Πλαστελίνη απο σπίτι!


Τις τελευταιες μέρες του σχολείου , ειχε ζητηθεί στον γίο μου 
να δημιουργήσει μια κατασκευή 
(Ειδώλειο) απο πλαστελίνη! 

Οι πλαστελίνες που υπήρχαν στον σπίτι , 
ήταν μια συγκεκριμένης εταιρείας 
αλλά δυστηχώς  στα κουτάκια δεν είχαν κλεισει σωτσά ,
 με αποτέλεσμα να ξεραθούν και να μην μπορεί να γίνει η κατασκευή!

Απογοήτευση και στεναχώρια .... 

Θα την φτιάξουμε εμείς την πλαστελίνη! 
του είπα , με κοίταξε και τα μάτια του έλαμψαν και αμέσως 
μου λέει με ύφος : " Μαμά έλα τώρα σοβαρέψου τώρα ! δεν είσαι παιδί!!!" 

Κι 'ομως εκείνο το βράδυ λοιπόν , 
γέλασα τόσο πολύ και διασκέδασα σαν να ήμουν και εγω μικρό παιδί ... 

Όσο για τον γιο μου ; 
Εκστασιασμένος που "μαγείρεψε" μόνος του , 
την δική του μοναδική πλαστελίνη! 






 
Εάν βρεθήτε και εσείς κάποια στιγμή σε παρόμοια θέση , 
θυμηθείτε εδω διαβάσατε την συνταγή της Πλαστελίνης ... απο σπίτι!!!! 


Υλικά 

1 φλ αλευρι
1 φλ νερο
1/2 φλ αλάτι ψιλο 



Ετοιμασία 

Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτια κ ανακατεύουμε 

εως να μαζευτεί το μίγμα από τα τοιχώματα!

Αφήνουμε λίγο να κρυώσει κ πλάθουμε το ζυμάρι με λίγο λάδι! 
 Εαν θέλουμε χρωματιζουμε με χρώμα ζαχαροπλαστικής!
Έτοιμη η πλαστελίνη μας!


 Καλή επιτυχία!

Φανουρόπιτα με ταχίνι & τεντούρα!



Υλικά

3 φλ αλεύρι κοσκινισμένο
 1/2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
1 φλ ταχίνι
2 φλ ζάχαρη άχνη
1/2 φλ χυμό από φρέσκο πορτοκάλι
1 κ.γ κανέλα 
1/2 κ.γ γαρύφαλο τριμμένο 
1/2 φλ καρύδι κομμένο μέτριο
1/2 φλ σταφίδα ξανθή

 άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
( εγώ έβαλα μαρμελάδα φράουλα )



Ετοιμασία

Χτυπάμε στο μίξερ το ταχίνι με την ζάχαρη για 10 λεπτά.

Στο χυμό πορτοκαλιού προσθέτουμε την κανέλα
και την  τεντούρα.

Προσθέτουμε στο μείγμα με το ταχίνι , το πορτοκάλι , τα καρύδια τις σταφίδες και λίγο-λίγο το αλεύρι.
Δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας και να μας γίνει αφράτο.

Αλείφουμε με λάδι ένα ταψί Νο22 , αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 45 περίπου λεπτά

Αφήνουμε την πίτα μας λίγο να κρυώσει και αλείφουμε με την μαρμελάδα.

Καλή επιτυχία!