Σπιτική πραλίνα φουντουκιού!


Υλικά

150 γρ φουντούκια
360 γρ κουβερτούρα γάλακτος
3 κ.σ βούτυρο
1 κ.σ κακάο σκόνη άγλυκο
1 φρέσκια βανίλια

Ετοιμασία 

Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 oC σε ένα ταψί απλώνω τα φουντούκια και τα ψήνω για περίπου 12'.
Μόλις ψηθούν τα τυλίγω με μια πετσέτα κουζίνας και τα τρίβω ώστε να αφαιρέσω όσο το δυνατόν περισσότερη από την εξωτερική τους φλούδα.
Αφήνω να κρυώσουν εντελώς και τα αλέθω μέχρι να γίνουν σαν σκόνη. Η υφή τους θα μοιάζει με βρεγμένη άμμο.

Σε μπεν μαρί λιώνω την σοκολάτα γάλακτος. Όταν έχει λιώσει προσθέτω το βούτυρο, το κακάο και τους σπόρους της φρέσκιας βανίλιας.

Στην πραλίνα μου προσθέτω την "πάστα" φουντουκιού και ανακατεύω καλά.

Μπορεί το μείγμα όσο είναι ζεστό να σας φαίνεται αραιό, μα όταν κρυώσει θα πυκνώσει.

Διατηρώ την πραλίνα μου σε αποστειρωμένο βάζο στο ψυγείο.

Καλή επιτυχία! 

Αποστειρώνουμε βαζάκια για μαρμελάδες & γλυκά κουταλιού στον φούρνο!



Για να διατηρήσουμε μια μαρμελάδα ή ένα γλυκό του κουταλιού ή 
μια σπιτική σάλτσα για πολύ καιρό, 
θα χρειαστεί πριν να αποστειρώσουμε τα βάζα. 

Πρόκειται για μια απλή σχετικά διαδικασία η οποία προστατεύει τα γλυκά μας από μικροοργανισμούς, μύκητες και οτιδήποτε άλλο μπορεί να τα βλάψει ενώ παράλληλα μας δίνει τη δυνατότητα να τα φυλάξουμε στα ντουλάπια για πολύ καιρό!

Τα βάζα που θα χρησιμοποιήσουμε θα πρέπει να κλείνουν αεροστεγώς. 

Επί το έργο λοιπόν!

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 100 οC.

Πλένουμε πολύ καλά τα βάζα με ζεστό νερό και υγρό πιάτων & τα ξεπλένουμε επιμελώς. 

Πάνω στη σχάρα του φούρνου ή σε ένα ταψί στρώνουμε μια καθαρή και σιδερωμένη, βαμβακερή πετσέτα, πάνω στην πετσέτα βάζουμε τα βάζα γυρισμένα ανάποδα και δίπλα τα καπάκια τους.

Τα αφήνουμε στον φούρνο για 15 λεπτά.


Τα βγάζουμε προσεκτικά με γάντι κουζίνας & τα γεμίζουμε με το γλυκό ή 
την μαρμελάδα μας.  

Καλύτερα τα βάζα και το γλυκό να είναι ακόμα ζεστά. 

Γεμίζουμε μέχρι επάνω, για να εγκλωβιστεί όσο το δυνατόν λιγότερος αέρας στο βάζο. 

Κλείνουμε ερμητικά με το καπάκι και τοποθετούμε το βάζο ανάποδα μέχρι να κρυώσει 
καλά το περιεχόμενο. 

Με αυτόν τον τρόπο γίνεται κονσερβοποίηση και μπορούμε να φυλάξουμε το βάζο στο ντουλάπι μας για πολλούς μήνες. 

Αν το ανοίξουμε, το βάζουμε στο ψυγείο.


