Μπισκοτόκρεμα για παιδιά!



Μια κρέμα που δοκίμασα στην προσπάθεια μου , να αλλάξουμε γεύσεις μιας και τα παιδιά "βαριούνται" εύκολα ... στην 13 μηνών κόρη μου αρέσει πολύ , αλλά μάλλον η μικρή μου δεν είναι κατάλληλο "δείγμα" μιας και τρώει σχεδόν τα πάντα πια ...
Δοκιμάστε την με τις δικές σας ποσότητες , ζάχαρη δεν έχω βάλει καθόλου , σε πιο μεγάλο παιδί ίσως θα μπορούσατε να προσθέσετε ...

Υλικά

1 φακελάκι ανθος αραβοσίτου
500 γάλα (αυτό που πίνει το παιδί σας)
7-8 μπισκότα μιράντα

Ετοιμασία

Βάζουμε το γάλα στο κατσαρολάκι ,  με τα χέρια μας σπάμε μέσα τα μπισκότα και στην συνέχεια , βάζουμε στην φωτιά να ζεσταθεί , προσθέτουμε τη σκόνη βανίλια και ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά. Μόλις η κρέμα μας πήξει μοιράζουμε σε μπολάκια!

Καλή επιτυχία!





Μοσχαράκι με λαχανικά στο χαρτί!







Υλικά

1 1/2 κιλό μοσχαράκι (σε κομματάκια)
1 φλ λευκό ξηρό κρασί
3-4 μέτριες πατάτες
2-3 καρότα
μερικά κυβάκια κεφαλογραβιέρα
2 πιπεριές κόκκινες
2 κρεμμύδια ξηρά
3-4 ντομάτες φρέσκες(προαιρετικά)
αλάτι , πιπέρι , ρίγανη ή θυμάρι
μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
ελαιόλαδο
χαρτί ψησίματος

Ετοιμασία

Σε κατσαρόλα τσιγαρίζουμε με ελαιόλαδο το κρέας , μέχρι να ροδίσει καλά απ'όλες τις πλευρές.
Σβήνουμε με το κρασί , αφήνουμε να εξαπτιστεί το αλκοόλ κ ρίχνουμε χλιαρό νερό τόσο όσο να καλύψει το κρέας. Σιγοβράζουμε για 1 ώρα και προς το τέλος του μαγειρέματος αλατοπιπερώνουμε.

Πλένουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε σε κομμάτια. Παίρνουμε 2-3 μεγάλα χαρτί , μοιράζουμε το κρέας και γύρω του τα λαχανικά και το τυρί.Ρίχνουμε μερικές κουταλιές απο το ζουμί του και πασπαλίζουμε με μαιντανό και τη ρίγανη. Κλείνουμε τα πακέτα με αύκατο σπάγκο και τα τοποθετούμε σε ταψί.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 - 40 λεπτά.
Μπορούμε να σερβίρουμε τα πακέτα ψωρίς να τα ανοίξουμε , σε κάθε πιάτο.




Καλή επιτυχία!

Εκλέρ



Υλικά για την ζύμη

4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 φλυτζάνι τσαγιού νερό
1/4 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
1 φλυτζάνι τσαγιού αλεύρι
4 αυγά

Ετοιμασία

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, το αλάτι και το νερό και το αφήνουμε να
 βράσει μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αφήνουμε να βράσει για άλλα 2 λεπτά.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι.
Ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι μέχρι να πήξει και να μαζευτεί όλο γύρω από το κουτάλι μας.
Μεταφέρουμε το μίγμα σε γυάλινο μπωλ και το αφήνουμε να σταθεί για 3 λεπτά.
Προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν στη ζύμη μας.
Πρέπει το μίγμα να είναι λείο και ομοιογενές πριν ρίξουμε το επόμενο αυγό.
Η ζύμη μας είναι έτοιμη να τη μεταφέρουμε σε κορνέ με φαρδιά ίσια μύτη ή σκέτο το κορνέ χωρίς τη μύτη.
Λαδώνουμε με σπορέλαιο μια λαμαρίνα του φούρνου μας ή στρώνουμε λαδόκολλα.
Φτιάχνουμε μπαστουνάκια 8-10 εκατοστών

