Υλικά για την μαρέγκα
5 ασπράδια αβγών
180 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλική
1 βανίλια
1/2 κ.γ μαστίχα σκόνη
Υλικά για την κρέμα
100 γρ τυρί φιλαδέλφεια
200 γρ παγωμένη κρέμα γάλακτος
1 κ.γ ανθόνερο
Υλικά για το στόλισμα
3 ρόδια
άχνη ζάχαρη
Ετοιμασία
Απλώνουμε την ζάχαρη σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος
και ψήνουμε για 10 λεπτά στους 50 βαθμούς.
Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε δυνατη ταχύτητα στον κάδο του μίξερ μας
και σταδιακά προσθέτουμε τη ζεστή ζάχαρη. Χτυπάμε μέχρι να κρυώσει εντελώς
η μαρέγκα μας και να στέκετε πάρα πολύ καλά. Προσθέτουμε τη βανίλια και τη μαστίχα.
Και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
Σε ταψί στρωμένο με λαδωμένο χαρτί ψησίματος
αδειάζουμε την μαρέγκα μας , φτιάχνοντας μια στρογγυλή μαρέγκα
διαμέτρου περίπου 23εκ. Πέρνουμε μεγάλες κουταλιές και τοποθετούμε στο χαρτί
και δημιουργούμε μια "λακούβα" πιέζοντας στο κέντρο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 140 βαθμούς για 40 με 50 λεπτά.
Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε μέσα την μαρέγκα μας μέχρι να κρυώσει εντελώς.
Καθαρίζουμε τα ρόδια μας και χτυπάμε όλα τα υλικά για την κρέμα μας.
Βάζουμε την μαρέγκα μας σε μιά ίσια πιατέλα και γεμίζουμε την "λακούβα" της με την κρέμα.
Τελειώνουμε μοιράζοντας ομοιόμορφα τα ρόδια στην επιφάνεια της κρέμας
και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Tips : Άντι για ρόδι μπορούμε να στολίσουμε την πάβλοβα μας με διάφορα φρούτα του δάσους (κόκκινα και μαύρα μούρα, μύρτιλα, φραγκοστάφυλλα)
Καλές γιορτές σε όλους!