Μικρά μυστικά :

*Ένα δείγμα της επιτυχίας της κονσερβοποίησης, είναι το ελαφρύ βαθούλωμα που παρατηρείται στο κέντρο του καπακιού αλλά και ο χαρακτηριστικός ήχος που ακούμε όταν ανοίγουμε για πρώτη φορά το βάζο, όπου μας εξασφαλίζει ότι έχει δημιουργηθεί κενό αέρος. Σε περίπτωση που ο αφαλός από το καπάκι είναι έξω, η μαρμελάδα ή το γλυκό θα πρέπει να μπει στο ψυγείο. Το ίδιο και όταν πια ανοιχτεί το βάζο.

  
*Ένας άλλος παράγοντας που μπορεί να αλλοιώσει τα γλυκά μας είναι η ύπαρξη υπολειμμάτων σάλιου γι' αυτό φροντίστε οι δοκιμές κατά τη διάρκεια παρασκευής τους αλλά και η κατανάλωση τους, να γίνονται πάντα με καθαρό κουτάλι.  


Καλή επιτυχία!






Σκοδρόψωμο με pesto δυόσμου!



 Πλέον δεν πετάμε τίποτα & το μάθαμε καλά! 
Το χτεσινό ή και προχτεσινό ψωμί μας ... 
που  μπορεί να μας φαίνεται "άχρηστο" 
έρχεται ξανά στο πιάτο μας, 
πιο νόστιμο από ποτέ! 

Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε σκορδόψωμο 
με το ψωμί της προηγούμενης μέρας!

Υλικά 

1 μπακέτα ή οποιοδήποτε είδος ψωμιού της προηγούμενης μέρας!
βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
2 κ.σ πικάντικη κεφαλογραβιέρα τριμμένη


Ετοιμασία


Ζεσταίνω τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Κόβω το ψωμί παράλληλα στη μέση.  
Ανακατεύω το βούτυρο, με το λιωμένο σκόρδο και την 1 κουταλιά από το τριμμένο τυρί.
Όταν το μείγμα μας αποκτήσει απαλή υφή, το απλώνω πάνω στο ψωμί μου.
Στη συνέχεια αλείφω τις φέτες του ψωμιού με την σάλτσα pesto.
Πασπαλίζω με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και ενώνω τις φέτες του ψωμιού μου.
Κλείνω ερμητικά το σκορδόψωμο μου τυλίγοντας το 
με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο.
 Φουρνίζω το σκορδόψωμο μου,  για 15'. 

Καλή επιτυχία!


Φιλέτο μοσχάρι, γεμιστό με πικάντικο κασέρι!





Υλικά

1.200 γρ φιλέτο μοσχάρι
(ζητήστε από τον κρεοπώλη να τα ανοίξει κατά μήκος, για γεμιστά ρολά)

Υλικά για την γέμιση

4 κ.σ ψιλοκομμένο μαϊντανό

200 γρ. κασέρι πικάντικο της αρεσκείας σας-κομμένο σε μικρά κομμάτια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες


Υλικά για την σάλτσα

5-6 κ.σ ελαιόλαδο 
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
80 ml κόκκινο ξηρό κρασί

600 ml ζωμό λαχανικών 
αλάτι & φρέσκο τριμμένο πιπέρι

Θα χρειαστούμε επίσης μερικές  οδοντογλυφίδες ή σπάγκο μαγειρικής 

Ετοιμασία


Ανοίγω τα φιλέτα πάνω σε μια επίπεδη επιφάνεια & τα αλατοπιπερώνω. 

Στο κέντρο κάθε φιλέτου, κατά μήκος τους, μοιράζω το μείγμα, σκόρδο-κασέρι-μαϊντανό. 

Τυλίγω τα φιλέτα σε μακριά ρολά και τα στερεώνω με οδοντογλυφίδες 
(εναλλακτικά, τα δένω σε κοντινές αποστάσεις με σπάγκο μαγειρικής).

Ζεσταίνω το ελαιόλαδο  σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα και σοτάρω τα ρολά για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν, γυρίζοντάς τα προσεκτικά. 

Προσθέτω το κρεμμύδι και συνεχίζω το σοτάρισμα για 2 – 3 λεπτά ακόμη. 

