυρνώντας την διαρκώς μέχρι να ανοίξει αρκετά και να γίνει 
λίγο μεγαλύτερη από την ταρτιέρα.

Τοποθετούμε τον πλάστη μερικά εκατοστά μπροστά από την 
άκρη της ζύμης προς το κέντρο της, 
τυλίγουμε την άκρη που προεξέχει και συνεχίζουμε 
το τύλιγμα προς την άλλη άκρη.

Βουτυρώνουμε την ταρτιέρα και ξετυλίγουμε τη ζύμη απαλά επάνω της. 

Πιέζουμε τη βάση και τις άκρες της ταρτιέρας για να "κάτσει" ομοιόμορφα η ζύμη.

Τρυπάμε τη βάση της με ένα πιρούνι.

Καλύπτουμε τη φόρμα με πλαστική μεμβράνη 
και τη βάζουμε στο ψυγείο για άλλα 30 λεπτά να ξεκουραστεί.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.

Ετοιμασία για την κρέμα 


Τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ,τα αβγά, τη ζάχαρη, 
το χυμό λεμονιού, την κρέμα τυριού, το ξύσμα 
και το αλάτι και τα χτυπάμε ελαφρά.

Βγάζουμε την ζύμη από το ψυγείο.

Χτυπάμε σε ένα μπολ το ασπράδι αυγού
και αλείφουμε με αυτό την επιφάνεια και τα τοιχώματα  
της ζύμης μας που έχουμε απλώσει στην ταρτιέρα.


Προσθέτουμε τα μύρτιλα, στο μείγμα με την κρέμα τυριού 
και αδειάζουμε με το μείγμα μας 
στην κρύα ζύμη.

Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά.

Αφήνουμε την τάρτα μας να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, 
γαρνίρουμε την επιφάνεια με λίγη μαρμελάδα μύρτιλο 
και μερικά ολόκληρα μύρτιλα.

Πασπαλίζουμε με αχνοζάχαρη και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!




Black Forest με Kρέμα Γιαουρτιού και Μύρτιλα!





Υλικά για τα παντεσπάνια

230 γρ αλεύρι γ.ο.χ
130 γρ βούτυρο
120 γρ καστανή ζάχαρη με μελάσα
100 γρ ζάχαρη κρυσταλική 
70 γρ άγλυκο κακάο
3 μεγάλα αυγά
230 ml. βραστό νερό
1 πρέζα αλάτι


Υλικά για την γέμιση 

300 γρ γιαούρτι
150 γρ. μασκαρπόνε
½ στικ φυσική βανίλια
50 γρ. ζάχαρη άχνη

τριμμένη κουβερτούρα


Υλικά για το σερβίρισμα

τριμμένη κουβερτούρα
μαρμελάδα μύρτιλο
φρέσκα μύρτιλα
αχνοζάχαρη 
φρέσκα μύρτιλα


Ετοιμασία για το κεικ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C. 
Ανακατεύουμε το ζεστό νερό με την μαλακή καστανή ζάχαρη, 
το βούτυρο,  και το κακάο μέχρι να γίνουν ένα μείγμα. 
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι.
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά με την κρυσταλλική ζάχαρη 
και χτυπάμε να αφρατέψουν καλά. 
Χαμηλώνουμε στο ελάχιστο την ταχύτητα 
και ξεκινάμε να προσθέτουμε εναλλάξ στον κάδο το σοκολατένιο μείγμα 
και το κοσκινισμένο αλεύρι μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Τέλος προσθέτουμε το λικέρ καφέ.
Μεταφέρουμε σε ανοιγόμενη φόρμα 20 εκ  όπου έχουμε βουτυρώσει 
και αλευρώσει τον πάτο και τα πλαινά. 
Ψήνουμε για 40 λεπτά στους 175C. 
Μόλις ψηθεί το κέικ ξεφορμάρουμε και τ’ αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Ετοιμασία για την κρέμα γιαουρτιού

Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το γιαούρτι, το μασκαρπόνε, 
τη φυσική βανίλια και ζάχαρη άχνη  μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά μας.
Προσθέτουμε λίγη τριμμένη κουβερτούρα
Η συναρμολόγηση της Black Forest:


Κόβουμε το κέικ μας σε 3 ισόποσα παντεσπάνια.

