4.10.11

Χαλβάς με μούστο!


Έπειδη μου αρέσει πολύ ο χαλβάς και λατρεύω την μουσταλευριά αποφάσισα να
"παντρέψω" τις δυο αυτές γεύσεις! Να λοιπόν το .... μωρό τους :)

Υλικά

1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
2 ποτήρια νερού σιμιγδάλι 
 (1ψιλό & 1χοντρό ή μόνο ψιλό ή μόνο χοντρό)

Υλικά για το σιρόπι:

2 ποτήρι νερό
1 ποτήρι μούστο
1 ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι περασμένο από σουρωτήρι
3 ποτήρια  ζάχαρη
1 σφηνάκι κονιάκ

Ετοιμασία

Αρχικά ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Βράζουμε το μούστο και ξαφρίζουμε πολύ καλά.
Περνάμε το μούστο απο ένα λεπτό πανάκι , μέσα σε σουρωτήρι 
ώστε να καθαριστεί εντελώς και ξαναβάζουμε σε καθαρή κατσαρόλα. 
Έπειτα προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας :
χυμό πορτοκαλιού , νερό , ζάχαρη και βράζουμε για 7 λεπτά και μόλις αποσύρουμε
από την φωτιά προσθέτουμε το κονιάκ.

Έπειτα ετοιμάζουμε το μείγμα του χαλβά μας, Βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα το σιμιγδάλι.Καβουρδίζουμε τα υλικά ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να χάσει το σιμιγδάλι το αρχικό το άσπρο χρώμα.

Ρίχνουμε με προσοχή το σιρόπι στο  σιμιγδάλι .... πιτσιλάει πάρα πολύ!!! εγώ φτιάχνω το χαλβά πάντα στα πίσω μάτια της κουζίνας και την ώρα που ρίχνω το σιρόπι κρατάω το καπάκι της κατσαρόλας και σκεπάζω κατευθείαν την κατσαρόλα.

Χαμηλώνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να ξεκολλά ο χαλβάς από τα πλαϊνά του σκεύους.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά , σκεπάζουμε με μια πετσέτα κουζίνας την καπακώνουμε και αφήνουμε το χαλβά λίγο να κρυώσει.

Μοιράζουμε σε ατομικά φορμάκια ή φόρμα του κέικ και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με άχνη ζάχαρη , κανέλα , σουσάμι , καρύδια , αμύγδαλα ...

Καλή επιτυχία!

12 σχόλια:

Eri είπε...

Αφροδίτη μου γειά σου! Πολύ καλή η ιδέα σου! Ειμαι σιγουρη ότι θα ειναι τέλειο το μωρό απο το πάντρεμα!
Φιλάκια πολλά!

nadia είπε...

Αφροδιτούλα μου γλυκειά τι κάνεις?Μ αρέσουν τα παντρέματα σου.Φαίνεται τέλειοοοο

Vasiliki είπε...

kalimera afroditi!!!
orea idea!!poli kou arese to patrema!!mousto den exo!tha dokimaso ligo apo ton diko sou!!na ise kala kali mou !!pola filia!!

Εφη είπε...

Ενα θα σου πω....διάβαζα τα υλικά και ξεροκατάπινα! Αυτό θα δοκιμαστεί οπωσδήποτε διότι διαθέτουμε και μούστο! χαχαχα!!!

Καλημερούδια!

έλενα κ. είπε...

τι εξυπνη και απλή ιδέα! πολύ μου αρέσει, ελπίζω να βρούμε μουστο και του χρόνου για ...νέες περιπέτειες! φιλιάααααα

ΕΛΕΝΑ είπε...

Καλά είσαι φοβερή!!!!
Τι απίθανη ιδέα αυτό το πάντρεμα!!!!
Πολλά like:)
Φιλάκια!

mara είπε...

να χαρώ να χαρώ να χαρώ το γλυκό αυτό το μωρό....τι λές τώρα Θεά μου! Θέλεις να του κάνω baby sitting;

manousina είπε...

Πρώτη προξενήτρα είσαι!!!!
Φιλάκια

Βάσια είπε...

και τι μωρο .... σκετη γλυκα!!!
γιαμ γιαμ γιαμ ....

Για περνα και απο το σπιτακι μου να παραλάβης το δωρακι σου!

Royal Coconut είπε...

Λατρεύω το σιμιγδαλένιο χαλβά αλλα μούστο εδώ... ούτε με τάματα δεν βρίσκω. Εντωμεταξύ είχα την εντύπωση ότι μονο το ψιλό σιμιγδάλι κάνει για γλυκά... να που τελικά δεν ισχύει...

Afroditi είπε...

Eri σε ευχαριστώ πολύ να'σαι καλά , φιλιά πολλά :-)

Ναντιάκι μου σε ευχαριστώ , πολλά πολλά φιλιά :-)
υ.γ: τρέχω & δεν φτάνω ....

Vasillikoyla μου καλή σε ευχαριστώ πολύ , πάρα πολλά φιλιά :-)

Έφη μου , τυχερή που διαθέτεις μούστο! πολλά φιλιά σε ευχαριστώ!

Ελενάκι μου αγαπημένη φιλενάδα , να'σαι καλά που μου έδωσες τον μούστο!Και του χρόνου να είμαστε καλά! :))))

ΕΛΕΝΑ μου αγαημένη σε ευχαριστώ και εσένα , φιλιά :-)

mara μου , χαχαχαχαχα φιλιάαααα πολλά :-))))

manousina ,φιλάκια πολλά , σε ευχαριστώ!

Βάσια μου, σκετη γλυκα σαν τα ταμπελάκια που ετοίμασες για τα παιδικά δωμάτια μας!!!φιλιά :-)

Royal Coconut μου σε ευχαριστώ πολύ! το ψιλό σιμιγδάλι το χρησιμοποιώ σε κρεμώδη γλυκά συνήθως , εδω έβαλα 1 ψιλο & 1 χονδρό! φιλιά πολλά :-)

newagemama.com είπε...

Mε απογείωσες τώρα, τι να πω! Μπαίνω τώρα στην κουζίνα!

Printfriendly