Σβήνω με το κρασί, το μαγειρεύω για 2 λεπτά για να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτω την σάλτσα ντομάτας το ζωμό λαχανικών. 

Αφήνω να πάρει μια βράση και στη συνέχεια χαμηλώνω τη φωτιά, 
μισό-σκεπάζω το σκεύος και μαγειρεύω τα ρολά για περίπου 40-50 λεπτά, 
μέχρι να μαλακώσουν καλά τα φιλέτα μου και να δέσει η σάλτσα.




Καλή επιτυχία!

Παγωτό "μωσαϊκο"!


Υλικά για το παγωτό

1 κουτί φυτική σαντιγί (μεταλλικό κουτί)
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 κουτί εβαπορέ γάλα
2 κ.σ κακάο κοσκινισμένο

Υλικά για το μωσαϊκό

400 gr νουτέλα 
100 γρ βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ σπασμένα σε μικρά κομμάτια
1 δόση καφέ εσπρέσσο ή 2 κ.σ μαύρο ρούμι
1 κούπα καρύδια χοντοαλεσμένα



Ετοιμασία για το παγωτό

Χτυπάω στο μίξερ για 5 λεπτά τη φυτική σαντιγί με μερικές 
κ.σ. γάλα μέχρι να αφρατέψει.
Προσθέτω το ζαχαρούχο και συνεχίζω το χτύπημα για μερικά λεπτά ακόμα. 
Τέλος προσθέτουμε το εβαπορέ και το κακάο και χτυπάω για ακόμα 3-4 λεπτά.
Βάζω στην κατάψυξη για περίπου 1 ώρα.

Ετοιμασία για το μωσαϊκό

Ανακατεύω το βιτάμ με τη νουτέλα.
Ραντίζω τα σπασμένα μπισκότα με τον καφέ ή το λικέρ, 
προσθέτω τα καρύδια και όλα μαζί στο μείγμα με την νουτέλα.

Τελικό στάδιο

Βγάζω το παγωτό από την κατάψυξη, 
χτυπάω άλλη μια φορά να αφρατέψει ξανά.
Με μια σπάτουλα ενσωματώνω καλά τα 2 μείγματα, 
παγωτού και νουτέλας-μπικτότων.

Βάζω το παγωτό-μωσαϊκό μου να παγώσει καλά στην 
κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες.

Βγάζω από την κατάψυξη τουλάχιστον 5-7' πριν το σερβίρω.

Καλή επιτυχία!




Κέικ Κανέλας!




Υλικά

500gr αλεύρι (κοσκινισμένο, μαζί με 1 κ.γ. Baking powder )
350 gr μαύρη Ζάχαρη
250γρ βούτυρο τύπου Κερκύρας (σε θερμοκρασία δωματίου)
400ml γάλα φρέσκο
4 αυγά 
1 κ.σ. κανέλα
1 κ.σ. τεντούρα


Ετοιμασία



Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180C.
Χτυπάω στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 5 λεπτά.


Προσθέτω ένα ένα τα αυγά.

Στη συνέχεια προσθέτω τη βανίλια, την κανέλα, την τεντούρα,
το γάλα & το αλεύρι μέχρι να δέσει το μείγμα.

Βουτυρώνω και αλευρώνω καλά τη φόρμα μου.

Ψήνω για 45 λεπτά περίπου.

Αφού ψηθεί δεν ξεφορμάρω αμέσως αλλά περιμένω 10 λεπτά.

Πασπαλίζω το κέικ με ένα μείγμα από άχνη ζάχαρη και κανέλα.

Καλή επιτυχία!



Σάλτσα καρότου!



Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για το καρότο, την αγαπημένη τροφή του Bugs Bunny, καθώς είναι γνωστό και αγαπητό, ακόμη και από τα παιδιά. 
Τα οφέλη του καρότου είναι πολύ σημαντικά.
Θυμάστε τη γιαγιά και τη μαμά σας που σας έλεγαν να τρώτε καρότα για να βλέπετε καλά;
Τι ήταν λοιπόν αυτό που έκανε τόσο διάσημα τα καρότα για την "τέλεια όραση";
Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, η βρετανική Βασιλική Πολεμική Αεροπορία ξεκίνησε μια διαφημιστική εκστρατεία, υποστηρίζοντας ότι το μυστικό για άψογη, ευκρινή όραση των πιλότων της, ήταν τα καρότα! 
Στην πραγματικότητα η ακρίβεια στα χτυπήματα των βρετανικών μαχητικών αεροσκαφών οφειλόταν σε ένα νέο σύστημα ραντάρ, το οποίο η Μ. Βρετανία ήθελε να κρατήσει μυστικό από τους Γερμανούς, αλλά η φήμη των καρότων για την όραση εξαπλώθηκε τόσο πολύ, ώστε παραμένει δημοφιλής ακόμα και σήμερα.
Τα καρότα είναι μια εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών και η πλουσιότερη φυτική πηγή βήτα καροτίνης (προβιταμίνης Α). Η βήτα καροτίνη συμβάλλει στην προστασία της όρασης και ειδικά στη νυχτερινή όραση. 
Μοβ, κόκκινα, κίτρινα και λευκά καρότα είχαν καλλιεργηθεί πολύ πριν την εμφάνιση και επικράτηση του πλέον δημοφιλούς πορτοκαλί καρότου, το οποίο αναπτύχθηκε και σταθεροποιήθηκε από Ολλανδούς καλλιεργητές κατά τον 16ο και 17ο αιώνα.
Το σύγχρονο καρότο έχει αναπτυχθεί για να είναι γλυκό, τραγανό και αρωματικό. Αλλά εκτός από αυτά, το καρότο είχε, έχει και θα έχει μοναδικές ιδιότητες για την ανθρώπινη υγεία. Υπάρχει πληθώρα αποδεικτικών στοιχείων που επαληθεύουν πως η αυξημένη πρόσληψη πλούσιων σε αντιοξειδωτικά φρούτων και λαχανικών, όπως το καρότο, μειώνει τον κίνδυνο για εκδήλωση καρκίνου και καρδιαγγειακών νοσημάτων.
Σήμερα φτιάχνουμε μια ξεχωριστή μακαρονάδα που αντί 
για τη κλασική σάλτσα ντομάτας θα πειραματιστούμε με το καρότο. 
Μια γεύση πολύ ιδιαίτερη που τα παιδιά θα αγαπήσουν!
Μην ξεχνάτε να εντάσσεστε συχνά το καρότο στο διατροφολόγιο 
σας καθώς είναι μια εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών
και η πλουσιότερη φυτική πηγή βήτα καροτίνης (προβιταμίνης Α)
Υλικά
1 πακέτο ζυμαρικά της αρεσκείας μας
1 κύβο ζωμό λαχανικών
5 καρότα μεσαίου μεγέθους
ελαιόλαδο

60 ml κόκκινο ξηρό κρασί 
1 κ.γ. ντοματοπελτέ
2 φρέσκιες ντομάτες~αποφλοιωμένες & ψιλοκομμένες
1 κ.γ ζάχαρη
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
αλάτι & πιπέρι
2 κ.σ τριμμένη παρμεζάνα
μερικά φύλλα από φρέσκο βασιλικό
Ετοιμασία
Καθαρίζουμε τα καρότα και τα περνάμε από τον τρίφτη.

Σοτάρω στο ελαιόλαδο το σκόρδο και προσθέτω τα καρότα.
Σοτάρω για 8-10 περίπου λεπτά.

Σβήνω με το κρασί.

Προσθέτω τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τον πελτέ και την ζάχαρη.

Βράζω τα μακαρόνια μου σε στο οποίο έχω διαλύσει τον κύβο λαχανικών.

Σιγοβράζω την σάλτσα για 12-15 λεπτά.

Προσθέτω αλάτι, πιπέρι και αποσύρω από την φωτιά.

Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και την παρμεζάνα. 

Γαρνίρω με τον φρέσκο βασιλικό.