Yλικά για την κρέμα

350 γρ. φρέσκο γάλα
150 γρ. κρέμα γάλακτος
80 γρ. ζάχαρη
1 αβγό
3 κρόκοι αβγών
40 γρ. κορν φλάουρ
1 κλωναράκι βανίλια


Ετοιμασία

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και
το κλωναράκι βανίλιας κομμένο κάθετα στη μέση ώστε
οι σπόροι να πέσουν μέσα στην κατσαρόλα
και τα τοποθετούμε στη φωτιά.
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουερ και τα αυγά.
Πριν βράσει το γάλα ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αυγών,
ανακατεύουμε και το αδειάζουμε μέσα στο υπόλοιπο γάλα.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
 Μόλις δέσει η κρέμα και αρχίσει να κοχλάζει κατεβάζουμε από τη φωτιά
Αδειάζουμε σʼ ένα καθαρό σκεύος και σκεπάζουμε με μεμβράνη έτσι ώστε να εφάπτει στην επιφάνεια της κρέμας για να μην πιάσει κρούστα.
 Όταν η κρέμα κρυώσει, αφαιρούμε το κλωναράκι βανίλιας
και τη μαλακώνουμε μʼ ένα σύρμα ή στο μίξερ για να γίνει απαλή.
Κόβουμε τα εκλέρ στα δύο και τα γεμίζουμε με την κρέμα με τη
βοήθεια ενός κουταλιού ή με ένα κορνέ.
Υλικά για το γλάσο
200 γρ. Κουβερτούρα τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
200 γρ. Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά




Ετοιμασία

Ζεσταίνουμε το γάλα και όταν πάρει βράση το αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ομοιογενοποιούμε πολύ καλά. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σʼ αυτό βουτάμε τη μία επιφάνεια των εκλέρ.

Καλή επιτυχία!



Στην κρέμα πρόσθεσα 2 κ.σ πραλίνα σοκολάτας.

Η συνταγή για την κρέμα και το γλάσο είναι του Στέλιου Παρλιάρου.

Άνοιξε ο δρόμος της σωτηρίας!

Ολοκληρώθηκε η διάνοιξη σήραγγας. Σειρήνες ακούστηκαν σε όλη την περιοχή του Σαν Χοσέ στη Χιλή, όταν το γεωτρύπανο σωτηρίας προσέγγισε τους εγκλωβισμένους. Τρεις με οκτώ ημέρες θα χρειαστούν για τον πλήρη απεγκλωβισμό. Δεν χρησιμοποιήθηκαν εκρηκτικά



Με συγκίνηση και δάκρυα χαράς υποδέχτηκαν το άκουσμα των σειρήνων δεκάδες φίλοι και συγγενείς των εγκλωβισμένων μεταλλωρύχων το μεσημέρι του Σαββάτου, στην περιοχή Σαν Χοσέ, τη στιγμή που το γεωτρύπανο σωτηρίας ολοκλήρωσε τη διάνοιξη σήραγγας για τον απεγκλωβισμό των 33 μεταλλωρύχων.
Η διαδικασία διάνοιξης της σήραγγας μήκους 625 μέτρων ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι και από εκεί θα βγουν στην επιφάνεια της γης οι 33 μεταλλωρύχοι, μέσω ειδικής κάψουλας και χωρίς να γίνει τελικά χρήση εκρηκτικών, η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει  καθίζηση του εδάφους.
Ήταν η στιγμή που ακούστηκε η σειρήνα σε όλη την περιοχή, ενώ οι συγγενείς και φίλοι δεν μπορούσαν να περιγράψουν τη χαρά τους.
Η ειδική κάψουλα είναι κατασκευασμένη από χάλυβα, με πλάτος λίγο μεγαλύτερο από 50 πόντους και θα τραβήξει έναν - έναν τους εγκλωβισμένους ανθρακωρύχους. Κάθε απεγκλωβισμός θα διαρκέσει 20 με 30 λεπτά. Η κάψουλα, που θυμίζει μικρό πύραυλο, ονομάστηκε «Φοίνικας».
Πλέον υπολογίζεται ότι θα χρειαστούν άλλες τρεις με οκτώ ημέρες, προκειμένου να αρχίσει η επιχείρηση διάσωσης, ανάλογα με το αν θα πρέπει να ενισχυθεί η σήραγγα με κάποιο μεταλλικό σωλήνα.
Την επιχείρηση διάσωσης, μια από τις πιο δύσκολες που έχουν γίνει στην ιστορία, θα καλύψουν περίπου 2.000 δημοσιογράφοι.

