Εύκολο , γρήγορο , πεντανόστιμο σουφλέ με ψωμί!





Υλικά

ψωμί του τόστ
100 γρ μαλακό κίτρινο τυράκι
100 γρ γραβιέρα πικάντικη
150 γρ ζαμπόν
1 ποτήρι γάλα
2 μέτριες ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
3 αυγά
 βητάμ
πάπρικα





Εκτέλεση

Αλείφουμε καλά το σκευώς μας με βητάμ και στρώνουμε  το ψωμάκι.
Περιχύνουμε με γάλα , μέχρι απλά να μουσκέψουν οι φέτες του τόστ.
Πασαπλίζουμε με λίγη γραβιέρα , μοιράζουμε τις φέτες του ζαμπόν και πασπαλίζουμε με το κίτρινο τυράκι. Προσθέτουμε τις ντομάτες.
Πάνω σε κάθε ροδέλα ντοματούλας βάζουμε μια μικρή ποσότητα βητάμ , πασαπλίζουμε πάλι με τα τυράκια που μας έχουν μείνει.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το υπόλοιπο γάλα και αρωματίζουμε με την πάπρικα.
Περυχίνουμε πάνω απο τις ντομάτες και με κινήσεις του σκεύους , φροντήζουμε να απλωθεί το μειγμα των αυγών παντού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40 λεπτά στους 180 βαθμούς




Καλή επιτυχία!

1 GOAL!!! Εκπαίδευση για όλους!




ΕΠΑΝΑΦΕΡΩ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑΤΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΛΗΓΕΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ... ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ! :)

http://act.join1goal.org/ea-campaign/clientcampaign.do?ea.client.id=821&ea.campaign.id=6814




H παγκόσμια εκστρατεία 1GOAL



Εκπαίδευση για όλους!


Τι είναι η εκστρατεία 1GOAL;


Το 1GOAL είναι η νέα Παγκόσμια Εκστρατεία για την Εκπαίδευση που πραγματοποιείται σε περισσότερες από 200 χώρες, με στόχο να συγκεντρωθούν 30 εκατομμύρια υπογραφές μέσα σε ένα χρόνο από θεατές και φιλάθλους του Μουντιάλ και όχι μόνο. Οι υπογραφές αυτές θα χρησιμοποιηθούν προκειμένου να διασφαλιστεί η τήρηση της παγκόσμιας δέσμευσης των αναπτυγμένων κρατών για Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση για όλα τα παιδιά του κόσμου μέχρι το 2015.






Η εκστρατεία 1GOAL πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για το Ποδόσφαιρο (FIFA).


Το 2010, το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου (Moυντιάλ) θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην Αφρική και εκατομμύρια άνθρωποι θα εστιάσουν την προσοχή τους εκεί. Με την ευκαιρία αυτή, η FIFA στηρίζει την εκστρατεία 1GOAL και δεσμεύεται να δημιουργήσει μια παράδοση παιδείας στην Αφρική αλλά και σε όλες τις φτωχές χώρες παγκοσμίως, με την στήριξη των εκατομμυρίων φιλάθλων του Moυντιάλ.




Η παγκόσμια εκστρατεία 1GOAL: Εκπαίδευση για Όλους, ξεκίνησε και στην Ελλάδα.



Την εκστρατεία στην Ελλάδα συντονίζει η ActionAid Ελλάς, υπό την αιγίδα της UNESCO και με την πολύτιμη υποστήριξη της ΕΠΟ και της Super League.






Ποιοι άλλοι στηρίζουν την εκστρατεία 1GOAL


Την εκστρατεία υποστηρίζουν μέχρι στιγμής δεκάδες προσωπικότητες από ολόκληρο τον κόσμο, ανάμεσά τους η Βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας, ο Μπόνο, ο Κέβιν Σπέισι, ο Σερ Μπομπ Γκέλντοφ, ο Γκόρντον Μπράουν, o Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο Τιερί Ανρί, ο Νουάνκο Κανού, η Τζέσικα Άλμπα, ο Σεπ Μπλάτερ και άλλοι πολλοί!