Καλή επιτυχία!

*Εναλλακτικά μπορούμε να "δέσουμε" τα μακαρόνια με την σάλτσα.
Βγάζουμε τα βρασμένα ζυμαρικά με τσιμπίδα και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα για 1΄ σε μέτρια φωτιά, φροντίζοντας να είναι ζουμερά. 








Μηλόπιτα με κρέμα βανίλιας και κέικ σοκολάτας!


Υλικά για το κέικ

500 γρ αλεύρι τύπου φαρινάπ (κοσκινισμένο)
250 γρ βούτυρο
100 ml φρέσκο γάλα
100 ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
300 γρ καστανή ζάχαρη
4 αυγά
125 γρ κουβερτούρα


Υλικά για την κρέμα

1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου βανίλια 
500 ml φρέσκο γάλα
100 γρ. καστανή ζάχαρη
 σπόρους από 1/2 βανίλια
2 κ.σ  βούτυρο 
1 αυγό


Επιπλέον υλικά

4 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
100 γρ. καρύδια χοντροκομμένα



Ετοιμασία για την κρέμα

Διαλύω το άνθος αραβοσίτου και τη ζάχαρη σε 200ml γάλα. 

Στο υπόλοιπο γάλα προσθέτω το αυγό ελαφρά χτυπημένο και το βάζω να βράσει. 

Προσθέτω το διαλυμένο άνθος αραβοσίτου και τα βράζω ανακατεύοντας 
μέχρι να γίνει μια παχύρρευστη κρέμα.

Τέλος κατεβάζω από την φωτιά  και προσθέτω το βούτυρο 
και τους σπόρους της βανίλιας.

Ετοιμασία για το κέικ

Λιώνω την κουβερτούρα μου σε μπείν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων.

Σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα χτυπάω το βούτυρο 
για 3-4 λεπτά και διαδοχικά ρίχνω την ζάχαρη.

Στην συνέχεια ένα ένα τα αυγά.

Συνεχίζω εναλλάξ με το γάλα το χυμό πορτοκαλιού και το αλεύρι.

Σταματάω το χτύπημα και με την βοήθεια μια σπάτουλας, 
προσθέτω το ξύσμα πορτοκαλιού και την λιωμένη κουβερτούρα.
 
Βουτυρώνω και αλευρώνω ένα ταψί ή μια στρογγυλή φόρμα με σούστα (Νο 22-24). 

Απλώνω τη ζύμη και από επάνω απλώνω την κρέμα βανίλιας. 

Επάνω από την κρέμα  τοποθετώ τα μήλα που 
έχω ανακατέψει με το χοντροκομμένο καρύδι.  

Ψήνω στους 180°C για 1 ώρα περίπου.


Καλή επιτυχία!





Αμυγδαλόπιτα σιροπιαστή!



  • Υλικά

  • 400 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 κούπες τσαγιού αμύγδαλο άσπρο τριμμένο
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 400 γρ. μαργαρίνη
  • 8 αβγά
  • 2 κ.σ μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ βανίλια σε σκόνη
  • 1 κ.γ  κανέλα
  • ξύσμα από ένα 1/2 λεμόνι
  • 300 ml γάλα
  • 2 κ.σ χοντροκομμένο αμύγδαλο

Υλικά για το σιρόπι
  • 1 λίτρο νερό
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1 σφινάκι  λικέρ λεμόνι






Ετοιμασία για το σιρόπι

Βράζω όλα μαζί τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι,
 μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να πάρει 4-5 βράσεις.
Αποσύρω από την φωτιά και προσθέτω το λικέρ λεμόνι.



