Υλικά
1 1/2 κιλό παπάτες καθαρισμένες κομμένες σε ροδέλες
1 ποτήρι νερού , φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
1 κοφτό κ.γ κιτρινόριζα-κουρκουμά
2 κ.σ φρέσκο βούτυρο
αλάτι και πιπέρι
λάδι για το τηγάνισμα
Ετοιμασία
Τηγανίζουμε τις πατάτες μας σε άφθονο λάδι μέχρι να ροδοκοκκινίσουν ελαφρά.
Τις βγάζουμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο και το ζεσταίνουμε.
Μόλις λιώσει το βούτυρο ρίχνουμε μέσα τις πατάτες
και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις κουνόντας μόνο το σκεύος.
Ρίχνουμε την κιτρινόριζα και το χυμό πορτοκαλιού.
Αλατιπιπερώνουμε καλά.
Κουνάμε καλά το τηγάνι ώστε να ανακατευτούν όλες οι πατάτες με το χυμό πορτοκαλιού.
Βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να μείνει μια πηκτή σάλτσα.
Σερβίρουμε αμέσως.
Καλη επιτυχία!
1 1/2 κιλό παπάτες καθαρισμένες κομμένες σε ροδέλες
1 ποτήρι νερού , φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
1 κοφτό κ.γ κιτρινόριζα-κουρκουμά
2 κ.σ φρέσκο βούτυρο
αλάτι και πιπέρι
λάδι για το τηγάνισμα
Ετοιμασία
Τηγανίζουμε τις πατάτες μας σε άφθονο λάδι μέχρι να ροδοκοκκινίσουν ελαφρά.
Τις βγάζουμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο και το ζεσταίνουμε.
Μόλις λιώσει το βούτυρο ρίχνουμε μέσα τις πατάτες
και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις κουνόντας μόνο το σκεύος.
Ρίχνουμε την κιτρινόριζα και το χυμό πορτοκαλιού.
Αλατιπιπερώνουμε καλά.
Κουνάμε καλά το τηγάνι ώστε να ανακατευτούν όλες οι πατάτες με το χυμό πορτοκαλιού.
Βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να μείνει μια πηκτή σάλτσα.
Σερβίρουμε αμέσως.
Καλη επιτυχία!
9 σχόλια:
Tέλειες Αφροδιτούλα οι πατατούλες σου .Καλή σου εβδομάδα!!!!!!
Ναντιάκι μου , καλημέρα και καλη εβδομάδα και σε εσένα :-) σε ευχαριστώ!
Καλή εβδομάδα ξαδελφάκι!
Εξαιρετικές οι πατατούλες σου, αλλά τι λέω...ότι φτιάχνεις εσύ εξαιρετικό είναι!
Φιλιά πολλά......
Λοιπόν of topic αλλά θα το πω , τις πατατούλες αυτες τις έφτιαξα για φίλους που ήταν στο σπίτι , αρεσαν πολύ σε όλους , μικρούς μεγάλους ανάμεσα με όλα όσα έφτιαξα ήταν και οι http://www.aromadafnis.gr/?p=1559 γαριδούλες σου για τους νηστεύοντες ... ξετρελάθηκαν!!! την συνταγή θα την ανεβάσω σε λίγες μέρες ...
φιλιά Δάφνη μου :)
θα σας πρότεινα αντι να τις τηγανίστε να τις ψήσετε μέσα σε χυμο απο εσπεριδοειδή(χτες τις έκανα με πορτοκαλι,γκρειπφρουτ και λεμόνι)μαζί με κάρυ Μαντρας που είναι πολύ κοντινο στο tumeric που βάλατε...η συνταγή εδώ http://cookthebook.blogspot.com/2010/03/blog-post_18.html
Αμάν...αμάν τι πατατούλες είναι αυτές κοριτσάκι μου; Βλέπω χρώμα χρυσό απο τον κουρκουμά...αλλά φαντάζομαι και την γεύση απο το πορτοκάλι. Μπαίνουν στο αυριανό μενού οπωσδήποτε!!!
Φιλάκια!!!!
@cook σε ευχαριστώ , θα δοκιμάσω και την συνταγή που προτείνεις! :-)
@Γιάννα μου , είμαι σίγουρη πως θα σας αρέσουν , πολλά φιλιά :-)
Πρέπει να είναι πεντανόστιμες οι πατατούλες.
Μου αρέσει το πορτοκάλι.
Φιλιά
Καλημέρα Μαριον , εμένα πραγματικά με ενθουσιασαν! σε ευχαριστώ, φιλιά και σε εσένα :-)
Δημοσίευση σχολίου