6.12.10

Μαρμελάδα γκρέιπφρουτ!



Γκρείπφρούτ Είναι σχετικά καινούργιο είδος, ένα υδβίδιο που μάλλον δημιουργήθηκε απο τυχαία
διαστάυρωση του γλυκού πορτοκαλιού με την ποικιλία citus maxima τρείς αιώνες πριν στις Δυτικές Ινδίες. Υπάρχουν όμως και ιστορικοί που υποστηρίζουν πως είναι απόγονος της φράπας, που είναι το μεγαλύτερο απο όλα τα εσπεριοειδή και ότι μεταλλάχθηκε ή διασταυρλωθηκε φυσιολογικά με τα πορτοκάλια και βγήκε το γκρείπφρουτ.
Υπάρχουν δύο θεωρίες για την ονομασία του : ότι λέγετε γκρέιπφρουτ είτε επειδή η γεύση του μοιάζει με του σταφυλιού (grape) είτε διότι τα φρούτα πάνω στα δέντρα μοιάζουν με τσαμπιά.
Το δέντρο έχει φοβερή ανθεκτικότητα και δίνει μεγάλη παραγωγή. Είναι ευπροσάρμοστο κια ευδοκομεί σχεδόν σε κάθε κλίμα.
Υπάρχουν πολλά είδη γκρείπφρουτ , είτε σφαιρικά , είτε ωοειδή , είτε σαν αχλάδια , με σπόρια ή χωρίς. Η βασική τους διαφορά είναι στο χρώμα της σάρκας τους , που σε άλλα είναι ροζ και σε άλλα λευκοκίτρινη. Τα γκρείπφρουτ έχουν ιδιαίτερη και πικρή γεύση , ενω τα κόκκινα είναι πιο γλυκά απο τα κίτρινα.Συνοδεύουν ιδανικά πράσινες σαλάτες και πιάτα με θαλασσινά. Το φρούτο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C , κάλιο και φολικό οξύ.












Την συνταγή για την μαρμελάδα γκρείπφρουτ θα βρείτε στο  http://dlynz.com/?p=3954

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Printfriendly