Κι όμως ίσως ένα "αδιάφορο" ποτήρι νερό μπορεί να αποκτήσει εξαιρετικό ενδιαφέρον & μία πιο gourmet γεύση, ενώ παράλληλα προσφέρει
αποτοξινωτικές ιδιότητες.
Με αυτή την συνταγή, δίνουμε μια σούπερ δυναμωτική διάσταση λοιπόν σε ένα απλό ποτήρι νερό .... και λέμε το "νερό - νεράκι"!
Υλικά
4 λίτρα νερό σε θερμοκρασία δωματίου
1 λεμόνι με τη φλούδα του, καλά πλυμένο, κομμένο σε φέτες
1 γκρέιπ φρουτ με τη φλούδα του, καλά πλυμένο, κομμένο σε φέτες
1 πορτοκάλι με τη φλούδα του, καλά πλυμένο, κομμένο σε φέτες
1 ροδάκινο με την φλούδα του, καλά πλυμένο κομμένο σε φέτες
4 κ.σ ανάμεικτα μούρα - σμέουρα - μύρτιλα - κεράσια
1/2 κ.γ τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
1 κ.γ μέλι
μερικά φύλλα δεντρολίβανο ή δυόσμο
Ετοιμασία
Ρίχνω τα φρούτα, το μέλι & τα μυρωδικά σε ένα μεγάλο
γυάλινο δοχείο που να κλείνει ερμητικά!
Γεμίζω με το νερό και βάζω το δοχείο στο ψυγείο για 4-5 ώρες.
Σερβίρω σε ποτήρια με θρυμματισμένο πάγο γαρνίροντας με φλούδα
από πορτοκάλι ή λεμόνι ή φρέσκο δυόσμο!
* Η ένταση των γεύσεων στο αποτέλεσμα - εκτός από το χρόνο παραμονής
των υλικών στο νερό - εξαρτάται από τα προσωπικά σας γούστα,
οπότε μη φοβηθείτε να προσαρμόσετε τις ποσότητες και τα υλικά.
Καλή επιτυχία!