Στιγμές αγωνίας

"Είμαστε πολύ κοντά" είπε νωρίτερα το πρωί του Σαββάτου ο Λόρενς Γκόλμπορν  υπουργός εξόρυξης και συμπλήρωσε " Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, μετά από τόση δουλεία που καταβάλαμε να χάσουμε το τούνελ. Πρέπει να προσέξουμε μέχρι το τέλος".
Σύμφωνα με τους διασώστες  η αποστολή φτάνει πλέον σε "ευαίσθητη" φάση.  Θα χρειαστούν άλλες τρεις με οκτώ ημέρες για να αρχίσει η επιχείρηση διάσωσης, ανάλογα με το αν θα πρέπει να ενισχυθεί το τούνελ.

Η  επιχείρηση διάσωσης αναμένεται να διαρκέσει περισσότερο από 35 ώρες καθώς κάθε φορά ένας μόνον ανθρακωρύχος  αναμένεται να βγαίνει με την κάψουλα.
Ο πρόεδρος της Χιλής Σεμπαστιάν Πινέρα πιθανόν να επισκεφτεί σήμερα την περιοχή που βρίσκεται το ορυχείο χαλκού και χρυσού, ενώ στο σημείο αναμένεται και ο πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες, αφού ένας από τους παγιδευμένους μεταλλωρύχους είναι Βολιβιανός.

http://news247.gr/kosmos/news/me_panhgyrismoys_oloklhrwthhke_h_shragga_sto_oryxeio.574213.html

Κοτόπουλο ρολό γεμιστό!



Υλικά

2 στήθη φιλέτο κοτόπουλο
2 κ.σ μουστάρδα
4 φέτες του τόστ ζαμπόν
4 μπαστουνάκια γραβιέρα
4 ροδέλες κοκκίνη πιπεριά
4-6 πολύ λεπτές φέτες καρότο
αλάτι , πιπέρι , ρίγανι
1/2 φλ τσαγιού λευκό ξυρό κρασί
1/2 φλ βούτυρο
άκαυστο σπάγκο μαγειρικής

Ετοιμασία

Πλένουμε καλά το κοτόπουλο , στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και χτυπάμε με το σφυρί τοτ κρέατος τα στήθη να λεπτύνουν και να παλτύνουν.

Αλατοπιπερώνουμε καλά το κοτόπουλο , πασπαλίζουμε με ρίγανη και το αλείφουμε από την μέσα πλευρά με τη μουστάρδα.

Απλώνουμε απο επάνω τις φέτες του ζαμπόν , τα μπαστουνά γραβιέρας , τη πιπεριά και τα καρότα.

Κλείνουμε κάθε στήθος και το δένουμε προσεκτικά με τον ειδικό άκαυστο σπάγκο.

Σοτάρουμε με λίγο λάδι ή βούτυρο τα ρολά μέχρι να πάρουν χρώμα απο όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με το κρασί και το χυμό λεμονιού. Μεταφέρουμε με πυρίμαχό σκεύος και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο , σκεπάζοντας με αλουμίνοχαρτο για να μην μας ξεροψηθεί το κρέας. Βγάζουμε τα ρολά σε πιατέλα , αφαιρρούμε το σπάγκο , κόβουμε σε ροδέλες και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!

Muffins με μήλο & καραμέλες γάλακτος!



Υλικά για 12 άτομα

3 μήλα μικρά καθαρισμενα κ κομμένα σε κύβους
100 γρ καραμέλες γάλακτος μαλακές ψιλοκομμένες (12 καραμελίτσες)
300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ ζάχαρη
2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
1 κ,γ σόδα μαειρική
100 γρ βούτυρο λιωμένο
2 αβγά
100 ml γάλα
150 ml κρέμα γάλακτος
λίγο χυμο λεμονιού
50 γρ καρύδια χοντροκοπανισμένα

Ετοιμασία

Προθερμένουμε τον φούρνο στούς 200 βαθμούς και στρώνουμε 12 ατομικά φορμάκια για muffins.