Τοποθετούμε σε δίσκο σερβιρίσματος το 1ο παντεσπάνι. 

Αραιώνουμε τη μαρμελάδα μύρτιλο με λίγο νερό 
και καλύπτουμε την επιφάνεια από τα παντεσπάνια.

 Έπειτα απλώνουμε την κρέμα γιαουρτιού,
μερικά φρέσκα μύρτιλα και τριμμένη κουβερτούρα.
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα παντεσπάνια και την υπόλοιπη κρέμα.
Τέλος πριν σερβίρουμε το κέικ ακουμπάμε στην επιφάνεια φρέσκα, μύρτιλα, μαρμελάδα μύρτιλο, πασπαλίζουμε με τις φλούδες σοκολάτας και ζάχαρη άχνη.
Καλή Επιτυχία!


Μαρμελάδα μύρτιλο! ( blueberry)



Υλικά

1 κιλό μύρτιλα

700 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

2 κουταλιές χυμό λεμονιού

Ετοιμασία

Πλένουμε τα μύρτιλα και τα βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα, 
σε στρώσεις μαζί με τη ζάχαρη. 
Τα πιέζουμε λίγο με ένα κουτάλι για να βγάλουν το χυμό τους και τα βράζουμε για 20 λεπτά περίπου (μέχρι να δέσει). 
Ανακατεύουμε συνέχεια με μια ξύλινη κουτάλα για να μην μας κολλήσει. 
Ξαφρίζουμε τους αφρούς που μαζεύονται στην επιφάνεια 
εάν θέλουμε η μαρμελάδα μας να γυαλίζει. 
Λίγο πριν αποσύρουμε τη μαρμελάδα από τη φωτιά προσθέτουμε χυμό λεμονιού. 
Γεμίζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και την αφήνουμε να κρυώσει. 
Διατηρούμε στο ψυγείο.

Καλή επιτυχία!

Κέικ Κανέλας με σάλτσα Τεντούρας







Υλικά

400 gr. αλεύρι φαρίνα
300 gr. ζάχαρη καστανη
200 gr. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
310 ml. φρέσκο γάλα
4 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 κουταλιά της σούπας σκόνη κανέλας
¾ κουταλάκι του γλυκού σκόνη μοσχοκάρυδου  
¼ κουταλάκι του γλυκού σκόνη γαρίφαλο 

Υλικά για την σάλτσα τεντούρα


2 ποτήρια καστανή ζάχαρη
1/2 ποτήρι νερό
1 ξυλάκι κανέλλας
1 κ.γ χυμό λεμόνι

½ ποτήρι τεντούρα

Ετοιμασία για την σάλτσα τεντούρα

Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε τη ζάχαρη το νερό και το ξυλάκι κανέλας.
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει το μείγμα μας σιρόπι.
Τέλος προσθέτουμε την τεντούρα και το χυμό λεμονιού.
Σιγοβράζουμε για μερικά λεπτά ακόμα και αφήνουμε την σάλτσα μας να κρυώσει.

Ετοιμασία για το κέικ


Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C Κελσίου.


Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. 


Προσθέτουμε τα αυγά ολόκληρα και σταδιακά στο μείγμα.
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, και 5 κουταλιές της σούπας αλεύρι, τα οποία έχουμε κοσκινίσει προηγουμένως. 


Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, κοσκινισμένο, εναλλάξ με το γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου.


Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά μια φόρμα.
Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά στην λειτουργία του αέρα.
(Στα 40 λεπτά δοκιμάζουμε με ένα ξύλινο καλαμάκι αν έχει ψηθεί το κέικ.)
Ξεφορμάρουμε και ακουμπάμε το κέικ σε σχάρα. 
Σερβίρουμε το κέικ μας με την σάλτσα τεντούρα 
Πασπαλίζουμε με σκόνη κανέλας!


