Υλικά
1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο
1 φλιτζάνι μέλι
1/2 φλιτζάνι μαύρη
ζάχαρη
2 & 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 αυγά
2 & 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 αυγά
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 κ.γ μπέικιν
1/2 κ.γ αλάτι
2 κ.γ κανέλα
1/2 κ.γ αλάτι
2 κ.γ κανέλα
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά, την ζάχαρη και το μέλι για 5' στο μίξερ.
(στην μεσαία ταχύτητα)
Προσθέτουμε σιγά σιγά το
λάδι , το χυμό πορτοκαλιού ,
το αλεύρι (κοσκινισμένο
& ανακατεμένο με το μπέικιν) , το αλάτι και την κανέλα.
Σταματάμε το μίξερ ,
προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ή κουτάλι.
Αδειάζουμε το μείγμα μας σε
βουτηρομένη κ αλευρωμένη φόρμα.
( εναλλακτικά στρώνουμε
λαδόχαρτο στο σκεύος μας)
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (170
βαθμούς κελσίου) περίπου για 40-50 λεπτά.
Καλή επιτυχία!
Καλή επιτυχία!
* μπορούμε να προσθέσουμε στο
τελικό στάδιο μαζί με το
ξύσμα πορτοκαλιού , ξηρούς
καρπούς.
( καρύδια ή αμύγδαλα ανάλατα -
ξανθιές σταφίδες)