Κάλεσε κι εσύ μαζί τους, τους ηγέτες όλων των χωρών να κάνουν την εκπαίδευση για όλους πραγματικότητα.



Γράψε το όνομά σου γι αυτούς που δεν μπορούν! Αυτός ο αγώνας είναι για να πάνε 75 εκατομμύρια παιδιά σχολείο και να ξεφύγουν από τη φτώχεια. Ας τελειώσει με το σκορ: Εκπαίδευση - Φτώχεια, 1-0!






Βάλε την υπογραφή σου ή στείλε ΑΑΗ [ΚΕΝΟ] ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ στο 54002 (χρέωση €0,30 ανά SMS συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Στην εκστρατεία καλούμαστε να συμμετέχουμε όλοι.


Μαζί, όνομα με όνομα, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά και να καλέσουμε τους ηγέτες του κόσμου να κάνουν την εκπαίδευση για όλα τα παιδιά και προτεραιότητα και πραγματικότητα. Αυτός ο αγώνας ας τελειώσει με το σκορ: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – ΦΤΩΧΕΙΑ 1-0.


http://www.childfamily.gr/gr/1Goal.cfm







Ένα τραγούδι για το μουντιάλ!




Ο ράππερ K’naan, με καταγωγή από το Καναδά και τη Σομαλία, ενώνει τις δυνάμεις του με τους Θεσσαλονικείς Professional Sinnerz και τον Κόμη Χ, για το ελληνικό ρεμίξ του ποδοσφαιρικού ύμνου.

διαβάστε περισσότερα http://sday.gr/page.ashx?pid=2&aid=9121&catid=1&sn=71

Τέλος εποχής! :(




 Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας» της Πάτρας μετά από 76 χρόνια ανελλιπούς προσφοράς στην ενημέρωση, από την Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010, τερμάτισε την ιστορική διαδρομή της.

διαβάστε περισότερα   ......... 





Γλυκιά κατάδυση ~ Υποβρύχιο




Στην προσπάθεια μου να βρω κάποια ιστορικά στοιχεία για το υποβρύχιο ή βανίλια όπως αλλιώς λέγετε , δεν κατάφερα και πολλά πράγματα ... Πάντως αναφέρεται με το παλιό του όνομα στα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς ως "ζαχαροκάντιο ζυμωτό"!
Πρέπει να είναι απο τα πρώτα γλυκίσματα που έκαναν οι Άραβες ζαχαροπλάστες , αφού οι Άραβες είναι οι εφευρέτες της κρυσταλικής ζάχαρης ζαχαροκάλαμου ("κάντι" στα Αραβικά). Το υποβρύχιο ανήκει στην κατηγορία των φοντά!



Υλικά
4 φλ ζάχαρη
2 φλ νερό
1 κτγ κρεμόριο ή χυμός 1 λεμονιού

Εκτέλεση
Βράζουμε επι 20 λεπτά τη ζάχαρη με το νερό και το κρεμόριο , σπουπίζοντας τα τοιχώματα με βρεγμένο πανί για να αποφύγετε το ζαχάρωμα που δημιουργήτε. Πρέπει 1κτγ σιρόπι να μην διαλύεται μέσα σε νερό για να είναι έτοιμο. Αφήστε να κρυώσει (χλιαρό) σε ένα μπόλ.
Εάν θέλετε αρωματίστε με βανίλια , μαστίχα , τριαντάφυλλο.
Χτυπήστε με δύναμη με την βοήθεια μιας ξύλινης κουτάλας ή ξύλινης σπάτουλας.
Φυλάξτε το σε βάζο.
Καλή επιτυχία!

Μάφινς με λεμόνι & ανθόνερο!