Καλή επιτυχία!

Μπουγάτσα με κρέμα βανίλιας!






Υλικά


1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά
180 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο

Υλικά για την κρέμα

1 κιλό φρέσκο γάλα, πλήρες
1 φρέσκια βανίλια 
200 γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
7 κ.σ κόρν φλάουρ
4 αυγά
20 γρ βούτυρο αγελάδος 
ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα
κανέλα, για πασπάλισμα

Ετοιμασία

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με τη ζάχαρη.
Παράλληλα, σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κόρν φλάουρ και τα αυγά με έναν αυγοδάρτη.

Λίγο πριν πάρει βράση το γάλα, αδειάζουμε το 1/3 στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε. Αμέσως ρίχνουμε το περιεχόμενο του μπολ μέσα στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα πάνω στη φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα και να αρχίσει να κοχλάζει. Προσθέτουμε τα 20γρ βουτύρου, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά. 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C. Σε ένα παραλληλόγραμμο ταψί 30 x 40 εκ. στρώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας, βουτυρώνοντάς τα ένα ένα και αφήνοντας τις άκρες τους να κρέμονται προς τα έξω.

Απλώνουμε από πάνω τη ζεστή ακόμα κρέμα και γυρίζουμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρώνοντάς τα και αυτά ένα ένα.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45 λεπτά. Σερβίρουμε την μπουγάτσα κατά προτίμηση χλιαρή, πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Καλή επιτυχία!

* Μπορούμε να φτιάξουμε και ατομικές - στριφτές μπουγάτσες : 
Παίρνουμε ένα ένα  φύλλο και το τοποθετούμε κάθετα ή οριζόντια μπροστά μας. Ραντίζουμε με το βούτυρο. Βάζουμε με ένα κουτάλι τη γέμιση και αφήνουμε δεξιά και αριστερά περίπου ενάμισι δάχτυλο κενό. Τυλίγουμε προσεκτικά και χαλαρά σε ρολό. Λίγο πριν το τέλος του φύλλου γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα, για να μην χυθεί η γέμιση.
Βουτυρώνουμε και εξωτερικά το φύλλο μας. 
Το ίδιο κάνουμε με όλα μας τα φύλλα.

Κοτόσουπα με συναίσθημα!





Υλικά

1 φιλέτο στήθος κοτόπουλου 
2 καρότα κομμένα σε μικρά κομμάτια
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι καλαμπόκι κονσέρβας ή κατεψυγμένο
1 φλιτζάνι στάρι, βρασμένο και στραγγισμένο
1 μεγάλη πατάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια 
1/2 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μικρά κομμάτια
2 φλιτζάνια μπουκετάκια μπρόκολου
2 γεμάτες κουταλιές βούτυρο
1 κύβο ζωμό κοτόπουλου
αλάτι, πιπέρι, μια πρέζα καυτερό μπούκοβο (προαιρετικά)


Ετοιμασία

Βράζω το στήθος κοτόπουλου μαζί με το κύβο ζωμού 
κοτόπουλου σε 5 φλιτζάνια νερό, για 20 λεπτά.

Αφαιρώ το κοτόπουλο από το ζωμό και το κόβω σε μικρά κομμάτια.

Λιώνω την μια κουταλιά βούτυρο στην κατσαρόλα και 
σοτάρω το κρεμμύδι και όλα τα υπόλοιπα λαχανικά. 

Τέλος προσθέτω το στάρι και τα κομμάτια από το κοτόπουλο.

Προσθέτω αλάτι, πιπέρι και το μπούκοβο. 

Σιγοβράζω για ακόμα 10 περίπου λεπτά.

Σβήνω την φωτιά προσθέτω την 1 κουταλιά βούτυρο.

Σερβίρω την σούπα μου ζεστή.

Καλή επιτυχία!



Αλμυρά μπισκότα με λιαστή ντομάτα!