Ετοιμασία

Χωρίζω τα ασπράδια από τους κρόκους των αυγών 
και χτυπάω τα ασπράδια σε μαρέγκα.
Χτυπάω τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη, 
ώσπου το μείγμα μας να ασπρίσει. 
Στη συνέχεια, προσθέτω έναν-έναν τους κρόκους των αυγών 
και συνεχίζω να χτυπάω μέχρι δέσουν τα υλικά μου.
Ανακατεύω το σιμιγδάλι, το αμύγδαλο, την κανέλα, το ξύσμα λεμονιού, 
το μπέικιν πάουντερ και τα ρίχνω σταδιακά στο μείγμα μου, 
εναλλάξ προσθέτω το γάλα και συνεχίζω να ανακατεύω σε χαμηλή ταχύτητα, 
μέχρι όλα τα υλικά μου να ομογενοποιηθούν.
Σταματάω το χτύπημα και ενσωματώνω στο μείγμα μου την μαρέγκα με απαλές κινήσεις.
Βουτυρώνω και αλευρώνω ένα ταψί με διάμετρο 27 εκ. και αδειάζω το μείγμα. 
Φουρνίζω για περίπου 45 λεπτά στους 180οC σε προθερμασμένο φούρνο, με αέρα.
Μόλις ψηθεί η αμυγδαλόπιτα, πασπαλίζω με το χοντροκομμένο αμύγδαλο.
Αφήνω την αμυγδαλόπιτα να κρυώσει και κόβω σε τετράγωνα ή σχήμα ρόμβου κομμάτια.  "Ποτίζω" την κρύα αμυγδαλόπιτα με το ζεστό σιρόπι. 

Καλή Επιτυχία!

Δυναμωτικό Πρωϊνό ~ Ομελέτα!


Τα αυγά είναι μια τροφή νόστιμη και ευέλικτη όσον 
αφορά τον τρόπο που μπορεί κανείς να την καταναλώσει. 
Περιέχουν βιταμίνες Α και D και το αντιοξειδωτικό λουτεΐνη 
για υγιές δέρμα και μάτια. 

Μια ομελέτα είναι η ιδανική επιλογή 
για το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας!
Θα δώσει ενέργεια και τόνωση στον οργανισμό μας 
για να συνεχίσουμε δυναμικά την ημέρα μας!

Υλικά
(για 2 άτομα)

2 αυγά
4 σπράδια
2 κ.γ ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 κ.σ βρώμη
1/2 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
50-70 γρ ανθότυρο τριμμένο
αλάτι, πιπέρι, σουσάμι
(καυτερή πάπρικα προαιρετικά)

Ετοιμασία

Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρω σε ελάχιστο λάδι, 
το κρεμμύδι και την κόκκινη πιπεριά.

Χτυπάω σε βαθύ μπολ τα αυγά και τα ασπράδια αυγών. 

Προσθέτω την βρώμη, το αλάτι, το πιπέρι και την καυτερή πάπρικα.

Ανακατεύω και αδειάζω το μείγμα μου στο τηγάνι με τα λαχανικά.

Ψήνω την ομελέτα μου για περίπου 4-5' αναποδογυρίζω
(εύκολα με την βοήθεια ενός πιάτου)
και αφήνω να ψηθεί και από την άλλη μεριά.

Σερβίρω και συνοδεύω την ομελέτα μου με
1 φέτα ψωμί ολικής άλεσης και 1 ποτήρι φυσικό χυμό.


Καλή επιτυχία!








Φιλέτο μοσχαρίσιο με μαυροδάφνη και κόκκινο πιπέρι!




Υλικά

4 μοσχαρίσια φιλέτα κομμένα σε κύβους 
2 κ.σ. βούτυρο
1 φλ. μαυροδάφνη
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1 κ.γ. θυμάρι
1 κ.σ. κόκκινο πιπέρι  
πιπέρι σε κόκκους
αλάτι 

Ετοιμασία


Σοτάρω στο βούτυρο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα φιλετάκια.
Τα ψήνω για  7-10 λεπτά από την κάθε πλευρά.


Προσθέτω στο σκεύος που έψησα τα φιλέτα, τη μαυροδάφνη, το θυμάρι, τους κόκκους κόκκινου πιπεριού, το αλάτι και το πιπέρι και σιγοβράζω μέχρι να δέσει η σάλτσα.




Καλή επιτυχία!