Υλικά
για την ζύμη
500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά
1/2 κ.γ. αλάτι
240 ml νερό χλιαρό
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
Υλικά για την σάλτσα
ντομάτας
φρέσκια ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη
(χωρίς τα σπόρια και τα υγρά της)
3 κουταλιές λάδι ελιάς
λίγο αλάτι
ρίγανη
Ετοιμασία για την σάλτσα
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί
και βράζουμε για 8-10 λεπτά.
Υλικά για την γέμιση
μοτσαρέλα
κίτρινη
φέτα
ελιές, πιπεριές
Υλικά για την σάλτσα pesto βασιλικού
45 γρ φύλλα φρέσκου βασιλικού
175 ml ελαιόλαδο
50 γρ κουκουνάρι
2 σκελίδες σκόρδο
50 γρ παρμεζάνα τριμμένη
Ετοιμασία για την σάλτσα pesto
Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ
και αλέθουμε, μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί εντελώς.
(Διατηρούμε τη σάλτσα στο ψυγείο)
και αλέθουμε, μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί εντελώς.
(Διατηρούμε τη σάλτσα στο ψυγείο)
Ετοιμασία για την ζύμη & γέμιση της πίτσας.
Διαλύουμε
τη μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό μαζί με τη ζάχαρη και το αλάτι.
Κοσκινίζουμε
το αλεύρι σε μεγάλο μπολ.
Ρίχνουμε
μέσα τη διαλυμένη μαγιά και ανακατεύουμε.
Σιγά
σιγά προσθέτουμε το νερό και ζυμώνουμε
μέχρι
να σχηματιστεί μια μπάλα ζύμης.
Βάζουμε
στα χέρια μας το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε ακόμα λίγο.
Σκεπάζουμε
με μια πετσέτα και αφήνουμε σε
ζεστό
μέρος για σχεδόν μια ώρα.
Μόλις
η ζύμη μας είναι έτοιμη , την ζυμώνουμε για 1-2 λεπτά.
Παίρνουμε
κάθε φορά μικρά κομμάτια ζύμης και
ανοίγουμε
την ζύμη , με τα δάχτυλά μας
σε μικρές ατομικές πίτσες , διαμέτρου περίπου 8εκ.
Προσθέτουμε
μια κουταλιά από την σάλτσα ,
στο κέντρο της ζύμης μας και
στην συνέχεια τα
υπόλοιπα υλικά μας.
Μοτσαρέλα , πιπεριές , ελιές και την θρυμματισμένη λίγη φέτα.
Ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 12-14 λεπτά.
Αμέσως μόλις βγούν οι πίτσες απο τον φούρνο μας ,
προσθέτουμε μια κουταλιά του γλυκού απο την
σάλτσα pesto στο κέντρο , και απλώνουμε ομοιόμορφα.
Γαρνίρουμε με φρέσκα φύλλα βασιλικού & σερβίρουμε!
Καλή Επιτυχία!