Υλικά 

220  γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
300 γρ. αλεύρι τύπου φαρινάπ
150 γρ πικάντικη κεφαλογραβιέρα τριμμένη
8  λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ ξερό βασιλικό
½  κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
½   κ.γ. γλυκιά πάπρικα
μαύρο σουσάμι

Ετοιμασία

Βάζω το τυρί, το αλεύρι,το αλάτι, το πιπέρι, τον ξερό βασιλικό 
και την πάπρικα, σε ένα βαθύ σκεύος και τα ανακατεύω.

Προσθέτω την μαλακή μαργαρίνη και ζυμώνω μέχρι να

γίνει μια μαλακιά ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.

(εάν χρειαστεί προσθέτω 1-2 κουταλιές φρέσκο γάλα ή 1/2 κουταλιά αλεύρι)

Προσθέτω στην ζύμη μας τις ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες.

Ανακατεύω και αφήνω να ξεκουραστεί για 15 λεπτά 
ώστε να ενωθούν οι γεύσεις και τα αρώματα των υλικών μου.

Ανοίγω την ζύμη μας με πλάστη σε φύλλο, 
πάχους περίπου μισού εκατοστού.

Κόβω με κουπ πατ τα μπισκότα και τα αραδιάζω

σε ταψί, που πριν έχω στρώσει μια λαδόκολλα.

Πασπαλίζω με το μαύρο σουσάμι και ψήνω 
σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 18 - 20 λεπτά.

*Με την παραπάνω δοσολογία θα έχετε 50-60 μπισκότα, 
ανάλογα με το μέγεθος.

Καλή Επιτυχία!

Τρούφες Kinder Bueno!



Υλικά

400 γρ. μπισκότα digestive
200 γρ. τυρί μαλακό τύπου Philadelphia
200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος
200 γρ πραλίνα φουντουκιού
20 μπάρες Kinder Bueno

Ετοιμασία
  
Σε μπεν μαρι λιώνω την κουβερτούρα γάλακτος.
Ενσωματώνω την πραλίνα φουντουκιού και το μαλακό τυρί.
Ανακατεύω καλά μέχρι να ενσωματωθούν τα 3 υλικά μου.

Τεμαχίζω τα μπισκότα και τις μπάρες σε μικρά κομμάτια και ενσωματώνω σε αυτά το μείγμα λιωμένης σοκολάτας.

Ανακατεύω καλά με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μου.
Αφήνω το μείγμα να στερεοποιηθεί  για τουλάχιστον 1 ώρα.

Πλάθω τις τρούφες σε μέγεθος ενός καρυδιού.

Πασπαλίζω με κακάο ή άχνη ζάχαρη.


Καλή επιτυχία!


Η πορτοκαλένια Βασιλόπιτα 2018!






Υλικά

500 γρ. αλεύρι τύπου φαρινάπ
250 γρ. βούτυρο (τύπου Κέρκυρας)σε θερμοκρασία δωματίου
4 αυγά
400 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.σ. άρωμα υγρής βανίλιας
250 ml γάλα
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
120ml χυμό πορτοκαλιού


Ετοιμασία

Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180˚C. Αλείφω καλά και τα πλαϊνά το ταψί με βούτυρο και το πασπαλίζω με λίγο αλεύρι.

Ρίχνω το βούτυρο  στο μπολ του μίξερ και το χτυπάω μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.

Προσθέτω ένα-ένα τα αυγά και το ξύσμα πορτοκαλιού

Ανακατεύω και προσθέτω το γάλα, τον χυμό πορτοκαλιού και το άρωμα βανίλιας.

Στη συνέχεια, ρίχνω λίγο-λίγο το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεμένο με το μπέικιν.

Ανακατεύω καλά με σπάτουλα. 
Βάζω το φλουρί και ψήνω την βασιλόπιτα για 45-50 λεπτά. 

Οταν είναι έτοιμη την βγάζω επάνω σε σχάρα να κρυώσει. 
Πασπαλίζω με άχνη ζάχαρη ή γλάσο σοκολάτας!

 Καλή επιτυχία