Τα μαφινς τα έφτιαξα για τον διαγωνισμό στο blog της Νίκης! στο  σκέτη γλύκα
Υλικά

200 γρ αλέυρι κοσκινισμένο
140 γρ ζάχαρη
140 γρ βούτηρο σε θερμοκρασιά δωματίου
20 γρ βούτηρο για την φόρμα
3 αυγά
1 φακελάκι μαγιά
1 λεμόνι χυμό + ξύσμα
2 κ.σ ανθόνερο
μια πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Χτυπάμε την ζάχαρη με το βούτηρο μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε σταδιακά το αλέυρι , τη μαγιά , τα αυγά , το ανθόνερο , το χυμό κ το ξύσμα λεμονιού καθώς και μια πρέζα αλάτι.
Χτυπάμε καλά μέχρι να ενσωματοθούν τα αρώματα και οι μυρωδιές.
Αδιάζουμε το μείγμα στις βουτηρωμένες θήκες για τα μάφινς και ψήνουμε για 20 λεπτά.
Μόλις τα βγάζουμε απο το φούρνο αφήνουμε να σταθούν 5 λεπτά και σερβίρουμε.
Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Καλή επιτυχία!


Μπαμπάς!



Υλικά

250 γρ. αλεύρι σκληρό

10 γρ. μαγιά
1 κουταλάκι του καφέ αλάτι
2 κουταλάκια του καφέ ζάχαρη
2 αυγά
1 κρόκο αυγού
80 γρ. γάλα
75 γρ. βούτυρο
Σιρόπι

500 γρ. νερό
350 γρ. ζάχαρη
50 γρ. μαύρο ρούμι
μαρμελάδα βερίκοκο (για την επικάλυψη)



Για το σερβίρισμα

άγλυκη σαντιγί
πορτοκάλια



Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε πολύ λίγο το γάλα και ρίχνουμε τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη και όλα τα αυγά. Αδειάζουμε το μίγμα στο μίξερ μαζί με το αλεύρι. Το χτυπάμε για αρκετή ώρα και σταδιακά ρίχνουμε το βούτηρο λιωμμένο (όχι καμμένο).
Όταν αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα και να μαζεύεται στο φτερό του μίξερ, το βάζουμε σε αλευρωμένο σκεύος, το σκεπάζουμε, το αφήνουμε περίπου για μία ώρα σε ζεστό περιβάλλον και, όταν το ζυμάρι διπλασιαστεί, το βάζουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα μπριός μέχρι τη μέση.
Το αφήνουμε για μισή ώρα περίπου σε ζεστό περιβάλλον για να διπλασιάσει τον όγκο του. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για μισή ώρα.
Βγάζουμε από τον φούρνο, κατά προτίμηση το ξεφορμάρουμε αμέσως και, όταν κρυώσει, δημιουργούμε μ' ένα μαχαίρι 5-6 τρύπες στο κάτω μέρος του μπαμπά.
Σ' ένα τηγάνι λίγο μεγαλύτερης διαμέτρου από αυτή της φόρμας όπου φτιάξαμε τον μπαμπά, ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό και το ρούμι. Μόλις αρχίσει να βράζει, βάζουμε τον μπαμπά μέσα στο σιρόπι και κλείνουμε τη φωτιά. Με μία κουτάλα παίρνουμε από το σιρόπι και ποτίζουμε και το επάνω μέρος του μπαμπά.
Βγάζουμε τον μπαμπά με προσοχή, τον τοποθετούμε σε μια πιατέλα τον αλείφουμε με τη μαρμελάδα βερίκοκο (κατά προτιμήσει να την έχουμε λιώσει στη φωτιά με ελάχιστο νερό).
Σερβίρουμε με τα φρούτα και τη σαντιγί.


Καλή επιτυχία!

Η συνταγή είναι του Στέλιου Παρλιάρου


Χρόνια πολλά σε όλους τους μπαμπάδες!