Ανακατεύουμε το αλεύρι με την ζάχαρη τυο μπείκιν πάουντερ και τη σόδα.

Μέσα σ'ενα μπόλ χτυπάμε τα αβγά και ενσωματώνουμε το λιωμένο βούτυρο μαζί με το γάλα και την κρέμα γάλακτος , την οποία έχουμε χτυπήσει προηγουμένος με λίγο χυμό λεμονιού.

Αναμιγνύουμε το με΄θγμα των αβγών με το μίγμα του αλευριού και προσθέτουμε τα μήλα τα καρύδια και τις καραμέλες.

Ανακατεύουμε τα υλικά με μια σπάτουλα και μοιράζουμε το μείγμα στις χάρτινς θήκες.

Ψήνουμε τα κεικ μας για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν!

Καλή επιτυχία!


Η συνταγή είναι απο το περιοδικό olive Οκτωβρίου 2010

Βραβείο Νομπέλ στον ανυπότακτο Περουβιανό!







Ο πολυγραφότατος Μάριο Βάργκας Λιόσα είναι, προς έκπληξη του ιδίου, ο εφετινός νικητής της κορυφαίας λογοτεχνικής διάκρισης

O νεαρός συγγραφέας από το Περού, ο οποίος το 1958 στο μπαρ Ελ Χούτε της Μαδρίτης άρχισε να γράφει το πρώτο του μυθιστόρημα, δεν φανταζόταν ενδεχομένως ότι το βιβλίο του εκείνο, που θα εκδιδόταν πέντε χρόνια αργότερα, θα προξενούσε παγκόσμια αίσθηση και σύντομα ο ίδιος θα θεωρούνταν ένας από τους κορυφαίους πεζογράφους της μεταπολεμικής εποχής. Ο τίτλος του μυθιστορήματος ήταν «Η πόλη και τα σκυλιά» και το όνομα του συγγραφέα Μάριο Βάργκας Λιόσα.

Χθες το μεσημέρι η Σουηδική Βασιλική Ακαδημία ανακοίνωσε ότι του απονέμει το εφετινό βραβείο Νομπέλ Λογοτεχνίας επιβραβεύοντας το ογκώδες και πολυσύνθετο έργο του.

Το όνομα του Λιόσα συζητιόταν επί χρόνια για το Νομπέλ. Και εφέτος υπήρχε στη λίστα των bookmakers, αλλά όχι ανάμεσα στις πρώτες ισχυρές υποψηφιότητες. Η Σουηδική Ακαδημία ωστόσο αρέσκεται στις εκπλήξεις. Ενώ λοιπόν δεν φαινόταν να έχει τις περισσότερες πιθανότητες, το αποτέλεσμα ήταν μια επιβεβαίωση του αυτονόητου: ο Λιόσα μαζί με τον Μάρκες είναι οι δύο κορυφαίοι εν ζωή πεζογράφοι της Λατινικής Αμερικής.

Ο 74χρονος συγγραφέας κατάγεται από μεσοαστική οικογένεια του Περού. Φοίτησε σε καθολικά σχολεία ως τα 14 του, όταν η οικογένειά του τον έστειλε να σπουδάσει στη στρατιωτική ακαδημία της Λίμα. Στις εμπειρίες του στη σχολή, την οποία εγκατέλειψε έναν χρόνο πριν από την αποφοίτησή του, βασίζεται το πρώτο και ένα από τα καλύτερα μυθιστορήματά του. Στη συνέχεια εργάστηκε ως ερασιτέχνης δημοσιογράφος, σπούδασε λογοτεχνία και νομικά στο Εθνικό Πανεπιστήμιο του San Μarcos, ταξίδεψε στην Ισπανία και στη Γαλλία και μετά την επιτυχία του πρώτου μυθιστορήματός του αφιερώθηκε στο γράψιμο.



Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=4&artId=359273&dt=08/10/2010#ixzz11kb0T6jF